Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Spotřebitelé mají v ochucených pivech jasno. Nejoblíbenějšími novinkami jsou Gambrinus Limetka & Bezinka a Gambrinus Řízný citrón.

Co se píše o pivovarech a pivu


Spotřebitelé mají v ochucených pivech jasno. Nejoblíbenějšími novinkami jsou Gambrinus Limetka & Bezinka a Gambrinus Řízný citrón.

[čtvrtek, 25. duben 2013]

Varianty Gambrinus Limetka & Bezinka a Gambrinus Řízný citrón uspěly v prestižním spotřebitelském průzkumu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2013 v kategorii ochucených piv. V konkurenci mnoha jiných značek získaly tyto produkty od 4 000 respondentů nejvíce hlasů a staly se nejlepšími novinkami minulého roku. Na trhu jsou k dostání více než rok v půllitrových plechovkách, od března také v novém designu pro nadcházející letní sezónu. Jejich velkou předností je, že neobsahují žádná přidaná umělá sladidla ani konzervanty.

K vítězným příchutím přibyla letos i nová varianta s grepem

Letošní ročník prestižní ankety Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka probíhal již potřinácté. V tomto tradičním spotřebitelském průzkumu jsou oceňovány výrobky, které byly uvedeny na rychloobrátkový trh za uplynulý rok a půl. V kategorii ochucených piv tak poprvé došlo na lámání chleba, protože soutěžilo více značek než v uplynulém ročníku. Ve finální fázi ocenilo 4 000 zúčastněných spotřebitelů právě chuťové varianty Gambrinus Limetka & Bezinka a Gambrinus Řízný citrón. Od letošního března k nim přibyla další chuťová varianta citrusového základu – Gambrinus Šťavnatý grep.

Ocenění spotřebitelů je tou nejlepší vizitkou kvality našich produktů. Dbáme na to, aby naše míchané nápoje z piva poskytovaly dospělým konzumentům to nejlepší a skutečné osvěžení. Vždyť to byli právě oni, kteří se podíleli na finální chuti našich produktů,“ říká marketingový manažer značky Gambrinus Miloslav Peichl a dodává: „Vítězství nám jen potvrdilo, že bezinka je mezi Čechy velmi populární. Naopak citrón a limetka jsou chuťovou klasikou, která přináší spotřebitelům to nejlepší osvěžení. Věřím, že i naše poslední novinka Šťavnatý grep, kterou jsme uvedli na trh v minulých dnech, uspokojí chutě našich spotřebitelů stejně tak dobře jako ostatní variace.

Míchané nápoje z piva výrazně ovlivňují pivní trh

U produktů z rodiny Gambrinus Ochucený je příjemně sladěna chuť tradičního a oblíbeného piva Gambrinus s ovocnou šťávou. Jedná se o nápoje bez umělých sladidel a konzervantů s nízkým obsahem alkoholu, které jsou určeny zejména v jarních a letních parných měsících k osvěžení. „Toho dosáhnou spotřebitelé zejména správným vychlazením,“ dodává Miroslav Peichl.

Češi jim v posledních dvou letech přišli výrazně na chuť, což dokládají i jednotlivé číselné ukazatele. V roce 2012 dosáhly všechny míchané nápoje v letních měsících desetiprocentního podílu na celkovém pivním trhu a staly se tak nejrychleji rostoucím pivním segmentem. Gambrinus Ochucený patří ke klíčovým hráčům, což dokládá i získané ocenění od spotřebitelů.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

hroch

neděle, 28. duben 2013
21:56

hroch

Jsem opravdový milovník piva, a měl jsem období kdy jsem hodně sportoval. A to na kole jsem si v první půlce devadesátých let dával mix cukerné limonády s pivem. lepší ionťák v té době nebyl k mání. Dost cukru, dost minerálů z piva( díky odparu a složení varní vody je v pivu až dvakrát vyšší množství minerálů než ve vodě) a lehké množství alkoholu zajistí zrychlené vstřebání cukrů i menarálů do organismu. Hodně mých kamarádů nade mnou ohrnovalo nos, ale v té době nebyly všeobecně používána umělá sladidla a mělo to opravdu výraznou nutriční hodnotu. Dnes si občas Radlera dám, ženě a návštěvám ho koupím, ale některé výrobky této kategorie jsou opravdu chémií zbytečně zaneřáděné. Největší výtky byly k tomu že to není ochucené pivo, ale míchaný nápoj z piva. Ne všechny- Konrad je ochucené nízkoprocentní pivo.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Pepa

neděle, 28. duben 2013
17:33

pepa

Ty reakce nejsou až tak negativní,na některá piva jsou mnohem horší.Mixy nejsou dělány z tesko limonád. Používají se speciální sirupy.Pří náhodné návštěvě jednoho hospodského pivovárku v Rakousku jsem viděl ředit pivo přímo u čepu,v jedné pípě měli limonádu.Ochucená piva nejsou taková novinka.V 60.letech se u nás v hospodách přidávala do piva malinová šťáva.Stejně tak v NDR,tam to bylo běžné pořád.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
10:57


posted by: Inzerce

Pepa

pátek, 26. duben 2013
18:27

pepa

Poprvé jsem se toho napil omylem v Německu.Byl to šok!Já tyto směsky i různá ochucená piva nepiji vlastně ani za pivo nepovažuji.Ale to je jen můj názor.K ceně,když to lidi kupují tak proč cenu nenadsadit.Podobné je to i u fernetu, bechera a pod.


napsal(a): Pepa [Odpovědět]

Marek Pietoň

pátek, 26. duben 2013
07:31

to Tchoř: velmi přesně řečeno


napsal(a): Marek Pietoň [Odpovědět]

Pivař

sobota, 27. duben 2013
09:44

to Marek Pietoň: Zlato v pivu je určitě ta správná cesta, jek učinit tento mok kvalitnějším...


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Tchoř

čtvrtek, 25. duben 2013
23:33

Opět a po xté - PR či novinářský blábol: ochucené pivo NENÍ TOTÉŽ co mix piva s limonádou nebo jiným nealko nápojem! Ochucené pivo zůstává ležákem, speciálem či výčepním pivem, které má i přes ochucení (bylinkami, kořením, ovocem apod.) a tím pádem mírně jinou chuť pořád vlastnosti piva, tedy EPM a obsah alkoholu. Radlery a podobné nízkoalkoholické pivolimonádové směsky jsou absolutně něco jiného! Paradoxní je, že v Německu, kde lze hledat jejich původ (a asi nejen tam), jsou ve většině případů levnější než normální pivo, zatímco u nás je tomu přesně naopak. (Otázku složení nechávám stranou, přírodního ovoce v takovémto produktu asi moc nebude.) Tak ať si spotřebilé těchto dobrůtek připlatí, když jim to tak chutná...


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

DanDv

pátek, 26. duben 2013
14:44

to Tchoř: Vyšší cena radlerů je u nás nejspíš způsobena tím, že zde je nealko dražší než pivo, jejich smícháním tedy cena naroste. Možná, že v Německu je tomu naopak (jen má domněnka, neznám cenové relace piva a nealko nápojů v NSR).


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Méďa Béďa

sobota, 27. duben 2013
17:36

Méďa Béďa

to DanDv:
Nealko je u nás dražší v restauraci, ovšem ty mixy jsou dělány nejspíš z limonád, které stojí v Tescu 2,70 Kč za 2 litry i s PET lahví...


JardaK

neděle, 28. duben 2013
13:38

JardaK

to DanDv:
Já si spíš myslím, že cena je vyšší z úplně jiných důvodů. Produkt míří zejména na imidžáky. Reklama je drtí, nebýt in a cool by nepřežili, tak si rádi připlatí. Pivovary se pak jen vezou a to lze pochopit. Nikdo není takový srdcař, aby řekl ne a připravil se o zisk.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Pivař

sobota, 27. duben 2013
09:42

to Tchoř: No nevím, mám pocit, že v Rakousku stojí radlery plně stejně jako standardní pivo... Stejně nechápu, proč je tolik negativních reakcí na radlery. Oslovují většinou nepivaře nebo ty, co pivo pijí výjimečně. Není to ten správný šálek pro každého, ale jak už jsem jednou psal, je to pro pivovary šance, jak rozšířit množství lidí, kteří budou pít jejich výrobky. "Obyčejného" pivaře to nijak neomezuje, tak nechápu, proč pořád tak pohrdavý tón... To jsme všichni tak netolerantní? Je snad Bavorsko tak pivně nekulturní, že tam radler vznikl a vybojoval si místo na slunci? A k té "přírodnosti" - četli jste si někdy složení německých radlerů?


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Méďa Béďa

sobota, 27. duben 2013
17:40

Méďa Béďa

to Pivař:
Jsou levnější. Vím to zcela určitě, protože jsem si před léty koupil v Rakousku levné plechovkové pivo a po zjištění divné chuti jsem začal pátrat v popisu po složení :-).
Jinak např. na horské chatě Kranzhornalm si Rakušáci dávali většinou právě radler.


Tchoř

neděle, 28. duben 2013
22:29

to Pivař:
"Pohrdavý tón", chemické složení nealko podílu v radlerech a cenový poměr radler vs. pivo (u nás a v cizině) nechme stranou. Smyslem mého příspěvku pod matoucím PR článkem bylo pouze poukázat na to, že TERMÍN "RADLER (BEERMIX)" SE NEROVNÁ TERMÍNU "OCHUCENÉ PIVO". Pokud to či ono někomu chutná nebo ne a kolik je za to ochoten utratit peněz, je každého věc, čili jinými slovy: nikomu nic nenutím ani neodpírám, ať si každý pije za svoje peníze co chce. Howgh.


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Košt

pondělí, 13. květen 2013
11:04

Mám podobný názor. Každý ať si sáhne po čem chce. Třeba jsem teď ze zvědavosti zkusil Pardálovo bezové a ocenil, že je bez chemických látek. A na letní osvěžení nebo žízeň, proč ne? Trh se prostě mění, pivovary se chovají logicky a snaží se vyjít vstříc poptávce. Na druhou stranu by neměly hodit za hlavu staleté tradice českého pivovarnictví. Proto je mi třeba sympatické lpění Budvaru (vyrábějícího i toho Pardála) na složení a výrobě jeho ležáku, který pokládám za vlajkovou loď české pivní produkce.


napsal(a): Košt [Odpovědět]

pi

pondělí, 13. květen 2013
12:18

pi

to Košt: Znáte i jiný pivovar než Budvar? Nebo jste placený diskutér?


napsal(a): pi [Odpovědět]

Dan

pondělí, 13. květen 2013
17:47

Dan

to Košt: Víte, že jste až trapný s tím chválením Budvaru?
Zkuste i jiné pivo (pokud vám to pivovar nezakázal) a uvidíte, že se Budvar nemá zrovna čím chlubit. Jeho lahvové je spíš za trest, než na pochutnání.
To asi nějakou bezinkovou limonádou nezachrání...


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI