Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Originální dar Pilsner Urquell míří do Vatikánu

Co se píše o pivovarech a pivu


Originální dar Pilsner Urquell míří do Vatikánu

[pondělí, 25. březen 2013]

Plzeňský Prazdroj u příležitosti velikonočních svátků již tradičně vysílá svůj dar do Vatikánu. Historickou bránu dnes opustilo symbolických 2013 třetinkových lahví z požehnané várky ležáku Pilsner Urquell. Tradiční zásilku určenou na oficiální oslavy Velikonoc v Římě doprovodí také originální dar značky Pilsner Urquell pro nově zvoleného papeže Františka – unikátní půllitr s velikonočními motivy ve zpracování předního českého designéra Ronyho Plesla.

Foto

Dnes dopoledne plzeňský biskup František Radkovský spolu se starším obchodním sládkem Václavem Berkou slavnostně vypravili z areálu Plzeňského Prazdroje mimořádnou zásilku piva Pilsner Urquell s průvodním certifikátem. Ten potvrzuje, že velikonoční várku, tentokrát i za přítomnosti stálého zástupce Vatikánu v České republice Giuseppe Leanzy, požehnal 11. února na varně plzeňského pivovaru plzeňský biskup František Radkovský.

Jako dar plzeňského pivovaru a obyvatel města Plzně toto pivo opět doprovodí oslavy a oficiální události velikonočních svátků ve Vatikánu, kam se i díky nedávné volbě papeže upírají zraky lidí z celého světa. „Pilsner Urquell doprovází řadu významných světových událostí a nechybí ani v centru velikonočního dění v srdci Říma, kam se sjíždějí lidé z nejrůznějších zemí světa a kam si našel plzeňský ležák cestu už před 110 lety,“ poznamenal starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

I letošní plzeňská zásilka do Říma se nese ve znamení originality. Spolu s pivem putuje do Říma jako osobní dar čerstvě zvolenému papeži Františkovi unikátní pivní pohár. Skleněný krýgl ve tvaru vejce, vyrobený tradiční technikou foukaného skla a jemně dozdobený vybroušenými velikonočními motivy, je dílem úspěšného českého designéra Ronyho Plesla a zručných sklářů z Desné a Kamenického Šenova. „Je mi velkým potěšením spolu s plzeňskými občany přivítat Františka v jeho nové významné roli tímto skromným, ale originálním darem. Věřím, že si na tuto pozornost vzpomene, pokud jednou do České republiky zavítá, třeba při letošních oslavách Cyrila a Metoděje, které si připomíná celá Evropa,“ uvedl plzeňský biskup František Radkovský.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI