Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Staropramen uvádí na trh nové originální sklenice. Jsou moderní, praktické a mají přinést impulz do hospod.

Co se píše o pivovarech a pivu


Staropramen uvádí na trh nové originální sklenice. Jsou moderní, praktické a mají přinést impulz do hospod.

[čtvrtek, 14. březen 2013]

Změna ikonického vzhledu značky začala loni v lednu představením nového loga a následnou výměnou milionů lahví za unikátní. Pokračuje letos postupnou výměnou sklenic v hospodách a restauracích. Staropramen tak během dvou let kompletně renovuje svůj vzhled. Nové sklenice svým tvarem zdůrazňují charakter smíchovského piva. Jejich design vyjadřuje modernost a sebevědomí značky se zázemím v dlouhé tradici. Stejně jako loňská změna lahví v maloobchodu, i letošní výměna skla by měla kromě funkčních benefitů a posílení image vyvolat zájem spotřebitelů a přinést potřebný impulz do segmentu gastronomie.

Ostré rysy, robustní podstava i elegantní tvar štítu. To jsou klíčové design prvky nových sklenic. Pro posílení vizibility značky navíc barevné a na první pohled výrazné vertikální logo, typické právě pro Staropramen. Historii pivovaru připomíná embosovaný symbol „S“ na dně sklenic i letopočet založení 1869.

Naše zadání designérům bylo jasné. Navázat na unikátní design lahve a dotvořit tak kolekci ikonických obalů Staropramene. Zároveň ale vytvořit sklenici funkční a praktickou,“ říká ke změně Eva Prajsová, manažerka značky Staropramen. „S výsledkem jsme velmi spokojeni a také první odezva z hospod a od našich spotřebitelů na Facebooku je velmi pozitivní. Doufáme, že se lidem bude nové sklo líbit, a že si z něj Staropramen náležitě vychutnají,“ dodává Prajsová.

Nové sklenice pivařům pomáhají si pivo řádně vychutnat všemi smysly. Čiré sklo umožňuje ocenit jiskru piva, tvar podporuje chuťový vjem. „Ať budete pít ze sklenice s uchem nebo bez něj, vždy se bude dobře držet a vy se budete moct soustředit jen na napití a vychutnání si řízu a osvěžující chuti Staropramene,“ dodává ke krokům správné degustace Eva Prajsová.

Pivovar mění sklenice pro točený Staropramen po osmi letech. Tehdy, v roce 2005, přišel jako první u nás s vertikálním logem, které použil také na sklenicích. Náklady na stávající obměnu pivního skla, která bude probíhat postupně a potrvá po celý rok, se pohybuje v řádech miliónů korun.

Návrh nového skla vzešel od designérů agentury Unity, která se za deset let své existence stala respektovaným specialistou na obalový a značkový design. Nové sklenice byly prací holandského týmu designérů pod vedením designového ředitele Olofa Ten Hoorna, hlavním designérem byl Erik Amsing.

Provzdušněnou variantu nového loga Staropramen, kdy jsme štít z 2D grafické podoby převedli do reliéfní 3D podoby, jsme použili, abychom docílili moderního vzhledu nových sklenic Staropramen s potřebným důrazem na kvalitu zpracování,“ okomentoval vytvořený tvar Olof Ten Hoorn.

Právě designéři přišli i se zajímavým funkčním prvkem, který zlepšuje komfort pití točeného piva. Spodní část sklenic totiž obsahuje drážky, jimiž voda z oroseného půllitru odtéká pryč a dno sklenice zůstává čistočisté.

Pro výrobu nových sklenic byl vybrán jeden z renomovaných a velmi spolehlivých dodavatelů skla, firma SAHM. S novou sadou sklenic se již můžete setkat v prvních restauracích a hospodách čepujících některý z jedenácti druhů piv značky Staropramen.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

jiri.kana

čtvrtek, 14. březen 2013
13:34

jiri.kana

"Nové sklenice svým tvarem zdůrazňují charakter smíchovského piva."

Jaký tvar má navoněná bída?


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Vašek Švihlík

čtvrtek, 14. březen 2013
21:02

to jiri.kana: Mám jednu oblíbenou zahradní hospůdku v Srbsku, okres Beroun a v létě se tam rád stavuju na desítku Staropramen nebo na Staropramen Granát a i když je to pivo z velkopivovaru, vůbec není špatné.


napsal(a): Vašek Švihlík (vaclav.svihlik(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
03:38


posted by: Inzerce

krutohlt

pátek, 15. březen 2013
07:54

Desítka Staropramen - "výborný" HGBéčko ředěný ze 17, fuj !


napsal(a): krutohlt [Odpovědět]

Tchoř

pátek, 15. březen 2013
15:18

to krutohlt:
Za to i dnes ještě někdo platí, dokonce penězi??? Takové nešťastníky snad jen politovat...


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI