Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Připijte si na irský svátek sv. Patrika tmavým speciálem Merlin Strong

Co se píše o pivovarech a pivu


Připijte si na irský svátek sv. Patrika tmavým speciálem Merlin Strong

[středa, 13. březen 2013]

Sládci v jihočeském Pivovaru Protivín po roce opět uvařili speciální várku silného tmavého piva Merlin Strong, při jehož výrobě se nechali inspirovat tradičními irskými pivy typu stout. Již po třetí si tímto jedinečným speciálem budou moci připít všichni pivní labužníci při příležitosti dne svatého Patrika, tedy na jeden z nejvýznamnějších irských svátků. Od 15. března 2013 jej bude čepovat na 800 hospod po celé republice včetně těch zapojených do programu Cesta pivních znalců.

Merlin Strong je silnější variantou ležáku Merlin černý, který má protivínský pivovar v nabídce po celý rok a který nedávno obdržel ocenění v prestižní degustační soutěži Zlatá pivní pečeť 2013. „Na oslavu svatého Patrika, patrona Irska, se Merlin Strong báječně hodí, protože připomíná irský stout. A to jak černou barvou, tak výraznou hořkostí s tolik typickou kávovou příchutí, které jsme dosáhli díky použití praženého ječmene. Irové jsou navíc stejně jako my Češi milovníci dobrého piva,“ uvedl vrchní sládek Jiří Faměra. Pivo budou mimo jiné čepovat také hospody zapojené do programu Cesta pivních znalců, jejichž seznam je uveden na www.cestapivnichznalcu.cz.

Svatý Patrik je patronem Irska, jeho svátek připadá na 17. března. V minulosti měly oslavy tohoto světce ryze náboženský charakter, dnes jej lidé po celém světě slaví především hudbou, tancem a popíjením tmavého piva. Typickým znamením bujarých veselic je v tento den zelená barva – lidé nosí zelené oblečení, jedí zelené jídlo a na obličej si malují zelený jetelový trojlístek.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI