Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní mixy Samson Grep a Lemon byly v Táboře na bedně

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní mixy Samson Grep a Lemon byly v Táboře na bedně

[středa, 20. únor 2013]

Jemné síto tří nemilosrdných kol. Nejprve první, zahřívací. Následovalo semifinále a nakonec strhující finále. Dva ovocné mixy pivovaru Samson od začátku naplňovaly role favoritů. Přes přísné degustátory došly Grep a Lemon suverénně až mezi elitu a tam podle názoru poroty nestačily pouze na jediného soupeře. I tak si ale z prestižních Slavností piva v Táboře odvezly Samson Mix Grapefruit stříbrnou a Samson Mix Lemon bronzovou pečeť!

Z hlediska účasti pivovarů v odborné degustační soutěži jsou Slavnosti piva v Táboře největší svého druhu v České republice. Odborné degustace jsou přísně anonymní a oficiálně garantované odbornými autoritami. Mezi experty z pivovarů degustovali pivo i doktorandi VŠCHT a jako nezávislí degustátoři se slavností zúčastnili dokonce i sládci z Japonska, Ukrajiny, Ruska a Polska. Ty všechny ovocné mixy z pivovaru Samson přesvědčily o své vynikající chuti a kvalitě.

Od prvních kol proto sbíraly v táborském hotelu Palcát vysoké známky, a ve finále pak předčily všechny soupeře z větších pivovarů. Opět se ukázalo, že vedení pivovaru Samson vyšla sázka na spolupráci s renomovaným rakouským producentem radlerů, který s jihočeským pivem namíchal už čtyři příchutě – ke Grepu a Lemonu přibyly ve druhé půlce minulého roku netradiční Špeck a Černý rybíz.

A hlavně ten prvně jmenovaný s nahořklou grepovou příchutí byl úspěšný už v loňském roce. Ve spotřebitelském testu Mladé fronty Dnes obsadil Samson Mix Grapefruit druhé místo. Redakci Blesku dokonce chutnal nejvíc, stejně jako expertům z Pivní extraligy.

Po loňském úspěchu ochucených piv Samson Mix je naším cílem udržet a přeskočit nastavenou laťku. V plánu je proto mimo jiné i jedna nová a na českém trhu zatím neznámá příchuť,“ přibližuje plány pivovaru jeho obchodní ředitel David Posekaný.

VÝSLEDKY MÍCHANÝCH PIV:

1. Zvíkov Radler

2. Samson Mix Grapefruit

3. Samson Mix Lemon


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

zubr

středa, 3. duben 2013
08:42

Pivní mixy by jim šly. Zřejmě pro to, že je jejich výroba mnohem jednodušší než klasického pivka. Což je stará pravda, potvrzovaná každý den v hospodě, kde ale Samson zjevně - i v konkurenci regionálních značek K-Brewery, ztrácí. A limči to těžko nahradí...


napsal(a): zubr [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI