Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Holba navýšil prodej piva. Obliba původně regionální značky roste po celé republice.

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Holba navýšil prodej piva. Obliba původně regionální značky roste po celé republice.

[úterý, 29. leden 2013]

Pivovar Holba v loňském roce navýšil odbyt na 342 tisíc hl piva. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 6000 hl. Zvýšené poptávce se těší Holba Šerák v obou variantách – světlé i polotmavé výčepní, ale i desítka Holba Classic a ležák. Dlouhodobé nárůsty prodejů si Holba drží jak v lahvích tak i sudech. Zatímco trh se sudovým pivem u nás klesá, Holba získává renomé značky, která dokáže „plnit“ restaurace. A to je dobrá zpráva, na kterou gastro provozovatelé určitě slyší, obzvláště dnes, kdy se odbyt u nás překlápí do lahvového piva. V posledních letech Holba výrazně rozšířila distribuci v rámci celé republiky tedy na Moravě i v Čechách. Daří se to především díky vnímání její vysoké kvality a chuťové jedinečnosti.

Potvrzuje to také ředitel pivovaru Vladimír Zíka. „Pro vaření piva v Holbě používáme jen prvotřídní suroviny, tedy slady z moravských ječmenů a české odrůdy chmele s vysokým zastoupením Žateckého poloraného červeňáku, který je nejuznávanějším chmelem na světě. A především varní vodu z vlastního hlubinného vrtu, která má vhodné složení pro výrobu tradičního českého ležáku a zároveň parametry kojenecké vody. Kromě vlastní vody používáme i vlastní kmen pivovarských kvasnic. To vše spolu s dodržováním tradičních receptur a láska k pivovarskému řemeslu se promítá do jedinečné chuti a vysoké kvality všech piv z naší nabídky. Vlajkovou lodí značky je Holba Šerák, dnes symbol Jeseníků. Její produkce loni překročila 220 tisíc hl a dá se předpokládat, že stejně úspěšná bude i letos. Také letos zpestří nabídku speciální piva Holba Šerák 13,51 a Holba Strong, která pivovar představuje ve speciálním kalendáři pro gastro zařízení. V létě Holba nabídne ochucené pivo s nižším obsahem alkoholu. Právě nyní probíhá testování chuti, která byla měla být svěží ovocná a přitom pivní.

V uplynulém roce pivovar investoval více než 40 miliónů milionů Kč především do rekonstrukce sklepa, modernizace přetlačných tanků a do energetiky. Modernizace ležáckých sklepů bude letos pokračovat a investice půjdou také do stavebních úprav areálu pivovaru.

Sortiment značky: Holba Classic – světlé výčepní, Holba Šerák – světlé a polotmavé výčepní, Holba Premium – světlý ležák. Speciály – Holba kvasničák, Holba Šerák 13,51,Holba Strong.

Obaly – sudy, lahve, plechovky, PET lahve.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

VozechV

středa, 30. leden 2013
07:15

VozechV

Tak i Holba se dá od léta na Radlery. Tak se mi zdá, že kdo je nevyrábí, jako by nebyl. :)

Jinak tisková zpráva ukazuje vnímavým čtenářům ještě jednu informaci. Holba Šerák jest výčepním pivem. Podle mne jde o jednu z mála "jedenáctek", která není jedenáctka.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 30.01.2013 ve 07:20:51


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Prd

středa, 30. leden 2013
13:37

Prd

to VozechV: Myslím že i ostatní "jedenáctky" z PMS (Zubr Gold, Litovel Moravan) jsou výčepní.


napsal(a): Prd [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI