Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar ve Vyškově loni zvýšil výrobu piva a limonád o 47 pct

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar ve Vyškově loni zvýšil výrobu piva a limonád o 47 pct

[pondělí, 28. leden 2013]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Milan

středa, 13. únor 2013
00:07

Milan

Dnes jsem se stavil v nápojích Kaňka v Zenklově ulici v Libni, že si koupím pár vyškovských lahváčů, nic neměli, důvod uvádějí podstatné zdražení. Pivo z Vyškova berou z Českého Brodu. Opravdu došlo ke zdražení vyškového piva?


napsal(a): Milan [Odpovědět]

pi

středa, 13. únor 2013
07:10

pi

to Milan: V sobotu Vyškovské přivezeno z Tábora. Např. cena Březňáka navýšena oproti roku 2011 o 0,09 Kč


napsal(a): pi [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
10:50


posted by: Inzerce

Roman Holoubek

středa, 13. únor 2013
10:04

Roman Holoubek

to pi: Ke zdražení nedošlo. Už 3 roky držíme stejnou cenu. Jen se o 1 % zvedlo DPH a o to se zvedla koncová cena. To snad není tak velké zdražení. :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 13.02.2013 ve 11:41:59


pivo

pátek, 1. únor 2013
21:44

pivo

Držel jsem a stále držím vyškovským palce. Zřejmě to zabralo, stal se zázrak a už se to projevilo i na výstavu. Rozšiřuji si obzory a ochutnávám i speciály a vždy chutnají, pouze pšenka nebyla v kondici a několik lahví skončilo v dřezu, bohužel. Mohlo to ovšem být způsobeno i nevhodným skladováním u jinak dobrého prodejce. Takže vyškovští, držte se. Tož tak dnes, zase samá chvála...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Roman Holoubek

neděle, 3. únor 2013
12:25

Roman Holoubek

to pivo: Díky. Co se týče té pšenky. Po uvaření a vyzrání byla pšenka výborná, na DOV (dne otevřených vrat) jsme ji s velkým úspěchem představili. Jenže jsme chtěli být až příliš "echtovní" a tuto nefiltrovanou pšenku jsme nepasterovali. Pár týdnů po stočení a přenesení do skladu a do obchodů začala dál prokvášet, až zcela prokvasil veškerý cukr a v láhvi zbylo jen něco nedobrého kyselého. Byla to naše chyba, ale důležité je, že o ni víme. Každý může udělat chybu, jen chytrý ji dvakrát neopakuje. Což se nám snad i daří. Tož tak ...


Roman Holoubek

pátek, 1. únor 2013
03:48

Roman Holoubek

Díky za pochvalu pánové. Jako vždy, naše úspěchy nejsou o jednotlivcích, ale je to zásluhou celého kolektivu pivovaru. A hlavně je to o stabilní dobré chuti poctivého piva.
Strny, stupňovitost nezmizela, ale ona tam nikdy v minulosti posledních cca 10 až 15-ti let nebyla. Jediná piva kde se objevuje je JUBILER a CROSS THE WORLD a to z důvodu maximálních informací pro fajnšmekry, aby věděli proč daný speciál chutná tak jak chutná (složení sladů, chmelů, ...).
Pane Vožechu, také díky za pochvalu, i mně a nejen mně chutnají. Alt v Táboře nebude, jeho premiéra se chystá na 14.2.2013. Ale na čepu bude mimo jiné IPA a v láhvi ještě posledních pár Baltic Porterů.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 01.02.2013 ve 03:48:54


Prd

pátek, 1. únor 2013
16:31

Prd

to Roman Holoubek: Nejsem Strny, jedná se pouze o shodu jmen. Pokud si dobře pamatuji, bývala stupňovitost na zadních etiketách přinejmenším do roku 2008, dokonce možná i na těch následujících (takové ty úplně jiné než bývaly/zase jsou). Nikde se mě však nedaří najít nějaký jejich obrázek.


napsal(a): Prd [Odpovědět]

Roman Holoubek

neděle, 3. únor 2013
12:10

Roman Holoubek

to Prd: Omlouvám se za mýlku osob. Jinak nejsem si vědom, že by se v nedávné minulosti používalo epm na etiketách Vyškova. Podívám se ještě do svého archivu. Nicméně, je to tak, jak píši. Etikety na které navazujeme nemají epm a nás tam nenapadlo je dát. Snažíme se zaujmout zákazníka jinou zbraní než například Krušovice. Na kampaň, která by zaujala proti jejich nemáme možnosti. Tak naopak nyní jak jste si doufám všiml, máme na etiketách kampaň pod heslem "Tradice, čistota poctivost" s vysvětlením, co pod těmito pojmy máme na mysli. Tuto kampaň mnohé pivovary nemůžou dělat, neb některé podmínky (některé všechny) nesplňují. A to je cesta kudy se můžeme vydávat. Zdůrazňovat, co v našem pivu děláme poctivě s vědomím toho, že mnohé pivovary toto nemůžou zdůrazňovat,protože tyto body porušují.


jzb

neděle, 3. únor 2013
12:24

to Roman Holoubek: jo,jo, bylo to tam, vepředu slovně, vzadu číslo:) Já bych to tam též vrátil.


napsal(a): jzb [Odpovědět]

Prd

pondělí, 4. únor 2013
12:11

Prd

to Roman Holoubek: Omluvu beru i když zase tak moc se nestalo. Díky za objasnění, heslo "Tradice, čistota, poctivost" se mě líbí a je fakt, že toho řekne více (resp. důležitější věci), než stupňovitost.


napsal(a): Prd [Odpovědět]

Dedek

úterý, 5. únor 2013
20:33

Dedek

to Prd:
Tady bych si dovolil mírně nesouhlasit, stupňovitost řadím v důležitosti stejně vysoko, jako například obsah alkoholu. Nejenom že se podle ní platí spotřební daň, ale hlavně ukazuje, zda pivo nebylo šizeno na surovinách.


napsal(a): Dedek [Odpovědět]

Prd

středa, 6. únor 2013
11:47

Prd

to Dedek: Mě také není stupňovitost lhostejná, nicméně bych si dal raději pivo s 11,9% EPM uvařené z kvalitních sladů, bez cukru a chmelené českými chmely, bez isoextraktu apod., kvašené na spilce a zrající ve sklepě, HGB mašinkou netknuté, než "pivo" s 12,2% EPM veřené z bůhví čeho, pak CKT, za tři týdny prohnené HGB a hotovo. Nižší EPM neberu až tolik jako úsporu na surovinách, spíše jako úporu na spotřební dani. Na surovinách se dá více ušetřit jinými způsoby.


napsal(a): Prd [Odpovědět]

Dedek

středa, 6. únor 2013
21:34

Dedek

to Prd:
Ale to je podle mně také o té poctivosti, pokud prodávám pivo, které se tváří jako dvanáctka, je nefér, když nemá EPM alespoň 12. Byť tím pivovar nějakou korunu ušetří, klame zákazníka. 11,9 mi u dvanáctky samozřejmě vadí, to není o rozdílu jedné desetinky, ale třeba i skoro celého stupňe, jsou dvanáctky třeba s 12,7 EPM.


napsal(a): Dedek [Odpovědět]

Dedek

neděle, 3. únor 2013
21:26

Dedek

to Roman Holoubek:
Vyškovské pivo také chválím, konečně je možné ho již nějakou dobu sehnat i ve Zlíně (má jej Honza Jaroščák v Prštném). Ohledně uvádění stupňovitosti, ještě na posledních etiketách před těmi novými od vás byla stupňovitost uváděna na zadní etiketě u jedenáctistupňových piv a Generála, můžu zaslat fotky. Rohodně bych se přimlouval za její opětovné uvádění, přestože třeba u jedenáctky je správná stupňovitost zřejmá dle označení piva výčepní/ležák. Ona ta informace, přestože je nepovinná, dává pivu takový ten punc poctivosti, jelikož všichni tak nějak víme nebo tušíme, že kdo ji na etiketách neuvádí, tak to nedělá proto, že je to nepovinné, ale proto, že ji má nižší, než by měla být.


napsal(a): Dedek [Odpovědět]

Pivař

čtvrtek, 7. únor 2013
10:46

to Dedek:
To sice ano, ale pokud by ta dvanáctka měla 12,01, tak je ten rozdíl víceméně stejný... Ovšem, je to skutečná dvanáctka...


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Felčar

středa, 30. leden 2013
14:29

Felčar

Romane a Miloši, moc gratuluji. Jsem rád, že je to tak trochu i moje zásluha, konečně vaše pivo je i pro mě dostupné, a tak si ho mohu kuppovat.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Prd

středa, 30. leden 2013
13:41

Prd

Doufám a přeji aby se zvyšování výstavu dařilo i nadále, kapacity na to pivovar má, tak by to nemuselo být na úkor kvality. A na nové speciály se velice těším. Rád bych se ale zeptal, proč z etiket zmizelo označení stupňovitosti (všimnul jsem si toho na Březňákovi a Generálovi)?


napsal(a): Prd [Odpovědět]

VozechV

středa, 30. leden 2013
07:20

VozechV

Tak to je skvělá zpráva. Je vidět, že to ve Vyškově nyní vzali ti správní lidé. Pane Holoubku, předpokládám, že je to i Vaše zásluha. A děkuji kolektivu pivovaru za skvělé speciály. Koupil jsem si Vaši IPU a je naprosto úžasná, myslím, že hořčí a ještě pitelnější než loňská. Už se těším na Alt. Bude v Táboře? Nevím, zda mi to vyjde, ale chtěl bych se tam poprvé podívat.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI