Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast otevírá v Praze novou pivnici

Co se píše o pivovarech a pivu


Radegast otevírá v Praze novou pivnici

[pátek, 11. leden 2013]

Včera byla slavnostně otevřena Radegastovna Perón, restaurace „zasvěcená“ pohanskému bohu Radegastovi a stejnojmenné pivní značce. V centru Smíchova vznikla zcela nová a originální restaurace, která nabízí pro Prahu méně obvyklou, o to atraktivnější, značku piva. Kompletní a náročná rekonstrukce rozsáhlých prostor trvala téměř jeden a půl roku. Nejnáročnější byla revitalizace sklepních prostor. Výsledkem je atraktivní místo ve dvou podlažích pro 200 hostů.

Radegast je vynikající pivo. Poctivé, správně hořké, pro opravdové chlapy. A v Praze chybí,“ vysvětluje své rozhodnutí vsadit na Radegast provozovatel pan Jiří Zeman a dodává: „Navíc pocházím ze severní Moravy, z místa pod Beskydami, tam, kde se toto pivo vaří.

Jiří Zeman je hostinský tělem i duší. Podnikání v gastronomii se věnuje již téměř 20 let a zkušenosti získával nejen doma na Moravě, ale i v zahraničí, zejména v Rakousku. Nyní předává své zkušenosti synovi Ondřejovi, který představuje novou nastupující generaci hostinských.

Otevřením nové Radegastovny jsme splnili přání mnohých Moravanů žijících nebo studujících v Praze. Věřím, že se brzy stane vyhledávaným místem všech milovníků správně hořkého piva.“ dodal Karel Kraus manažer marketingu společnosti Plzeňský Prazdroj.

Na čepu je světlý výčepní Radegast Original a ležák Radegast Premium. Nechybí plzeňský ležák Pilsner Urquell, čepované nealkoholické pivo Birell a Velkopopovický Kozel Černý.

Vedle piva bude Radegastovna beze sporu oblíbená i pro svoji poctivou kuchyni. Na jídelním lístku samozřejmě najdete českou klasiku, pochoutky k pivu ale také lašské a valašské speciality nejen z jehněčího či pravou zelňačku. Příjemné překvapení může přinést i několik jídel rakouské kuchyně. To souvisí s předchozí praxí šéfkuchaře u našich jižních sousedů. V nabídce nechybí polední menu.

Přístup ke gastronomii ze strany šéfkuchaře dokládá i pečlivý výběr surovin, obzvláště masa a uzenin od drobných soukromých dodavatelů.

Pravé pivo pro pravé chlapy v pravé hospodě. V Radegastovně.

Koncept Radegastoven rozvíjí spojení piva Radegast s pohanským bohem slunce, úrody a hojnosti. Hned u vstupu dýchne na každého hosta originální atmosféra „pravé hospody pro pravé chlapy“, což dokazují masivní dřevěné stoly, jednoduše zdobené žíhaným plechem symbolizující oheň, dřevěné obložení, prostý kámen ve zdech či symbolicky zaseknutá sekyra do dveří nahrazující kliku. Přímo nad výčepem pak najdete i posvátný kruh, který jako dokonalý tvar symbolizuje slunce.

Důležitým prvkem je stylizovaný reliéf slovanského boha Radegasta. Jeho dominantní tvář majestátně dohlíží na dění v hospodě a žehná všem milovníkům kvalitního piva.

Radegastovna Perón

Stroupežnického 20, Praha 5

Tel.: 602 741 401

www.peronsmichov.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pazzy

sobota, 12. leden 2013
16:52

Je to ten perón, kde mívali i Jince? Tam jsem byl hodně zklamaný, jak obsluhou, tak jídlem... ale už je to nějaký pátek... Holt se tam už asi nepodívám... BTW to nemohli vymyslet lepší jméno? Třeba Radegastova hospoda, nezní to tak lehce jako Kozlovna...


napsal(a): Pazzy [Odpovědět]

Plazy

sobota, 12. leden 2013
19:37

to Pazzy: Né, to neni, Peron je u Smíchovskýho nádraží a tohle je na Andělu. V Peroně sem byl koncem roku na Jincích a personálem sem byl taky hodně zklamanej, ale jinak sou to holky hezký, to zas jako jó.


napsal(a): Plazy (janamoskomensky(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
21:24


posted by: Inzerce

Pazzy

sobota, 12. leden 2013
23:40

to Plazy: Aha, dík, takže to mají ještě stupidnější jméno? Tak teď si jednoho z největších marketingových týmů na českém trhu fakt nevážím...


napsal(a): Pazzy [Odpovědět]

DanDv

pátek, 11. leden 2013
16:33

Jakoby v Praze už nebyla nabídka europiv dostatečně pestrá...


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Roman

pátek, 11. leden 2013
17:26

to DanDv: Tak v Praze bych zrovna tohle neřešil....."milión" příležitostí,kam si zajít na dobré pivo.........a každému,co jeho jest.


napsal(a): Roman (roman.4691(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI