Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary Staropramen obdržely Mimořádnou cenu Asociace hotelů a restaurací ČR za podporu a rozvoj české gastronomie a pohostinství

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary Staropramen obdržely Mimořádnou cenu Asociace hotelů a restaurací ČR za podporu a rozvoj české gastronomie a pohostinství

[pátek, 16. listopad 2012]

Společnost Pivovary Staropramen se dlouhodobě snaží svými projekty a denodenní spoluprací se zákazníky v segmentu gastronomie rozvíjet jejich podnikání a zvyšovat kvalitu nabízených služeb. Nyní byla tato činnost druhé největší pivovarnické společnosti v Česku oceněna přímo samotnými provozovateli gastronomických zařízení sloučených do Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR ČR). V rámci závěrečného večera 7. výroční konference, kterou Asociace pořádala 8.-9. listopadu v hotelu Tereziánský dvůr v Hradci Králové, obdržel generální ředitel společnosti Zbyněk Kovář Mimořádnou cenu AHR ČR za podporu a rozvoj české gastronomie a pohostinství.

Pivovary Staropramen toto ocenění získaly za celý komplex aktivit a projektů v čele s úspěšným gastronomickým konceptem Staropramen Potrefená husa, za vzdělávací koncept První pivovarské školy Staropramen, za inovace pivního portfolia, zvyšování pivní kultury a kultury pití piva a v neposlední řadě za dlouhodobou a přínosnou spolupráci s AHR ČR.

Pro naši společnost je to velká čest být za přínos gastronomii oceněn přímo provozovateli gastronomických zařízení,“ řekl k ocenění Zbyněk Kovář, generální ředitel společnosti Pivovary Staropramen, který ocenění převzal přímo z rukou prezidenta AHR ČR Václava Stárka. „My pivovarníci jsme s oborem gastronomie úzce spjati po staletí, a jak vyplývá z našich průzkumů, jsme také pro provozovatele podniků nejdůležitějším partnery. Majitelům hospod, restaurací a barů se v rámci našeho partnerství snažíme krom dodávek kvalitního piva předat maximum informací týkajících se nejen piva samotného, ale celého provozu podniku tak, aby naše společné podnikání rostlo. Současně neustále přicházíme s novinkami a inovacemi našeho portfolia. Jak ukazuje praxe, jen ony totiž mohou oživit a oživují v dnešní ekonomicky nelehké době nižší spotřebu tradičních piv,“ dodává Kovář.

Nejen za tento přístup k zákazníkům a inovativnost však byla cena udělena právě této společnosti. O oceněném rozhodly také dva úspěšné a originální projekty, které Pivovary Staropramen již dlouhou dobu realizují: koncept Staropramen Potrefená husa a První pivovarská škola Staropramen. Na čem jsou založeny?

Gastronomický koncept Staropramen Potrefená husa

Největší a nejúspěšnější síť restaurací provozovaná českou pivovarnickou společností. Nápad otevřít vlastní moderní restauraci, kde bude hrát pivo klíčovou roli, vznikl v roce 1998. První Potrefená husa byla otevřena v září následujícího roku na Vinohradech. Během následujících třinácti let se z Hus stal fenomén, který svou filosofií i konkrétními provozními a designováni prvky ovlivnil stovky jiných gastronomických podniků v Česku. Dnes má síť 29 provozoven u nás a dvě na Slovensku. A přestože se u nás díky ekonomické situaci denně zavírají hospody a restaurace, Husám se daří. Jen letos přibyly čtyři nové. Ročně Husy zaznamenají téměř 3 miliony návštěv.

Dlouhodobý vzdělávací projekt První pivovarské školy Staropramen

Tato škola vedená obchodním sládkem Liborem Vávrou je určena nejen pro vzdělávání zaměstnanců pivovaru i majitelů restaurací, jejich personálu a hostů. Hlavním cílem školy je předat poznatky a praktické zkušenosti z práce s tísícemi zákazníků pivovaru i z provozování sítě Potrefených hus. Tím firma přispívá ke zvyšování pivní kultury a kultury pití piva. Škola byla založena v roce 2000 a za dvanáct let jí bylo proškoleno zhruba 16 000 „studentů“. Široký soubor přednášek zahrnuje vše, co se jakýmkoliv způsobem dotýká piva a gastronomie: ekonomika provozovny, architektura, tvorba jídelních lístků a receptů, optimální pivní portfolio, výběr a motivace personálu apod..

Mimořádné ocenění Asociace hotelů a restaurací nám potvrdilo, že zvolená obchodní filosofie být našim zákazníkům partnerem v podnikání je nejen obchodně úspěšná, ale jako celek spolu s Potrefenými husami a Pivovarskou školou také odborně zajímavá. Zisk této ceny je pro nás velkou motivací do dalších let,“ dodává Daniel Tinz, obchodní ředitel pro segment gastronomie společnosti Pivovary Staropramen.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

náčelník

sobota, 17. listopad 2012
19:03

Nejhnusnější pivo na trhu. Ve středověku by vás máchali v koši ve Vltavě, tak jako ty, kteří vyráběli podobné patoky.


napsal(a): náčelník (emilceleda(a)email.cz) [Odpovědět]

Dwarf

pátek, 16. listopad 2012
17:08

Dwarf

ještě kdyby tam tak točili pivo...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI