Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Milevská pivní korunka patří Klostermannovi

Co se píše o pivovarech a pivu


Milevská pivní korunka patří Klostermannovi

[úterý, 23. říjen 2012]

Polotmavý strakonický Klostermnann získal ocenění Milevská pivní korunka v kategorii speciální piva. Přehlídka pivovarů a pivních produktů probíhala ve dnech 19. 10. – 20. 10. 2012 v Domě kultury Milevsko.

Čtvrtého ročníku Milevských pivních slavností se účastnilo celkem šestnáct pivovarů. Účastníci ochutnali kromě dobrého piva i výtečné vepřové speciality. „Milevská pivní korunka je dalším oceněním v řadě v letošním podzimu, velice si toho ceníme,“ říká Dagmar Vlková, sládek DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice. „Stejně jako Dudák Premium světlý ležák, tak i Klostermann získal v krátké době po sobě ocenění, za jeho kvalitu a chuť. Ukazuje se, že naše snaha o zvyšování kvality a držení receptur přináší své ovoce,“ uzavírá Dagmar Vlková.

Polotmavý Klostermann byl poprvé uvařen v roce 2008 u příležitosti sto šedesátého výročí narození spisovatele Klostermanna. Pivo má mírně nasládlou karamelovou chuť a vyznačuje se plností a řízem. Je vyroben ze světlého českého sladu ve směsi s bavorským karamelovým barvícím a žateckým chmelem.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI