Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Lounské pivo bude lepší, pivovar už nebude používat vodu z Ohře

Co se píše o pivovarech a pivu


Lounské pivo bude lepší, pivovar už nebude používat vodu z Ohře

[středa, 16. srpen 2006]

Pivovar Louny přestal k výrobě piva využívat vodu z Ohře. Tuto vodu nyní používá pouze k technologickým účelům. Vodu z Ohře nahradila při vaření piva voda z vodovodu.

"Voda z vodovodního řadu je podstatně kvalitnější a především její kvalita je stabilní. Výrazně jsme tak změnili chuť piva Louny k lepšímu," řekl Daniel Váša, výrobně-technický ředitel pivovarů skupiny Drinks Union, do které Pivovar Louny patří.

I když původní říční voda procházela velmi náročnou úpravou, nebylo podle Váši možné udržet její stálou kvalitu. "Hlavně na jaře byla vždy kvalita vody méně vyrovnaná, " vysvětlil vrchní sládek Pivovaru Louny Daniel Urban.

Voda z vodovodu je navíc podle informací Severočeských vodovodů a kanalizací velmi kvalitní. "Akreditované laboratoře společnosti provádí rozbory vzorků odebraných na různých místech v distribuční síti. V parametru dusičnanů voda z kohoutku předčí i některé balené vody. Lidé mohou bez obav užívat vodu z kohoutku ke konzumaci," řekla mluvčí společnosti Iveta Kardianová.

Lounský pivovar navíc zvažuje možnost, že bude při výrobě používat také velmi kvalitní vodu z podzemních vrtů. Zkušební vrty přímo v areálu pivovaru by měly být podle Daniela Urbana hotové již letos na podzim. "Víme, že tu voda je a že je jí dostatek. Nevíme jen přesně kde a kolik jí budeme moci čerpat," vysvětluje.

Podle Urbana pivovar také připravuje obnovení studny Zikmunda v těsné blízkosti pivovaru, která byla vyhloubená již v roce 1935. Voda zhlubin země by měla být další zvláštností zdejšího piva. (Deník Chomutovska)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI