Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar ve Vysokém Chlumci obnovil po letech pivovarské slavnosti

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar ve Vysokém Chlumci obnovil po letech pivovarské slavnosti

[středa, 3. říjen 2012]

Po několika letech se do Vysokého Chlumce vrátily pivovarské slavnosti místního pivovaru. Za znovuobnovením této tradice stál mj. i Středočeský kraj, který slavnost finančně podpořil.

Slavilo se v sobotu 29. září 2012 na louce vedle pivovaru, vstup byl zdarma a z nedalekých Sedlčan byla pro návštěvníky zajištěna kyvadlová autobusová doprava. Na návštěvníky čekalo bohaté občerstvení a především široká nabídka piv z vysokochlumeckého pivovaru. Celkem bylo možné ochutnat 11 různých druhů piv – od výčepního piva přes ležáky až po speciály, piva světlá i tmavá a dokonce i takové speciality jako je pivo kvasnicové, borůvkové nebo pšeničné. Premiéru zde měl Pšeničný 13% speciál knížete Václava, který sládek zdejšího pivovaru Pavel Kortus připravil speciálně na oslavu svátku patrona české země a všech pivovarníků. Velká spokojenost s širokou nabídkou piva a především jejich kvalitou byla pro místní pivovarníky tou největší odměnou.

Neméně zajímavý byl i doprovodný program, vystoupila domácí kapela Klasik, následovaná Walda Gangem a vše uzavíral známý a oblíbený Keks. Bylo pamatováno i na děti, které se kromě různých atrakcí mohli zapojit i do soutěže v co nejrychlejší vypitím malinovky. Dospělí pak zápolili v soutěžích pivních. I když se počasí nevydařilo a téměř celé slavnosti propršely, u návštěvníků měly velký ohlas a přilákaly jich do Vysokého Chlumce nakonec na osm set. Zazněla už taková slova jako „Příští rok musíte slavnosti udělat znovu“, a tak doufejme, že se ze slavností ve Vysokém Chlumci stane zase každoroční tradice.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI