Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Víkend s Cobolisem i Libertasem

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Víkend s Cobolisem i Libertasem

Víkend s Cobolisem i Libertasem [p1913][p2068]

Po dlouhé době konečně pivní akce, začínáme opět žít! A musíme doufat, že nás zase vrchnost ruku v ruce se šílenými epidemiology brzo nezadusí. V Praze a nejbližším okolí bylo možno navštívit o víkendu hned dvě. V pátek odpoledne oslavil své 3. výročí vzniku pivovar Cobolis a v sobotu otevřel svá vrata pivovar Libertas v Úvalech.

KD Ládví
KD Ládví

V prostoru před pivovarem Cobolis, u stanice metra Ládví, opět vyrostly stánky nabízející nejen pivní lahůdky, i když ty především, ale i něco k zakousnutí. Stánků jednotlivých pivovarů byl sice menší počet než v letech minulých, ovšem u některých bylo možno zakoupit i piva z pivovarů spřátelených. Podle údajů pořadatelů měla být přítomna piva z 15 pivovarů, ale domnívám se, že jich bylo zastoupeno více. Své stánky měly i pivovary létající. Např. karlínský Pivní bar Vrátnice měl na čepu piva z osmi různých pivovarů, vč. svého "vlastního", taktéž třeba tradiční účastník Budvar. Více napoví fotky.

Domácí nabídka
Domácí nabídka

Pořadatel, pivovar Cobolis, jak jest na těchto akcích dobrým zvykem, pořádal i exkurze pivovarem. Nechyběla hudba, odpoledne reprodukovaná, večer na živo. A samozřejmě povídání o pivu a pivovarech. Ochutnávala jsem spíše slabší piva, všechna byla dobrá: Summer ale od Volta, APA Bitter z Obory (ve spolupráci s Budvarem), Pale ale Letní den od Mazáka, světlý ležák Vrátnice 11°, IPL Letní 12° z létajícího pivovaru Prosecký Jiřík, či Schwarzbier od Trilobita. A možná, že jsem ještě na něco zapomněla.

Trilobit, Volt a Mazák
Trilobit, Volt a Mazák

Prostě příjemně strávené páteční odpoledne. Bohužel poněkud kalené o dost vyššími cenami piva.

Exteriér
Exteriér

Úvalský Libertas lákal návštěvníky v sobotu odpoledne nejen na pivo a prohlídky pivovaru (každou hodinu od 14 do 17 hodin), ale i na možnost zakoupení akcií pivovaru. Na jaře totiž spustil akci "Staň se akcionářem", v níž nabízí nákup akcií pivovaru. Akce trvá (zatím) do 16.7. Zájemci měli možnost podiskutovat se současnými akcionáři, jak o akci samotné, tak i o tom, k čemu budou finance z prodaných akcií použity. Především půjdou na rozšíření pivovaru, chystá se nákup nové mladinové pánve, takže bude varna třínádobová. A i sklep se zvětší - o 6 CKT po 60 hl.

Interiér s varnou
Interiér s varnou

Na webových stránkách, kde se dočtete i bližší informace o akci, pivovar říká: "Nákup akcií pivovaru Libertas je mnohem víc než pouhá finanční investice. Je to vstupenka do fascinujícího světa pivovarnictví, díky které se stanete nejen součástí vize a hodnot Libertas, ale také členem komunity pivních nadšenců na vzrušující cestě k dokonalému pivu."

Pivo
Pivo

Od 14 hodiny se místa na zahrádkách postupně začala příchozími zaplňovat. K dispozici na relax byla i přilehlá loučka. Nabídka 8 druhů piv snad postačovala i pro největší "fajnšmekry".

Další fotky z Libertasu



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1458x] [28. červen 2021]
[Minipivovary] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Sekal

neděle, 11. červenec 2021
15:05

Sekal

No... Přemýšlel jsem o tom Libertasu, ale nakonec jsem se rozhodl do toho nejít. Ne proto, že návratnost ceny akcie v dividendách je víc než 100 let, to by jistě vyvážilo každoroční mecheche akcionářů, ale proto, že když si teď koupím akcii za 10 tis. a majoritní vlastník se to rozhodne prodat, tak mne mohou třeba už za dva roky vysqueezovat za 3000, což je určitě blíž reálné ceně. Takže to bych fakt musel být z Úval a chodit do výčepu. 10% slevu na e-shopu mám i bez akcie v Albertu.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jana

neděle, 11. červenec 2021
17:14

Jana

Sekal:
Ano,ono je to cílené především na místní. Ovšem myslím, že toho prodeje by ses nemusel bát.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI