Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Antoš ze Slaného

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Antoš ze Slaného

Antoš ze Slaného [p881][p2324]

V pivovaru Antoš ve Slaném jsem před lety ochutnal jen nealko pivo. Nedávno jsme koštovali jedenáctku Antošův ležák a nebyla vůbec špatná. Takže jsem se nebál objednat ubytování přímo v Modletickém domě. Přijíždíme v pondělí po poledni. Při ubytování se ptám pana Paulíka, zda bychom někdy v průběhu pobytu nemohli navštívit i jeho nový pivovar, který se nachází na Pražské ulici. Prý se tam můžeme vydat hned. Proč to zdržovat, že?

Modletický dům
Modletický dům

Na novější pivovar Antoš Vás spíše upozorní cedule Hecht, pod kterou najdete buňku Antošovy pivotéky. V pivotéce naleznete nepřeberné množství druhů antošových piv v PET (o sedminku zde zatím nezavadíte). Ale pojďme do hloubi areálu. Pivovar je situován v průmyslové hale a už teď se jedná o jeho rozšíření. Varna a celá technologie je o hodně větší než v Modletickém domě, přesná data Vám jistě pivovarníci rádi sdělí.

Vjezd do areálu
Vjezd do areálu

Novějšímu slánskému pivovaru můžeme říkat druhý, nový či průmyslový? Každopádně se tady vaří piva, která jsou nejvíce žádaná. Ochutnali jsme zde samozřejmě Antošův ležák a překvapivě i jahodový kyseláč. Jaká další piva zde na svůj výčep čekají v tancích Vám neřeknu. Jen že se tady vaří krom Antoše i piva pro létající pivovary. My jsme tu viděli sudy pražského Bad Flasche. Pivo z tanku má pro mě ideální teplotu, mám rád více vychlazené pivo.

Nová varna
Nová varna

Další fotky z pivovaru Antoš 2

Děkujeme za rychlou prohlídku a jdeme na pozdní oběd nebo brzkou večeři do Antošovy krčmy. První zkouším desítku Rarach, která je docela pitelná - jistá vodovost je překryta chmelovou hořkostí. Vlajková loď 11,8 Antošův ležák je o něčem jiném - plné, krásně pitelné nefiltrované pivo plzeňského typu. Po jídle volím morušový kyseláč, který je krásnou tečkou dnešního večera. Dobrý dojem malinko kazí snad jen vyšší teplota čepovaných piv.

Další fotky z Antošovy krčmy

Varna v restauraci
Varna v restauraci

Další den v podvečer nás pan Paulík bere na exkurzi minipivovaru. Seznamuje nás s historií Modletického domu, kterou Vám nepřiblížím, bo dějepis nikdy nebyl mou silnou stránkou. O co je tento pivovar menší, o to se zde vaří více druhů piv. Dostáváme ochutnat skoro od každého druhu z tanku a všechna piva jsou více jak dobrá. Snad jen melounovo - okurkový kyseláč není mým šálkem, určitě proto, že okurky, krom naložených na kyselo, nevyhledávám.

Další fotky Modletického domu

Další fotky z pivovaru Antoš 1

Tanky
Tanky

Při posledním posezení v Antošově krčmě byla již teplota piva naprosto v pořádku a s gastronomií jsme problém také neměli. Zahrádka krčmy byla prakticky pořád obsazená, což značí že lidem u Antoše chutná. Snad mohu jen doplnit, že krčma má jiného provozovatele než oba Antošovy pivovary. Celkově mohu pivo, restauraci i ubytování u Antošů doporučit. Dej Bůh štěstí!



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1677x] [4. srpen 2020]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI