Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na kontrole v Bezděkově

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Na kontrole v Bezděkově

Na kontrole v Bezděkově [p1427]

Je tomu skoro už čtyři roky, co jsem byl naposledy na pívu v Bezděkově u Klatov. Vůbec si nevybavuju chuť místního piva a tak sem jdu opět s čistým štítem. Ve čvrteční podvečer je více lidí venku na předzahrádce než v restauraci, my si však vybíráme posezení uvnitř, kde sice není signál telefonu, ale wifina tu jede na plné obrátky. Venku panuje teplé slunečné pozdně jarní počasí, uvnitř je příjemný chládek, v krátkém rukávu může být i malinko zima.

Budova pivovaru
Budova pivovaru

Na čepu je trojí pivo (to se nezměnilo). Jako první samozřejmě koštuju desítku Medvěda, který nemá zrovna nejvlídnější vůni, nicméně po napití se jedná o docela příjemné výčepní pivo - je jemnější, sladší, v chuti je malinko znát kyselinka. Světlá dvanáctka Grizzly je pivo učesanější, bez rušivých elementů, ale mohlo by mít nějaký výraznější charakter. Polotmavá Grizzlice 12 je pak od svého světlého bratříčka k rozeznání snad jen podle barvy. Na závěr dávám ještě jednoho Medvěda a nepříjemná vůně je ta tam, možná bylo to první z trubek...

Grizzly
Grizzly

Obecně se dá říct, že se jedná o dobrý průměr českého minipivovarnictví. Pivo se dá v pohodě pít, ale že byste si z něj sedli na prdel, k tomu má také daleko. Prostředí restaurace a výborná kuchyně (zkusili jsme burgry a panenku) dělá z tohoto pivovárku zajímavou zastávku na cestách po západních Čechách. Dle informací v jídelním lístku je v provozu již i ubytování (450 Kč/osobu/noc), takže zde můžete zakončit své celodenní putování po krásách naší drahé vlasti a nejen jí, vždyť do Bavor je to nějakých 30 km.

V restauraci
V restauraci

No a jak je pomalu zvykem, tak se cestou z Klatov stavíme pro zásoby ještě ve Zlaté Krávě. Bohužel bereme jen poslední dvě lahve novinky 12 Sv. Jana Nepomuckého, což je pšenice a na čepu ochutnáváme v chuti lehký letní ejlík YellowCow, který je osvěžen citrónem.


Další fotky z restaurace Bezděkovského pivovaru



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2046x] [31. květen 2019]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI