Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Podorlicko: Potštejn a Písek

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Podorlicko: Potštejn a Písek

Podorlicko: Potštejn a Písek [p1351][p1842]

Posledním pivním zastavením pod Orlickými horami se stává pivovárek clock v Potštejně , kam zajíždíme v podvečer jen na pivo. Oproti naší minulé návštěvě je prostor, kde se nacházela pivnice, uzavřená. Zůstal jen záchodek. Přes okno je vidět, že místo hostí jsou instalovány nové tanky. Výčep je instalovaný v dřevěné budově naproti vlastnímu pivovaru. Jak tu pohostinství provozují v zimě?

Vlevo výčep, vpravo pivovar
Vlevo výčep, vpravo pivovar

Dnes je ale krásné letní počasí a Řemeslný pivovar je v obležení cyklistů. Sezení je dost a tak nám nic nebrání ochutnat po dvou letech sortiment - na čepu šest druhů piv. Začínáme, jak jinak než, spodně kvašeným Hektorem 10%. Opět výborný a i svrchně kvašeným pivům nelze nic moc vytknout, clock prostě umí a je zárukou dobrého popití. Na čepu byly: ale Trudi 8%, pšeničný ale Pub Wheat 10%, Clock APA 12%, Twist 14% IPA a American IPA 15%.

Trudi a Hektor
Trudi a Hektor

Pili jsme třetinky a oproti minule byly ejly čepovány do baňatých sklínek. Ejlové sklenice se rozbily/ztratily? K jídlu si dáte různé pochutiny typu pomazánka (nivová, škvarková), tlačenka nebo uzené. K pivu ideální. Kupujeme i nějaké lahváče na domácí degustaci (zatím se na ně těším :))

A teď už zbejvá jen jet domů. Ještě jeden pivovárek by se ale po cestě navštívit dal. Plánuju zastavit v Písku, kde od loňska právo várečné hájí Hradební pivovar.

Písecké hradby
Písecké hradby

Oddegustujeme celý sortiment, který dnes spočívá v pěti druzích piva. Lepší desítka Písecký Florián, Písecký ležák a Vídeňský ležák jsou stálice píseckého výčepu. Všechna spodně kvašená piva jsou dobře pitelná. Dále je na čepu Písecký Weizen 12% a PAPA (Písek American Pale Ale). PAPA je poměrně silné pivo, na dnešní počasí by se spíše více hodil nějaký lehčí letní ejlík.

PAPA a pšenice
PAPA a pšenice

Dobrá piva, dobré jídlo, co víc si přát?. Při návratech z jihu bude Písecký hradební pivovar výborným záchytným bodem.




[Richard Chodora] [Zobrazeno 2781x] [16. srpen 2018]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI