Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Srdcem Jihočech

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Srdcem Jihočech

Srdcem Jihočech [p225]

Pivovar v Českém Krumlově rovnal se dlouhá léta značce Eggenberg. Kdo nesleduje pozorně pivovarské dění (Vy to samozřejmě nejste), mohl nezaznamenat, že portfolium Eggenbergu se již nějaký ten pátek vaří v Pardubicích. Na jihu Čech tak má jenom sklad a distribuci. Původně se výroba měla pozastavit, aby se po rekonstrukci vrátila zpět, podobně jako tak bylo u pivovaru Podkováň. V Krumlově však výroba Eggenbergu zůstala na pardubických a v prostorech pivovaru byl vybudován zbrusu nový pivovárek, jenž nese jméno Historický pivovar Český Krumlov.

Pivnice
Pivnice

Jedná se o minipivovar s výstavem do 5000 hl/rok, už teď se ale uvažuje o rozšíření, zejména prostor pro kvašení a zrání piva. Investorem je firma Fortuno Group. Pivo se jmenuje jednoduše Krumlov a základ tvoří světlá jedenáctka a dvanáctka, které jsou k mání jak v nefiltrované tak i ve filtrované podobě. Sládek Miloslav Valenta se nevyhýbá ani speciálům, v současnosti byste tak mohli ještě narazit na třináctku ejla. Návštěvníci pivovaru si samozřejmě pivo mohou odnést i v PET lahvích.

Nabídka
Nabídka

Krom pivovarské restaurace můžete nové pivo ochutnat již na cca 25 místech nejen v Českém Krumlově a okolí, ale i v Praze. Za krátkou dobu života značky již bylo pivo Krumlov několikrát oceněno, získalo Zlatou pivní pečeť a v mezinárodním měřítku pak stříbro na Worl Beer Awards 2017.

"Nová značka má reprezentovat náš vztah k jižním Čechám a vášeň pro pivo. Jsme hrdi na jeho českokrumlovský původ a máme velkou radost, že se nám po odchodu značky Eggenberg povedlo pokračovat v tradici a opět přinést lidem z Krumlova kvalitní místní pivo" říká ředitel pivovaru Lukáš Malý.

Varna
Varna

"Chceme, aby se do Historického pivovaru Český Krumlov vrátilo poctivé jihočeské pivo, kvalitní pivovarské ingredience a postupy. Rovněž se distancujeme od průmyslového způsobu výroby piva. Chceme jednoduše vařit kvalitní pivo, na které budou pivaři v jižních Čechách hrdí", toť motto pivovaru.

Sklep
Sklep

My držíme palce, aby se českokrumlovskému pivovaru dařilo, aby jeho pivo chutnalo (hlavně jihočechům) a aby chutnalo bez výkyvů.



[Pivní.info] [Zobrazeno 4785x] [16. říjen 2017]
[Minipivovary] [comments: 5] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

jiri.kana

sobota, 16. prosinec 2017
17:22

jiri.kana

Divný podnik.
Pivo špatné nebylo, ale nic, kvůli čemu bych se musel vracet zrovna sem.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 16.12.2017 ve 18:24:35


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Honza

středa, 18. říjen 2017
01:13

honza

Sekal:
distribuce@pivovarceskykrumlov.cz


napsal(a): Honza [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
11:26


posted by: Inzerce

Dwarf

úterý, 17. říjen 2017
22:33

Dwarf

před chvílí jsem dopil PETku 12° Krumlov a musím uznat, že je to velmi slušné pivo... dovezeno do jižních Čech shodou okolností z Brna :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 16. říjen 2017
23:31

Sekal

Upřímně řečeno, toto mi uniklo. Kde v Praze?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Honza

pátek, 1. prosinec 2017
23:59

honza

Sekal: zdravím Vás, nyní je na čepu naše pivo v Pivním šenku U Kacíře,Mánesova 87, Praha 2 S pozdravem Němeček, technik minipivovaru Český Krumlov


napsal(a): Honza [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI