Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hostivar v Hostivaři ... skoro v Hostivaři


Hostivar v Hostivaři ... skoro v Hostivaři

Hostivar v Hostivaři ... skoro v Hostivaři[p1188]

Prvoaprílový den roku 2013 znamenal otevření pivovaru na Hornoměcholupské, apríl to není a tak se tam den po té vypravuji a nemohu jinak, než k pivovaru na tomhle místě napsat pár řádek. Lhostejno jak moc mám práce, lhostejno kolik chytráčků mi tam zase najde mimoňská témata, lhostejno že Hostivar vlastně v Hostivaři není. Je ale v místě, kde to dobře znám a kde jsem víc než dvě dekády bydlel a moji milí rodiče mohou tento nový bohulibý objekt vidět přímo z okna.

Působivý průhled na desetihektolitrovou varnu
Působivý průhled na desetihektolitrovou varnu

Když jsem se sem na jaře 1974 přistěhoval, byla to ovšem rozbahněná periferie v tom nejdrsnějším slova smyslu a dokonce si vzpomínám, že když jsem se ve třiasedmdesátém byl přesvědčit, že tatínek svých 2000 brigádnických hodin ročně v zájmu našeho bydlení skutečně odpracuje, byla cedule Praha Hlavní město přesně uprostřed našeho paneláku. K dnešnímu Hostivaru je to pak o nějakých 300 metrů po Hornoměcholupské, dříve vroubené švestkami, kde se tehdy stěží vyhnuly dva osobáky, dál. To už je ovšem na hranici bývalé obce Horní Měcholupy, kam tehdejší brigádníci vyráželi za Prahu na pivo.

Budoucí zahrádka
Budoucí zahrádka

Je zřejmé, že dnes tedy nemohu být objektivní, ale to jsem vlastně nikdy nebyl a ani být nechtěl. Takže vynechám všechny takzvaně důležité údaje, to ať napíše někdo jiný, na webu je také prima záznam výstavby, já nechám mluvit emoce. Samotný dojem z budovy mám velmi pozitivní, to co by někdo mohl třeba i nazvat sterilitou se mi prostě líbí a sem to patří. Těžko si v této lokalitě představit „útulný srub“ s rádoby starobylými předměty po stěnách, je to v lecčems podobné jako u MMX, jen je všechno takové útulnější, dřevěnější, příjemnější. Líbí se mi tu a to jsem ještě nic neochutnal.

Máme s kamarády objednaný stůl, tak se rozhlížím po plném lokále, kterýže to je a začínám žasnout nad počtem známých tváří. Jmenovat by bylo dlouhé, ale připadá mi to jak při nějaké speciální příležitosti ve Zlejch Časech, no nejsem zjevně jediný zvědavec.

Hra světel v lokále
Hra světel v lokále

Dnešní těšení na dosud nepoznané pivo však začíná být neúnosně dlouhé a tak si jej i já konečně objednávám a celkem logicky začínám jedenáctkou. Na pohled nádherná v chuti tak plná a klouže a klouže, tohle pivo se prostě pije samo, paráda! Polotmavá dvanáctka mi pak také moc chutná a věřím, že větší uctívači polotmavých piv než já z ní mohou přímo uslintávat. No užíváme si, pomlaskáváme a necháváme se jedním z akcionářů pivovaru informovat, jakže to vlastně funguje a objevujeme tak další genialitu tohoto podniku.

Devět hostivarských píp
Devět hostivarských píp

Celé to dal dohromady pan Martin Kulík, který v polovině devadesátých let stál i za projektem domů na vršku Kozinci u Hostivařského lesoparku, později pak i za vznikem sousedního golfového hřiště atd. atd., ale důležité je, že pozemek v sousedství těchto domků mu tak nějak zbyl a tak založil společnost Pivo Hostivar a vystavěl tam pivovar. Tahle společnost vydala 111 akcií a jednotliví akcionáři jsou tak povětšinou právě sousedé z Kozince. Jak říkám, geniální myšlenka a to nemluvím ani o de facto samofinancování, protože i když by si tento podnik srdce veřejnosti nezískal, sousedé do „svého“ prostě chodit budou. Chytré, jednoduché, účinné a všestranně příjemné.

Sládek Honza Tržil
Sládek Honza Tržil

Mezitím nám ovšem „náš akcionář“ domlouvá se sládkem Honzou Tržilem prohlídku a tak jsme napojeni na ZČ grupu (Kulobleskař Libor promine). Takže si prohlížíme zázemí, desetihekťákovou varnu, ležácký sklep i CK tank na svrchně kvašená piva. Je to mladý vtipný sympaťák a tak nám i tahle chvilka velmi uteče. Dozvídáme se též zajímavou informaci o prodeji sudů a totiž, že jedenáctka bude cca za 17,- K a všechny sudy na žehličku.

Sklepy v přízemí
Sklepy v přízemí

To už se ovšem hrneme zpátky do lokálu a objednáváme třináctku, ta je trochu silnější a už se nedá tolik klopit a tak si všímáme i detailů interiéru vedle dominantních kamen i např. zajímavého osvětlení, formou rozvěšených baněk či edisonek v lustrech podél stěny se zvláštní plastikou na téma pivovar. Trochu váhám nad slovem plastika, protože je tvořena jen lehce vystouplými kolečky, ale ta vlastně plastická jsou, takže ano. Naopak vůbec neváhá jeden kolem prošedší internetový hnědokošiláč s květinovým batohem, jemu za pohled nestojí, inu není plastika jako svastika a Rostik na mě mává, jakože koukni na něj, to je von, no není roztomilej?

Umění s motivem pivovaru
Umění s motivem pivovaru

Mezitím si moji spolustolovníci pochutnávají na přinesených pokrmech a já trpím. Připravuji se na něco trochu sportovního a součástí tohoto plánu je drobná redukce ozdobného tukového pásu, takže mohu jen zprostředkovat nadšení z jídel za velmi příznivé ceny.

CK tank na ale
CK tank na ale

Významným faktorem v hodnocení restauračních podniků je kvalita sociálního zařízení a zde malinký a jediný škraloupek nacházím. Všechno je čisté a nové, podlaha je tvořena gumovou krytinou a vůní mi evokuje dávno zapomenutou atmosféru zimního stadionu a hokejových šaten, brusle si zde tedy neztupím a co je důležitější ani neuklouznu, neboť designově vyvedené čůrací korýtko je sice působivé, ale tvarově ne zcela ideální, takže mokro je kolem díky vycákávání veliké. Toť ovšem nepříjemnost veskrze zanedbatelná.

Zajímavý záchod
Zajímavý záchod

Tím jsme se ale pomalu i posunuli k objednání zlatého hřebu, jímž je ejlová patnáctka, kterou si na rozdíl od většiny ostatních hostů necháváme donést v půllitrové sklenici a je nádherná. Tak hustá, plná chuť, že neváhám pomyslet na výtvory pana Matušky, s nimiž srovnání určitě snese. No vydržela nám dlouho a dlouho a už pak lehce pod vlivem diskutujeme, co že to vlastně bylo nejlepší. Názory se různí, já jsem ovšem ustálen na jedenáctce a tak si ji na závěr dávám znovu a to, že mé nadšení nepolevuje ani po jejích silnějších sourozencích, je mi mé ustálenosti potvrzením. Zase je krásná, zase klouže, zase se pije sama, paráda.

Hostivarská piva (11, 12 pt., 13, 15 Ale)
Hostivarská piva (11, 12 pt., 13, 15 Ale)

No nic, rád bych jí poslal do žaludku ještě alespoň jednu zlatavou sestřičku, ale vím, že už takhle se budu zítra trápit a tak u sympatických servírek platím a kolem rodičovského domu pospíchám bydlet.

Popisky jednotlivých piv jsem si i s cenami vyfotil, ale pro pořádek je uvádím: SV11 29,-K, PTM12 33,-K, SV13 33,-K a SV15Ale 55,-K.

Tácek
Tácek

Je skvělé, že tento podnik vznikl, je příjemné, že v těchto mě tak milých místech a protože jsem vykopávka zastydlá v době kdy „Prah bylo jen deset“ mohu i říct, že je prima, že je to „u nás na desítce“. Jsem už dneska sice Strašničák, ale těch patnáct minut autobusem, či dvacet na kole si sem v budoucnu rád dojedu a návštěvu budu každému doporučovat.



[Jan Kejnovský] [Zobrazeno 18554x] [5. duben 2013]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 57] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

.....

úterý, 13. leden 2015
08:57

NIKDY si tam nedávejte tatarak.v patek jsme ho tam meli a Já zkončila v nemocnici !!!!! Otřesný zážitek


napsal(a): ..... [Odpovědět]

AMA

neděle, 2. únor 2014
19:20

v restauraci jsme byli zatim dvakrat, interiery jsou pekne, na zachodech cisto, pivo dobre. Co se jidla tyce, take spokojenostz i kdyz nektere porce by mohly byt vetsi a co se tyce omacek souhlas s predchozim prispevkem. S personalem uz je to trosku horsi..Pri prvni navsteve nas obsluhovala dost zmatena servirka, ktera dvakrat spletla objednavku a prinesla veci navic, ale pak je zas odnesla a na uctu nebyly, takze to bylo v poradku..A celkove vsechno dost dlouho trvalo. Pri druhe navsteve nas obsluhovala velice prijemna,mila servirka, blondyna na mikado, s kterou jsme byli velice spokojeni. Ovsem pan za barem nebo provozni nebo co tam ma tento pan na starosti, to je teda vrchol..Uthnul se tam na nas a ton, kterym veci komentoval si muze nechat nekam uplne jinam a ne na zakazniky, pro ktere on tam ma byt, ne!!! zakaznici pro neho, to bohuzel v CR jeste v plno restauracich personal nejak nechape...A zbytecne to kazi dojem z cele restaurace. To je potom uplne jedno, ze jidlo i piti muze byt na vyborne urovni, ale kuli takovymto lidem uz si clovek priste rozmysli, zda takovy podnik znovu navstivit...Takze takhle priste mily pane opravdu neeeee!!!


napsal(a): AMA [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
12:28


posted by: Inzerce

pavel

čtvrtek, 2. leden 2014
01:54

Pavel

Meli byste si udelat poradek v objednavkach - uz po ctvrte se nam stalo ze na uctu byly jidla a drinky co jsme vubec nemeli - nechapu jak se vam to muze stavat tak casto - uz mi to prijde divne. Jo a ty omacky co dela kuchar jsou fakt mnohdy nepozivatelne + male porce - clovek spotrebuje omacku prvnimi dvema knedliky a zbytek ji nasucho a taky knedliky obcas tvrde jak kamen - ale obcaas varite i celkem dobre - zas nesouhlasim uplne s predchozim prispevkem ze by to byla takova tragedia no ale nic moc to tedy neni - zadna hitparada bohuzel s tim jidlem - to souhlasim s predchozim prispevkem, skoda chodime k vam kazdy tyden na pivko, ale uz moc nejime teda.K pivu: 12 je nejlepsi.. ostatni jsou moc horke brrr jeste to ALE ujde ale ta 11 to nic moc.


napsal(a): pavel [Odpovědět]

Martin

neděle, 8. prosinec 2013
16:28

Dobry den, dnes jsme měli malé posezení s pár přáteli v tomto pivovaru/restauraci. Pročítal jsem si recenze na Hostivar a také bych pod dojmem dnešní návštěvy přidal pár postřehů. Musím podotknout, že jsem byl v Hostivaru již vícekrát tudíž se nejedná o mou první návštěvu. Celý prostor je udělán velmi přijemně a hlavně se jedná o nekuřáckou restauraci !!!! čímž u mě silně bodují jako u zapřísáhlého nekuřáka. Zahrádka v létě je úžasná - teď jsem i koukal nově nadherné hriště pro děti - musím pogratulovat majiteli - je vidět, že se opravdu stará a má nápady. Obsluhá milá, přijemná, rychlá - žádné výhrady. Pivo lahodné - opravdu skvělá 12. K následujícímu bodu předem podotknu, že jsem přes 30 let učil kuchaře na odborném učilišti - možná jsem na tyhle věci až moc přísný ovšem a i s přihlédnutím k mému věku 60 let stále ještě doufam ne senilní a se zdravým rozumem - ke kuchyni mám velké výhrady. Je vidět, že kuchař se snaží používat kvalitních surovin, nicméně tedy úroveň jídel je pro mě jako kuchaře a bývalého učitele bohužel velkým zklamáním. Kuchař evidentně neumí udělat omáčku - každá omáčka k jídlu je vpodstatě bez chuti, krom tedy faktu že s omáčkou kuchař neůměrně šetří a je ji málo. Omáčky ke gulášům, kančímu, znojemská etc... mají všechny vpodstatě stejnou chut s výraznou chutí i vůní rajského protlaku - vpodstatě taková podivná rajská. Kančí guláš, který má pivovar v nabídce je kapitola sama pro sebe - horší kančí guláš jsem snad ještě nejedl - vlastně omáčka je tak děsivá, že toto jídlo ani nejde nazvat guláš - spíše něco jako kančí maso s nekvalitní napodobeninou rajské - ostatně jako valná většina omáček - rozhodně ale ne guláš - protože s gulášem tohle jídlo nemá opravdu vůbec nic společného. Jakmile cítíte v jídle, které není rajská rajskou, je to neochvějný znak, že prostě kuchař omáčky neumi - a omáčky to je přeci úplný základ dobré kuchyně. Musím konstatovat, že pokud by mi učeň předložil podobnou omáčku nenechal bych ho postoupit do třetího ročníku - natož mu dát výuční list. Takže kuchař by měl jít do sebe a třeba si udělat nějáky kurz když, pokud je vyučený na omáčky ve škole chyběl. Ani ostatní jídla však tedy nejsou žádný zázrak - není to již takový průšvih jako ty omáčkové, které tedy jsou opravdu velká ostuda i na české poměry, ale je vidět že kuchař se celkově moc s nějákou chutí nepáře - jídla jsou prostě zoufale odbytá - mnohdy připominající spíše velmi špatnou školní jídelnu než jídlo v restauraci. Mám ale i jiné výtky - polévky jsou tak horké, že se človék buď ihned spáli nebo 15 minut "fouka" - to by se v žádné restauraci nemělo stávat - polévka by měla mít správnou teplotu ke konzumaci, ale rozhodně ne takhle horká.. Krutony v polevce ? Krutony se mají podávat zvlášť !!! Žáka co by mi do polévky vhodil krutony bych vyhodil od zkoušky. Krutony se rychle rozmočí a pak nejsou křupavé a také by si měl zákazník vhodit kolik jich v polévce chce - navíc když je polévka takhle horká - než ji člověk vyfouka ma krutony kompletně rozmočené a nekřupavé. V každe lepší restauraci se podávají krutony zvlášť. Utopenci - kvalitní špekáček - ovšem absolutně neuleželý nebo prostě kuchař neví co vše přidat do láku. Utopenec se přeci musí řádně naložit, přidat správná koření a nechat minimálně týden či spíše 14-20 dní uležet. Přišlo mi jako by snad kuchař vyráběl utopence přímo v daný okamžik či byl uleželý jen pár dní - utopenec pak samozřejmě nemá tu správnou resp. žádnou chuť - octová voda, hromada cibule a špekáček není přeci utopenec a utopenec v pivovaru by měl být prvotřídní záležitost, stejně jako tlačenka - která je vpořádku, ale to není zásluha kuchaře ale kvalitní suroviny. Váhal jsem jestli mám napsat až takovou kritiku na kuchyni, ale není jiný způsob jak pak může majitel zkvalitnit svůj podnik a z mého pohledu kuchyně opravdu žádná sláva. Když má člověk hlad, sní všechno a mnoho lidí je zvyklých na nekvalitní kuchyni takže jim to možná ani nepřijde, ale je to velká škoda - pivovar je jinak skvělý, ale kuchyně ho tedy hodne "brzdi". Poslední věcí jsou abnormálně dlouhé čekací doby na jídlo. V poledne i při poloprázdné restauraci člověk mnohdy čeká na "hotovku" i 15 - 20 minut. To přeci není možné. Lidé chodí v poledne na oběd z práce a chtějí se rychle najíst. Polední hotovka by měla být na stole do 5-7 minut. Zřejmě dělá kuchař polední menu minutkovým způsobem a proto tak dlouhá doba - takhle se to ale nedělá. Čekací doba na polední meníčka by měla být maximálně do 10 minut při plné restauraci. Pokud člověk čeká 20 minut na oběd už to je minutka a ne polední hotovka. Hostivar je skvelý podnik na pivo a posezení s přáteli, ovšem pro milovníky dobré kuchyně bych tento podnik nemohl doporučit. Sám tam ještě jistě zavítám na pivo, ale jidlo pokud se kuchař nezlepší už si tam zcela jistě nedám. Doporučuji majiteli vzít kuchaře do některé lepší staročeské restaurace, zabalit si sebou pár jeho mjídel a porovnat kvalitu omáček, ochucení, dochucení - myslím, že každý soudný kuchař musí uznat že rozdíl bude jako nebe a dudy. Přeji Hostivaru hodně zdaru, přijemné vánoce a doufám, že na kuchyni se zapracuje - byla by škoda kdyby ne.


napsal(a): Martin [Odpovědět]

Zákaznice z Hostivaře

sobota, 2. listopad 2013
18:05

Výborné pivo, ale obsluha zcela neprofesionální, matce s malým dítětem přinesly sevírky smeták a lopatku, aby po něm zametla drobky, něco takového jsem poprvé viděla až 1.11.2013 v Hostivaru.


napsal(a): Zákaznice z Hostivaře [Odpovědět]

Martin Lexa

neděle, 3. listopad 2013
17:02

to Zákaznice z Hostivaře: to Zákaznice z Hostivaře: Mrzí nás, jak je zde celá záležitost prezentována, matka si košťátko a lopatku vyžádala sama.
Přesto se tímto omlouváme, servírka se zachovala neprofesionálně a měla úklid
provést osobně. Martin Lexa, Pivovar Hostivar


napsal(a): Martin Lexa (lexa(a)pivovarhostivar.cz) [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 4. listopad 2013
23:29

Sekal

to Martin Lexa: Když už to tu někdo z Hostivaru čte: Prosím Vás, ta piva jdou ven moc brzy, zejména 11° a 13°, stalo se mi to i u 15°, ale záhy byla v pohodě, proto si tam už nic jiného než 15° nedávám. Zjevně máte nedostatečnou kapacitu. Jasně, lidi se u vás perou o místo, tím můžete argumentovat, ale mělo by ještě existovat něco jako stavovská čest. Z prvních dvou várek 11° jsem byl přitom nadšen. To jste si tam mohli místo vlastního piva nasadit PU, přísun by byl neomezený a chuťové vady to nemá.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Jan Tržil

úterý, 5. listopad 2013
09:59

to Sekal: Dobrý den, smím se zeptat, z čeho soudíte, že jsou naše piva mladá? Stáří čepovaných piv je napsané na výčepních tancích, dnes čepujeme 13°, která byla uvařena 9.- 10.září a 11° uvařenou 12. - 13. září. Věříme, že stavovskou čest v sobě máme, vždyť na začátku května jsme měli na čepu Chotěboř, protože naše 11° byla mladá. Jan Tržil, Pivovar Hostivar


napsal(a): Jan Tržil (trzil(a)pivovar-hostivar.cz) [Odpovědět]

Sekal

úterý, 5. listopad 2013
13:41

Sekal

to Jan Tržil: Takže když se mi poštěstí, tak tyto várky ochutnám spolu s novým ejlem.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Petr H:

čtvrtek, 20. červen 2013
10:19

Pivo nemohu moc komentovat, bylo moc teplo na to abych si na nem pochutnal, 11 je hodne horka ale pije se dobre, 12 je sladsi a lahodnejsi.
Obsluha je neprofesionalni, neosobni a misty tragikomicka, slecna objednava veceri u stolu se ctyrmi lidmi, vezme objednavku pouze u dvou a klidne si beze slova odkraci, nechapu. Kazdou chvili nas objednaval nekdo jiny a tak bud jsme byli prezasobeni nebo jsme koukali nad prazdnymi pullitry, holt mozky se v tom vedru prehrivaly i obsluze, klimatizace tu neni a pruvan z chladneho sklepa take nikde.
Mam rad poklidne a utulne hospudky s dobrym pivem, tohle je anonymni hostinska fabrika typu plzenskych pivnic, takze se budu vracet jen z donuceni.


napsal(a): Petr H: (petr.havlin(a)nielsen.com) [Odpovědět]

pet

úterý, 28. květen 2013
17:28

nechci bejt bonzak a verim ze tento prispevek bude jako rada zdarma, ale proc ten vycepak odlejva pivo do vedle postaveneho pullitru a pak ho dotoci a posle na stul? nebo proc necha tect pivo po sklenici, do sklenice na pulte? nebo tam nedavejte ty spalky prec vycep aby si toho nikdo nevsimnul.... :) :)


napsal(a): pet [Odpovědět]

Rosťa

pátek, 17. květen 2013
17:26

Rosťa

Jsem nucen aktuálně přiznat, že jsem velmi spokojen. Jedenáctka pro mě opět naprosto excelentní, obsluha bez zjevných chyb. Navíc vtipná skoro jako Chuck-in v ZČ. Stačil jsem se jen na jedno, avšak vynikající jedenáctka mne přinutila objednat si "...i do třetí nohy." A skvělý číšník mi tu třetí jedenáctku přinesl malou! :-) :-) :-)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Sekal

pátek, 24. květen 2013
02:02

Sekal

to Rosťa: Dnes v podvečer opět navštíveno a musím přiznat výrazný posun v obsluze. Dřepěl jsem na zahrádce s obsluhou, která byla rychlá a přívětivá, pivko opět vynikající (11+15) a rovněž jsem se těšil z pokroku v budované zahradě. Jen mě zarazilo, že čísník tvrdil, že poměr piva vychlastaného v Hostivaru vůči pivu prodanému ven, je 1:5, což se mi moc nezdá.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Kejna

pátek, 24. květen 2013
08:46

Kejna

to Sekal: Já na tu kontrolu prostě zase musím, Vy mě kluci děláte chutě! Maj už aspoň zase petky?


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 24. květen 2013
09:32

jiri.kana

to Kejna:Prý od 1.6.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Kejna

pondělí, 3. červen 2013
09:08

Kejna

to jiri.kana: Je to tak, ověřeno, nakoupeno :), prý jsou poučeni z velkého zájmu a jsou schopni uspokojit všechny.
Jinak obsluha konsolidovaná, všechno príma.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

jardys

sobota, 11. květen 2013
17:16

Ja a soiuhlasim s nazory ostatnich - obsluha korm toho ze neni moc sympaticka je dost pomala a obcas i zmatena. Pivo je dobre ale prijde mi taky dost sycene. DOufal jsem ze tam budou mit ten system co nesyti pivo vzduchem - ac mi hostivar chutna na tankovou "sametovou" Plzen bez bublin nema ...


napsal(a): jardys [Odpovědět]

jiri.kana

sobota, 11. květen 2013
22:09

jiri.kana

to jardys:Já tam tedy se "sympatičností" obsluhy neměl nejmenší problém. A pokud jsem se dobře koukal na pivní tanky v lokále, pivo se z nich tlačí ze "šprcky". Tak jaképak sycení vzduchem?

Místní pivo potěšilo i mou náročnou ženu.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

jardys

úterý, 14. květen 2013
09:27

to jiri.kana: Tak treba jsi mel stesti a zrovna byli vpohode nebo jsi narazil na jinou smenu..co ja vim :-) Hele ja nejsem odbornik na pivo - kdyz si das tenkovou Plzen je sametove jemna bez bublin - jak to delaji nevim, asi to je nejaky technologicky postup pri cerpani nz tanku.. nevim - nikdy jsem se o to nejak vic nezajimal. Jak ale pisu me Hostivar chutna velmi, ale jen bych uvital i takovy ten sametovy druh alaaa tankova plzen bez tech bublin tot vse..


napsal(a): jardys [Odpovědět]

Jan Tržil

úterý, 14. květen 2013
12:48

to jardys: Dobrý den, pivo nijak nedosycujeme, pivo je uložené ve vaku, odkud je tlakem vzduchu na vak vytlačováno na výčep. Jde o to, že z vaku nemůžeme odpustit tlak. Protože piva nefiltrujeme, zůstávají v něm kvasinky, které pivo stále dosycují. Proto se může stát, že například 4. den po stočení do přetlačného tanku je nasycenější. Pracujeme na tom, aby se to nestávalo. Hostivar


napsal(a): Jan Tržil [Odpovědět]

Děkan

středa, 15. květen 2013
13:12

Děkan

to jiri.kana: Potvrzuji, byli jsme v neděli 28.4. a obluha velmi příjemná, usměvavá a dostatečně rychlá, okolo poledne bylo docela plno a stíhali. Pivo velmi slušné bez známek přesycenosti. A jídlo výborné. My byli spokojeni.


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 15. květen 2013
13:24

jiri.kana

to Děkan:My jsme tam taky byli v neděli 28.4. :-)
Byli jsme tam i den před tím, to byl ovšem místní ležák nahrazen o poznání míň chutnou Chotěboří.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

pet

středa, 15. květen 2013
15:28

to Jan Tržil: Dobrý den pane sládku, můžu se zeptat, zda plánujete v nějakém brzkém horizontu vařit i pivo černé?


napsal(a): pet [Odpovědět]

Děkan

čtvrtek, 16. květen 2013
12:49

Děkan

to jiri.kana: My byli od 11 do 13, pak jsme se přesunuli na Strahov.


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

jardys

sobota, 11. květen 2013
17:13

Doplnim bráchu - také jsem tam byl s rodinkou. Není to špatné - pivo super,jidlo chutne, ceny dobre, ale ta obsluha - trošku úsměvu, vstříctnosti, a milého chování by neškodilo - přišel jsem si jako kdyby mě obsluhovali kyselí umělohmotní panáci co je prave nekdo nastval... ale jak píše brácha ... bohužel to je v čechách standartní chování personálu...


napsal(a): jardys [Odpovědět]

pavel

sobota, 11. květen 2013
17:03

Pavel

Me hodnoceni:
lokace: super
stavba: zajimave reseni korespndujici architektonicky s rodinnymi domy v okoli a stavbami na golfu - stavela jedna firma. Objekt samotny je taktrochu ve stylu Potrefene Husy - industrialni jednoduchy design celkem pekne - zajimave, az dodelaji zahradku tak to bude skvele. Potesilo me ze tam sazeji stromy cehoz si cenim ...
Obsluha: No bohuzel ac tedy se personal dost strida porad to neni tedy zadna bomba. Ceska klasika - otraveni neusmivajici se cisnici, mnohdy dosti pomali, od mpipy je slyset jak se spolu bavi a nesetri kolikrat slovy jako vole , debil etc... na dotaz co by mi doporucili otravene prohodi par slov - katastrofalni ale bohuzel velmi obvykly pristup v hospodach. Servirky jeste ujdou sem tam se i usmeji a jsou i celkem obcas mile zato cisnici/barmani muzi - Zadny usmev, zadne mile chovani, zadne pratelska vstrictnost. Bohuzel takovy personal neni jen zde ale ve vetsine hospod :-(
JIDLO: evidentne kvalitni suroviny coz velmi potesi, snazi se varit v modernim pojeti - JIdla nejsou spatna ovsem je videt ze kuchar ac se asi snazi jeste nema remeslo poradne v ruce - hlavne omacky mu moc nejdou- ve srovnani s blizkou vyhlasenou hospodou Karolina vyhlasenou staroceskou kuchyni HOstivar o neco poklulhava ikdyz ne no moc - klasicka ceska jidla by to tedy chtelo jeste poladit - ovsem jinak jsem s jidle spokojen - chutne, dobre.. ale mohlo by byt jeste lepsi. Akorat tedy kanci gulas je dost katastrofalni - dostal jse ho vpodstate studeny, knedliky nebyly evidentne domaci ale kupovane take studene, omacka katastrofalni a masa malo. Celkove hrozne setri omackou - nikdy miu nezbyde a pak jim knedliky ci ryzi sucho - omacky davaji proste hrozne malo. Co mi ovsem vadi nejvice je, ze hotovek k obedu je zoufale male - jen 3 jidla z cehoz jedno vzdy salat takze vlastne vyber jen ze 2 jidel. Nejsem priznivcem sahodslouhych menicek ani desitek jidel, ale myslim, ze kdyby v polednim menu meli alespon 5 jidel bylo by to mnohem lepsi. Dalsim minusem je, ze hotovky ac maji byt do 3 mnohdy uz ve 2 nejsou anebo jen neco malo. Puvodne meli i vecerni hotovky ty ale bohuzel zrusili ..skoda..chtel jsem tam chodit na vecere.
Parking: Da se parkovat primo pred hospodou ( ted uzavrenio kvuli rekonstrukci silnice) . Vozy bohuzekl parkovali tak ze ulici temer neslo projet robustnejsim vozem - doufam ze pri rekonstrukci vozovky to rozsiri aby zaparkovana auta vpodstate nebranila prujezdu ulici.
Ceny: Velmi priznive jak jidla tak piti
LIde: Bohuzel se tam ted zacinaji taktrochu stahovat misti opilci ... kteri nejdou v klkidu dat par piv ale jdouz se proste ozrat - tom neni uplne ioptimalniu - kdyz tam jdete vecer ttreba s detmi neni to dobry pohled -jsou hlucni a delaji neporadek.. vim je to pivovar ale precijen mozna bych vypustil nejake ty levne rumy a takove veci aby se tam nestahovali tito opilci...
MISTO K SEZENI: Uvnitr dost male - vecer si vpodstate nesednete .. vseude lide a kdyz narazite na prazdny stul je tam rezervacka. K obedu se sednout da ale take je dost zaplneno
Zvirata: dovnitr muze klidne se psem.. obsluha dala hned misku s vodou ovsem .. nekomu to muze byt neprijemne kdyz se jde najist a o nohu mu slinta pes ci mu skace na stul..,..


napsal(a): pavel [Odpovědět]

kisutam

neděle, 12. květen 2013
14:00

kisutam

to pavel:Je to pivní server,což takhle ohodnotit i pivo?


napsal(a): kisutam [Odpovědět]

kulturní referent

čtvrtek, 25. duben 2013
11:13

Malé pivovárky po ČR, hlavně v Praze mají podobnou chuť. Tento pivovarek ještě zřejmě nemá zkušenosti a pivu něco chybí ? (snad více sladu)


napsal(a): kulturní referent (zlseznam(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Mosquit

středa, 24. duben 2013
07:11

Mosquit

Včera poprvé navštíveno - prostředí pěkné, obsluha katastrofální (pomalá, chybující), jídlo nadprůměrné. Na pivním listu byla uvedena klasická 4 piva, objednali jsme si všichni pro začátek jedenáctku, až poté jsme si všimli pomačkaného papírku na stole vedle tácků, že jedenáctka je nyní z Chotěboře... (na to by také mohla obsluha upozorňovat).
Další byla světlá třináctka - dlouho jsme přemýšleli, zda nám opravdu přinesli třináctku, nebo opět jedenáctku. Nakonec jsme objednali obě piva najednou a po zteplání tam nějaký jemný rozdíl byl - což hraje dost v neprospěch třináctky, čekal jsem výraznější a hutnější pivo.
Ejl byl sice dobrý, ale zase nic extra světoborného.

Co byl však zdaleka nejhorší - všechna piva byla podávána dost podchlazená a velmi přesycená, nedalo se ho pořádně napít, a říhali jsme celou dobu. To jsou sami proti sobě, takhle toho hosti moc nevypijí...


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

pet

pondělí, 22. duben 2013
15:24

Celkove mi to nepripada jako neco specialniho a uchvatnyho. Pripada mi, ze je kolem tohoto pivovaru az moc velky humbuk a vsichni bezhlave chvali nove pivo, jako kdyby byl tento minipivovar prvni. obsluha neni zas az tak spatna, spis svetla a polotmava 11 a 12 je na muj vkus az moc letni a syceny....dost casto si musím říhnout...


napsal(a): pet (pk187(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Kejna

pondělí, 22. duben 2013
13:10

Kejna

Tak bohužel, po včerejšku musím potvrdit, že obsluha, velmi mírně řečeno, zaostává za kvalitou všeho ostatního, ale jsem hluboce přesvědčen, že je otázkou času, kdy si tenhle podnik vychová k obrazu svému i personál. Ono je to upřímně asi nemožné si z trhu stáhnout kompletní ansámbl v prvotřídní kvalitě. Pokud k tomu přistoupí stejně zodpovědně jako k jiným aspektům, tak věřím v brzkou spokojenost i s tímto (snad dočasným) nedostatkem.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Fuentes;

sobota, 20. duben 2013
19:08

Je to možné, vždy když jsem tam byl, chytl jsem takovou blondýnu, co pořád chodila na cigáro, drobnější slečnu s brýlema a ten nepřijemnej kluk nagelovanej u pípy.


napsal(a): Fuentes; (somcarovny(a)seznam.cz) [Odpovědět]

yerka

pátek, 19. duben 2013
17:47

yerka

Když tady čtu ty naše rozdílné zkušenosti s obsluhou v Hostivaru, nemůže to také být třeba střídáním směn personálu? Já 2. 4. v den otevřenín pivovaru to bral jako prvotní zmatení, že na mou objednávku bylo zapomenuto a musel jsem si o pivo znovu říkat, ale 16. 4. při stejné směně, byl s obsluhou ten problém, že se všichni (je jich tam na rozsah hospody dost) věnovali jen určité části podniku a zbytek byl na suchu případně bez skla i objednávky jako my :-).


napsal(a): yerka [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 18. duben 2013
13:38

hroch

Byl jsem v úterý kolem 14hodiny, interiér se mě velmi líbil a piva byla dobrá. Obsluhy bylo na place hodně a neobsloužených lidí jsem si nevšiml. Je fakt, že asi nemají rozdělený plac, protože při mé postupné objednávce tří malých piv a polévky jsem měl u stolu postupně téměř celý personál.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Fuentes;

středa, 17. duben 2013
19:37

Potvrzuji, jídlo super, pivo super... Patnáctka tedy vede, ovšem škoda, že včera jim došla už.. Každopádně, obsluha naprosto tragická. Když se poštěstí, že rychle zaberete stůl, kde právě někdo odešel, (přijde obsluha, když se jich předem ptáte, zda tam není rezervačka)tak minimálně po 20min, pivo taky tak 15min dalších a halda talířů a prkýnek s okousanými okurkami je evidentně nezajímá a ta tam leželo přinejmenším dobrou hodinu. A ten jeden kluk, co tam točil pivo tak byl taky teda dost nepříjemnej a chování k hostovi žádný. A to si člověk vedle u servírky jen objedná pivo. Takže pivovar na jedničku, obsluha na štýru.. Škoda, škoda Hostivare.. :(


napsal(a): Fuentes; (somcarovny(a)seznam.cz) [Odpovědět]

pechi

čtvrtek, 18. duben 2013
10:19

pechi

to Fuentes;:
To je zajímavé, tolik podobně psaných příspěvků, kde si stěžujete na obsluhu - jako by to psal 1 člověk. Ano, poprvé při otvíračce trochu zmatky byly, ale při mé další návštěvě v odpoledních hodinách (a to bylo taky plno) obsluha fungovala velmi dobře. Pivovar samozřejmě za další návštěvy stojí, takže příště podám opět hlášení.


napsal(a): pechi [Odpovědět]

Kejna

čtvrtek, 18. duben 2013
13:04

Kejna

to pechi: Taky bych to rád co nejdřív osobně ověřil, nicméně bohužel musím říci, že zprávy které mám od svých \"zvědů a poslů\" uvedené nedostatky v obsluze zatím potvrzují. Naopak kvalita jedenáctky má být stále táž - tedy vynikající. Ale jak říkám, osobně se to znovu zkontrolovat teprve chystám.


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Ondřej T.

čtvrtek, 18. duben 2013
21:10

to pechi: osobně jsem na FB stránku Hostivaru psal v rozpětí cca týdne dvě hodnocení - jedno pozitivní s podivem, co se všem ostatním nezdá. To druhé už tak pozitivní nebylo (dopodrobna jsem "zážitek" popsal pod nickem Pytel Vykupitel v sekci "hodnocení" na FB stránce Hostivaru).

Mile mě překvapila dnes zpráva od p.Tomáše Musila (majitel, provozní? netuším), že se za celou situaci omlouvá a intenzivně pracují na zlepšení. To se jen tak nevidí, aby někdo z hospody reagoval, navíc na netu, na nespokojenýho hosta, pro mě fajn přístup. Na druhou stranu ta nespokojenost s obsluhou v Hostivaru je bohužel většinová, tak snad se rychle vzpamatují, mám ho cca 200m od domu a nerad bych, aby ho zavřeli, je fajn (pivo ... pivo maj dobrý ... ale ten výčepní ... ten je nějakej divnej ;)).


napsal(a): Ondřej T. (cibrutuv(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Energetik

pátek, 19. duben 2013
13:08

Energetik

to Ondřej T.: Dnes zase vyzkoušeno a počtvrté bez problémů, takže souhlas s pechim ;)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Ondřej T.

středa, 17. duben 2013
12:18

Pivo super, kro má rád hořkou a plnou chuť vystačí si s vynikající 11°. Krásná restaurace, zahrádka se dodělává, panoramatem k zahrádce zatím budiž bohužel oraniště (budoucí parkoviště či co). NAPROSTO TRAGICKÁ obsluha, ale tam bych viděl problém v organizaci servisu z vyšších míst než v samotných lidech na servisu, alespoň to je můj dojem. Na servis si stěžuje hodně lidí, což asi pro hospodu otevřenou 14 dní není úplně super vizitka. Více viz v sekci "doporučení" na FB Hostivaru.


napsal(a): Ondřej T. (cibrutuv(a)seznam.cz) [Odpovědět]

yerka

středa, 17. duben 2013
12:49

yerka

to Ondřej T.: Ano, byl jsem tam včera a potvrzuji, obsluha je špatná, je jich na place dost k velikosti restaurace, ale nesystémově obsluhují všichni jen v jedné části (včera u platiky) a stoly u pípy byly na suchu a ještě jim bylo odneseno sklo, bez dotazu na další pivo.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

cyklista

úterý, 16. duben 2013
08:32

První týden po otevření jsem neváhal a Hostivar navštívil. Jedenáctka krásně kalná a chutná - skvost. Celkově spokojený byl jsem host!
Asi po týdnu další návštěva. Jedenáctka průhledná jak Gambrihnus s dost hořkým ocáskem a expert u pípy si s mírou hlavu příliš nedělal! Obsluha notně vázla!!! Testnul jse třináctku...úžasná,ale obsluha mě odrazuje. Je to škoda a kaňka na jinak celkem vydařeném podniku.


napsal(a): cyklista (ultegra2(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Míra

pondělí, 15. duben 2013
22:36

míra

Neváhal jsem a na otevření si zamluvil stůl.Lokál plný až narvaný, očekávání velké,atmosféra výborná jen malinko chaos, ale to se časem zlepší.Pivo jsem si vychutnal až na druhé návštěvě za týden a pro pivaře docela zážitek..zvlášť polotmavá dvanáctka je skvost.


napsal(a): Míra [Odpovědět]

Rash

neděle, 7. duben 2013
14:55

Rash

Jak viděl pivovar Hostivar a návštěvu v něm Pivní Partyzán se můžete podívat tady (ať Chodymu nemusím posílat třetí článek na stejné téma :D ).


napsal(a): Rash [Odpovědět]

Sekal

sobota, 6. duben 2013
21:01

Sekal

Tak jsem tam byl. Architektonicky opravdu pěkné, ale uvnitř je blbá akustika, takže jsme se trochu špatně slyšeli. Obsluha milá, bohužel trochu počátečních zmatků (pivo za 30 minut od vstupu do pivováru, ale to se snad ještě vychytá, patrně podcenili zájem). Pivko slušné až vynikající, u mne zvítězil H-Ale následovaný 11°. Až bude dokončena zahrádka, tak mohou všechny okolní hospody zavřít.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Sekal

pátek, 5. duben 2013
23:02

Sekal

Jsem Hostivařák a pokaždé, když jdu pitoreskními uličkami sídliště Hornoměcholupská, tak se mi stáhne hrdlo dojetím. 30 let se nezapře, jsem něco na způsob emigrantů do Nového světa, kteří teskní po své vlasti. V mém případě je iluze dokonalá, neb i já jsem ve Stodůlkách menšinou. Dá-li Bůh, zítra se tam podívám a zavzpomínám na své mládí strávené cca 15 metrů od hranice Hostivaře a Horních Měcholup. Díky za pěkný článek.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Kozel14

sobota, 6. duben 2013
18:34

to Sekal:A vida další krajan.Po přečtení Kejnova článku a teď i tohoto příspěvku o "našem" sídlišti jsem též na drahnou chvilku nostalgicky
zavzpomínal....Škoda,že nám tam tato bohulibá stavba nevyrostla o pěkných pár let dříve...


napsal(a): Kozel14 [Odpovědět]

strevlas

sobota, 6. duben 2013
18:52

strevlas

to Kozel14: taky jsem tam řadu let bydlel


napsal(a): strevlas [Odpovědět]

Pradáč Václav

pátek, 5. duben 2013
22:26

Chtěl bych jen připomenout, že pivovar Hostivar není vzdálen 300metrů od Hostivaře ale neskutečných 163. Nachází se v "lukách u Gostivaru". (viz krátké historické povídání na zadní straně jídelního lístku pivovaru HOSTIVAR.


napsal(a): Pradáč Václav (vaclav.pradac(a)seznam.cz) [Odpovědět]

tom

pátek, 5. duben 2013
17:31

Až se příště protlačíš blíž k "plastice", koukni se pořádně co je to za "kolečka", ze kterých je udělána - je to bezva fór.


napsal(a): tom (tomas.absolon(a)post.cz) [Odpovědět]

Cocovina

pátek, 5. duben 2013
20:27

to tom: Jsou to obroušený zátky od piva


napsal(a): Cocovina (cocovina(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Kejna

sobota, 6. duben 2013
13:33

Kejna

to tom: tak to je další úroveň úžasnosti tohohle podniku, fakt vtipné, v úterý večer se k nim bohužel takhle blízko protlačit nešlo, pěkné :)


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Kozel14

sobota, 6. duben 2013
18:28

to Kejna:Tak se dočítám,že my jsme nebyli "krajani" pouze chvíli ve Strašnicích,ale i celé mládí v Hostivaři....A přesně jak říkáš: "U nás na desítce"...


napsal(a): Kozel14 [Odpovědět]

Energetik

pátek, 5. duben 2013
09:46

Energetik

Bezva referát Kejno 5/5. Já tam byl přes oběd v den otevření, napsal jsem pár řádek pro Svět piva :-) Dojmy máme veskrze totožné, na třináctku se tam ještě chystám ;) A vůbec tak nějak na obědy z práce :-D Starý pán se již stane pomalu minulostí ;)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Kejna

pátek, 5. duben 2013
11:45

Kejna

to Energetik: No jo, teď jsem to přečet, fakt to vidíme hodně podobně, to mě těší, budeme se kamarádit? komu fandíš?


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Rosťa

pátek, 5. duben 2013
13:29

Rosťa

to Kejna: Ne. Nebudete spolu kamarádit, musím vám každému stačit já. Mysli politicky, Kejno, Energetik potřebuje čas na George Martina, nikoliv na tebe...


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Energetik

pátek, 5. duben 2013
19:37

Energetik

to Rosťa: Já vás mám, kluci, oba dva rád! :-))))


napsal(a): Energetik [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI