Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pardál Vejce


Pardál Vejce

Pardál Vejce [p230]

Avizovaná novinka Budějovického Budvaru byla dnes oficiálně představena. Samozřejmě se veze na aktuální vlně ochucených pivních mixů. Zároveň ale v Budvaru dobře vědí, že přijít dnes jen s obyč radlerem nestačí.

Omlouvám se strýčku Hajnekenovi za použití slova „radler“ v souvislosti s Budvarem – všichni dobře víme, kdo má u nás patent na radler. Pokud výraz radler použiji dále v textu, mám samozřejmě na mysli jen takové to obyčejné německé pivo s limonádou, nikoli ten naprosto originální český nápoj. Ale zpátky k novince.

Novinka náleží k produktové řadě Pardál. Je to vcelku jasné, proč si „kazit“ značku Budvar nějakým rad…, ech, ochuceným pivním nápojem. Pivní základ tvoří jedenáctka Pardál Echt, ochucující složka je pak na bázi sirupu značky YO. Ten alespoň já, coby běžný spotřebitel s obzorem nesahajícím daleko za běžný český hypermarket, vnímám jako velmi kvalitní a zároveň patřičně drahou věc. Zbytek je pochopitelně voda, protože naředit 11% pivo hustým sirupem na výsledná 2 % alkoholu by znamenalo vytvořit osvěžující nápoj možná tak pro včelí medvídky.

OVO bude k dostání v půllitrových lahvích a plechovkách. Na obrázku jsou i s doporučenou cenou
OVO bude k dostání v půllitrových lahvích a plechovkách. Na obrázku jsou i s doporučenou cenou

Tento nový Pardál dostal jméno PardálOVO. Ale nenechte se mást, ve skutečnosti se nejedná o ovocné pivo. Nýbrž, jak jsme byli upozorněni, o pivo s bylinnou přísadou. Neboť květ bezu černého přece není žádné ovoce. Ovocnou složku zastupuje jen kapka citronové šťávy.

Produkt doprovází i tradiční Pardálova legenda o ladění chuti samotnými pijáky, tentokrát byly pozvány i dámy. Ale tím vás nebudu zatěžovat, to si kdyžtak přečtěte v propagačních materiálech a PR článcích. Raději přidám pár zajímavých čísel z oficiální PardálOVO prezentace. Víte, v které evropské zemi je největší podíl spotřeby radlerů na celkové spotřebě piva? Ještě donedávna to bylo Německo (aktuálně 10,6 %), nyní je ale na špičce Slovensko s 11,6 %. Na první pohled možná překvapivé. Ale poprvé jsem se s ovocným sirupem ve výčepu setkal právě na Slovensku…

Jak si stojíme ve spotřebě radlerů? /Zdroj: Budějovický Budvar/
Jak si stojíme ve spotřebě radlerů? /Zdroj: Budějovický Budvar/

Stojí ten nový Pardál za ochutnání? Asi jak komu. Mně docela chutnal a rád se k němu ještě někdy vrátím. Mám rád bezovou šťávu. Kromě toho mám rád, když jsou nápoje vyráběné z přírodních surovin, zázraky potravinářské chemie nevyhledávám. Tohle pití je navíc chuťově docela dobře sladěné. Vůně je opravdu výrazně bezová, nápoj je lehký, osvěžující. A když si na to chvíli počkáte a budete na to myslet, ucítíte nakonec u kořene jazyka i nějakou tu chmelovou hořkost. Na žízeň dobré. Ale když budu chtít pivo, tak si dám raději pivo.



[Jiří ] [Zobrazeno 7991x] [27. březen 2013]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 6] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Sekal

sobota, 30. březen 2013
10:34

Sekal

Nebudou náhodou kupovat petkovací linku ?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

hroch

pátek, 29. březen 2013
15:35

hroch

Bohužel v článku se to procentama hemží, tak to nějakého hnidopicha nenechalo klidným. Já kvuli tomuto když není řeč o jedenácce ale píše se to číselně tak již ze zvyku přidávám EPM, u těch dvou procent alkoholu by to pro úplnost chtělo alk.obj. a další procenta jsou spotřeby piva.
Jinak Jirkovi Kaňovi děkuji za report, pardálí vejce jistě ochutnám. občas si nějaký beermix ři radler dám a zrovna včera jsem byl nemile překvapen výčtem chemických surovin u Radlera Zlatopramen. Dva řádky textu o surovinách a čtyři řádky o chemii.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
06:55


posted by: Inzerce

jirka

čtvrtek, 28. březen 2013
10:48

pozor na 11% a 11° to je trochu něco jiného...


napsal(a): jirka [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 28. březen 2013
20:25

Dwarf

to jirka: nepředpokládám, že by o tom autor nevěděl... a nechápu ani, k čemu tato poznámka směřuje


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Mosquit

pátek, 29. březen 2013
07:40

Mosquit

to jirka:
A jaký vy - jako konzument - vidíte například rozdíl v % EPM vs. °P ?


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Pivař

pátek, 29. březen 2013
10:13

to jirka: Krom toho vyhláška mluví o 12% nikoliv o 12°. To jen na okraj... U obsahu alkoholu jde o "% obj".


napsal(a): Pivař [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI