Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Pojeďme do Podkováně!

[středa, 4. květen 2011]

Dodnes vzpomínám na pěkný výlet do Herolda, proto si myslím, že bychom mohli zorganizovat výlet další, sice do Podkováně, jak navrhovala Jana. Na Podkováň mám ty nejlepší vzpomínky, ať již z Kokořínska a Mělnicka, tak od Radnice ze Žižkova. Znovuotevření Podkováně je věcí výjimečnou, a tak doufám, že by nás podkovánští uvítali s otevřenou náručí. Dle reakcí pod blogem bych pak zkusil, s povolením Chodyho, jménem PI něco domluvit.

autor: Sekal | Blok 00:25 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

DAN X

pátek, 24. červen 2011
03:06

V uvozovkách kopíruji sdělení stránek Pivovarského Klubu v Karlíně. "Květnové klubové setkání bylo z organizačních důvodů přeloženo na 14.6. Všem se omlouváme.
Slíbené setkání s Podkováňským pivem a zachránci pivovaru bylo ze strany zástupců pivovaru na poslední chvíli zrušeno. Na naše klubové setkání dorazí zástupci pivovaru B.B. nebo chcete-li Samson z Českých Budějovic. Tímto jim velice děkujeme za vstřícnost a rychlou reakci, s jakou nám nabídli svoji účast." Jako účastníka této akce, mne můžete považovat za ovlivněného, ale zrušit prezentaci, která byla slíbena a domluvena minimálně měsíc předem, mě opravdu irituje. Ano, určitě ho ochutnám, ale pochybuji, že pravidelným nákupem piv z Podkováně podpořím vyšší výstav tohoto znovu otevřeného pivovaru. NEPODPOŘÍM !!! Jsem pravidelným účastníkem těchto prezentací, ale co si pamatuji - stopku za šest let provozu v tomto podniku ze strany pivovaru nikdo nevystavil. Třeba budete mít více štěstí s prosbou o návštěvu a ochutnávku piv v pivovaru Podkováň, ale beze mne.


napsal(a): DAN X [Odpovědět]

hroch

pátek, 24. červen 2011
08:04

hroch

to DAN X: Když asi neměli pivo těžko se budou něčím prezentovat. Jestli není problém v tom, že organizátor klubových setkání chtěl být první v republice kdo je bude prezentovat a hnal je do neuskutečnitelného termínu.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
03:22


posted by: Inzerce

DAN X

pátek, 24. červen 2011
10:23

to hroch: Zástupci pivovaru nejdříve datum přeložili a pak asi tři dny před akcí, jí zrušili úplně. A to, že v PK Karlín, chtěli být první kdo je bude prezentovat, na faktu věci nic nemění. Neslibuj, když nemůžeš dodržet. Hrochu, sám vaříš pivo, tak jistě dobře víš, že to zrušení mohlo přijít aspoň včas. Prostě reklama na nespolehlivost, dle mne.


napsal(a): DAN X [Odpovědět]

Jarin

pátek, 24. červen 2011
10:42

Jarin

to DAN X: V Pivovaru Podkováň o květnové prezentaci v PK vůbec nevěděli. A navíc první prezentace Podkováně v Praze byla domluvená dlouho dopředu v jiném podniku.


napsal(a): Jarin [Odpovědět]

hroch

pátek, 24. červen 2011
13:31

hroch

to DAN X: Sám si vařím pro sebe a to nejde srovnat. Něco jiného je když se rozjíždí potravinářský podnik závislý datumem zahájení výroby na štemplech od několika úřadů-stavební úřad, Hygiena, potravinářská inspekce, celníci. A pak samozřejmě je potřeba počítat s nutnou dobou na vykvašení a uležení piva. Jinak jestli chceš u mě provést nějaké srovnání tak v tom, že dělám ochutnávky jednou až dvakrát týdně a taky info o nich rozesílám a ne vždy je vše dodrženo, protože se mě posune termín služební cesty a vzorky přivezu jindy, nebo vznikne skluz ve vzorcích. Buď ten kdo dorazí je spokojen náhradním řešením a nebo mě může pomlouvat, ale to se nestává. Ale proč pomlouváš pivovar a ne organizátora klubových setkání, který mohl provést jednoduchou změnu témata večera, např večer věnovaný určitému typu piva. Sehnat někoho v Praze kdo dokáže k vybranému typu piva pohovořit je jistě jednodušší než dotáhnout do Prahy zaneprázdněného zástupce pivovaru v největších "porodních" bolestech a navíc podle jiných příspěvků hlavně když o termínu ani nevěděli.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Sekal

pátek, 24. červen 2011
11:19

Sekal

to DAN X: Bojkot piva kvůli tomu, že zrušili nějaké klubové setkání, to mi přijde komické.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Krišot

pátek, 24. červen 2011
13:45

Krišot

to Sekal: Taky mi ten bojkot přijde padlý na hlavu. Pán se asi urazil. To v té Praze nemáte nic jiného na starosti?


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

DAN X

pátek, 24. červen 2011
14:03

to Sekal: Zřejmě nejlepší by bylo, aby se k tomu vyjádřil přímo někdo z pivovaru.(proto, že vyjádření pana majitele PK Karlín již známe)

to Kryšot: Ano,jsem pražský uplakánek,co nemá na práci nic jiného, než anonymně prudit na PI.Spokojen?


napsal(a): DAN X [Odpovědět]

DAN X

pátek, 24. červen 2011
14:22

to hroch: OK, tvoje argumenty jsou logické a nevyvratitelné. Je vidno, že o mnoho lépe než já rozumíš oboru v kterém pracuješ. Tímto bych chtěl vyzdvihnout tvůj příspěvek, který nám pivařům něco sdělil, donutil mě k přemýšlení a přehodnocení mého pomlouvačného příspěvku. Dvakrát měř , jednou řež. Proto se příště pořádně rozmyslím, než začnu rozdmýchávat své vášně v příspěvcích na PI. Tímto se omlouvám zde přispívajícím za můj nic neříkající příspěvek.


napsal(a): DAN X [Odpovědět]

koben

čtvrtek, 23. červen 2011
14:06

Tak vážení podkováňská 10 ož celý týden teče u nás v Benátkách nad Jizerou v hospodě U samce a U Čapků,cena 17 Kč a pokud se nezkurví tak Svijany budou mít problém,pivo je plné chuti příjemného řízu jen pěnu drží o malinko hůře než Svijany, celkový dojem je takový, že máte pocit že pijete nejméně 12.


napsal(a): koben (koben(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Hříbek

úterý, 24. květen 2011
15:53

Hříbek

Když bude dobrý termín taky se rád připojím, mám to z Český Lípy kousek a Podkováňské pivo jsem měl velmi rád, co jsem jich vypil ve Mšeně v Obecníku a domu sem si vozíval 11° Bednářův truňk, jo to byly časy :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 24.05.2011 ve 15:54:19


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

malarkey

pondělí, 9. květen 2011
17:29

malarkey

Ahoj,
do Podkováně to nemám zase tak daleko, ale pokud byste nějakou exkurzi dohodli, rád bych se také přidal. Byli bychom dva :)


ICQ: 315040095

napsal(a): malarkey [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 5. květen 2011
17:37

Sekal

S ohledem na stále probíhající rekonstrukci budou ekxurze možné až koncem roku 2011. Čili si Rosťa připraví sněhuly na průšlap trati.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Krišot

středa, 4. květen 2011
15:46

Krišot

A už se ví kdy se bude otvírat?


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Sekal

středa, 4. květen 2011
22:59

Sekal

to Krišot: Já myslím, že nyní plánujeme návštěvu v horizontu měsíců.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

val

středa, 4. květen 2011
12:39

val

Když bude vhodný termín, přidal bych se. Byl bych jako jediný nezasažen staropodkováňským sentimentem, jelikož "původní" podkováňské pivo jsem nikdy nepil :-)

P.S.: dle možností bychom jeli dva.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 04.05.2011 ve 12:40:40


napsal(a): val [Odpovědět]

mortimer

středa, 4. květen 2011
11:05

mortimer

Je to sice kus cesty,ale taky bych se rád přidal...spojím to s nějakým výletem po okolí... :)


napsal(a): mortimer [Odpovědět]

Masakr

středa, 4. květen 2011
10:35

Taky bych se přidal,jestli mě vemete mezi sebe:-


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Jana

středa, 4. květen 2011
10:30

Jana

Ještě bych si dovolila upozornit, že v nedaleké železniční stanici Sudoměř se nachází malé železniční muzeum (drezíny a pod.). Mohla bych tam domluvit pro případné zájemce návštěvu (radši před pivovarem, že?).


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Rosťa

středa, 4. květen 2011
09:27

Rosťa

U mě občas převáží romantické resentimence a měl jsem v plánu vyrazit tam pěšky z Chotětova po tělese zrušené trati do Skalska, tak nevím jestli bych se nerozbrečel kdybych tam měl jenom jet...


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Jana

středa, 4. květen 2011
10:15

Jana

to Rosťa:
Dovolila bych si Tě upozornit, že v tuto dobu bude asi již těleso bývalé trati neprůchozí. Hned za Chotětovem začíná pole a nebude-li ještě zorané, tak už bude zaseté. Nejlepší doba je pozdní podzim (pokud ovšem není na poli provedena hluboká orba :D ).
Právě z doby jednoho "procházení" mám krásně vzpomínky na Podkováň.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Jana

středa, 4. květen 2011
12:04

Jana

to Rosťa:
Já to tam znám. Jinak zajímavé odkazy najdeš třeba zde: http://www.pshzd.cz/archeo.html


napsal(a): Jana [Odpovědět]

píra

středa, 4. květen 2011
14:52

píra

to Jana: Já si pamatuji na bizardní čundr před pár lety, kdy jsme se notně upravili v mladoboleslavské nádražce a pak vyrazili do roklí v okolí Podkováňského pivovaru. Z toho dne si toho moc nepamatuju, ale vim, že jsem po zrušené trati chtěl jít ze Skalska taky, zkoušel jsou to asi sto metrů a pro opravdu bujnou vegetaci jsem to nakonec musel vzdát... Ale to jsem byl ještě mladý a nerozumný :-)
Jinak návštěva pivovaru je opravdu silný zážitek.


napsal(a): píra [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI