Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Pivní slavnosti Prahy 11

[neděle, 12. září 2010]

Info na stránkách pivovaru Jihoměšťan - PIVNÍ SLAVNOSTI v rámci akce „11 dní Prahy 11“

Kdy: 11. a 12.9.2010 (sobota, neděle)

Kde: výstup u stanice metra Opatov

Co nabízíme: 8 druhů piv, zabijačkový stánek, pečené sele, klobásy, sladkosti z naší cukrárny atd.

Doprovodný program zajištěn.

Přijďte ochutnat a pobavit se.

Včera jsem onu akci navštívil a nutno říci,že je lépe zorganizovaná, nežli tomu bylo rok minulý. Program pro děti sice žádný zázrak, ale na pódiu irské tance, africké bubny, železnej Zekon :-)

Foto

Jinak co se týče piva - čtyři stany, čtyři fronty kratší než kdy jindy, díky rozložení. V každém stánku se točí cca 3piva. Celkem je jich, jak se píše 8 - vše za 35 Kč. Kromě běžně sehnatelných piv v pivováru, který je kousek odtud - tj. světlé 12, polotmavé 11, bylinná 13 či tmavá 14, byl zde k sehnání Kozel (Bock) 17 0,3l za 35 Kč, Březňák (Märzen) 14 -pivo vařené pro tuto akci, Stout 12 a nakonec velká specialita Ořechová 12.

Ořechová 12 byla speciální v tom, že na její dochucení nebyli použité žádné laciné dochucovadla, ale byla dělána z pravých rozemletých ořechů a šlupek, které se 3 roky macerovaly. Pivo bylo ve dvou 55l dřevených dubových soudcích (první zdarma, druhý za peníze - to byla mela panečku), které byly chlazené přírodním ledem a pivo bylo točeno samospádem bez jakéhokoliv hnacího média.

Foto

Narazil ho starosta Prahy 11, Dalibor Mlejnský, dřevěnou palicí, jako tomu bývá na Oktoberfestu. Nutno podotknout, že bylo výborné ... vonělo po pistáciích a jemně doznívalo, pěkně ořechově. Ale jen decentně, přírodně, né žádná navoněná sladká chemka.

Ořech už asi nebude, ale vezměte ratolesti, sklo (protože se točí do plastu) a hurá na Březňáka...

Pivní slavnosti Prahy 11

autor: Mauler | Blok 10:21 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Mauler

pondělí, 13. září 2010
11:00

Mauler

Díky,za přidání fotografií.
To Elf-také jsem nad tím přemýšlel, ale nejsem si jistý ... Zeptám se sládka jestli ho někdy potkám.Ale, muselo to dát práce ...Jsem rád když se někdo snaží udělat něco poctivého, dochucovat koncentráty dokáže i cvičená vopice.


ICQ: 330508936

napsal(a): Mauler [Odpovědět]

Elf

pondělí, 13. září 2010
10:03

Elf

A v čem se ty ořechy macerovaly? Předpokládám, že neležely přímo v pivu.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
23:25


posted by: Inzerce

Mauler

pondělí, 13. září 2010
13:25

Mauler

to Elf: Psal jsem panu Richterovi e-mail jestli by nemohl prozradit trošku z výrobního procesu.Zveřejním zde jeho odpověď-jistě mu to nebude vadit...
Hrozně si cením Vaší pochvaly a děkuji za ní.
Co do ořechového piva a jak na to, je výrobní tajemství. Trvalo mi 5 let než jsem našel cestu, aby nám ořechové pivo během zrání nekyslo. Řešení jsem našel až ve Francii. Prosím o pochopení, že nechci prozrazovat výrobní tajemství !


ICQ: 330508936

napsal(a): Mauler [Odpovědět]

Rosťa

neděle, 12. září 2010
15:20

Rosťa

skoda ze jsi nerekl.poslal bych ti foto pana Richtera jak tam vcera vecer prednasel u dreveneho sudu. Vyborny byĺy Schovanky, zejmena baskytaristka mela fakt charizma!


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI