Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Na frekvenci Xaverova...

[čtvrtek, 21. květen 2009]

Dneska mě zaujal titulek článku "Dost bylo vína, budu pivařem!", kde postavička jménem Luboš Xaver Veselý, který mi není moc známý - je to nějaký rozhlasový moderátor? - křičí do světa teohle své rozhodnutí. Proč?

Osobně víno vůbec nemusím, tedy chápu jeho přechod k pivu. Na druhou stranu, někdo, kdo pije víno, chutná mu, rozlišuje jednotlivé druhy přece nebude tento jistě také ušlechtilý nápoj hned odepisovat... Co za tím vším tedy asi bude?

Už první věta článku - "Kvůli pražskému pivnímu festivalu se rozhodl známý moderátor a věčný dietář Luboš Xaver Veselý přesedlat ze svých oblíbených vín na půllitry piva. Změna je prý život." - vše vysvětluje. Dobrá tedy, při přípravách tohoto festivalu, kterých se účastní mu pivo zachutnalo natolik, že už mu víno nic neříká. Výborně!

Ovšem pokračujme. "Teď prý bude chodit po pivnicích. Navzdory tomu, že pivo mezi jeho oblíbené nápoje nepatří." Tady dostává moje teorie dost nafrak. Ale záhy tu máme rozuzlení celé této záhady - "Já nejsem moc pivní a nikdy jsem nebyl. Za celý svůj život jsem moc piva nevypil, ale myslím, že tohle je tak dobrá akce, že ji musím podpořit. A do budoucna uvažuji, že by se ze mě mohl stát pivař". Takže ne chuť vlastního nápoje, ale kvalita festivalu může ovlivnit to, co bude člověk do budoucna pít!?

Nevím, zda je pan Veselý natolik známá osobnost, aby se bez jeho podpory pivní festival neobešel. Každopádně nad jeho vysvětlením titulku zůstává rozum stát. A jeho poslední věta - "Většinou si všude dávám víno. Tohle bude poprvé, co se vína na několik dní vzdám a budu popíjet pivo. Sám jsem zvědavý, jak to dopadne," - to jen potvrzuje.

Jasně, že se jedná o PR článek, ale dle mého dost hloupý. Proč si nevybrat za patrona festivalu nějakého opravdového pivaře, snad i virtuálního - třeba Ozzák by sem pasoval :)

autor: Chody | Blok 16:30 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Michal

neděle, 24. květen 2009
16:00

Michal

Asi tak jak řiká Energetik, některý lidi si myslí, že sou středobodem vesmíru a svět by bez nich nemoh existovat. Podle jména ho znam, kdysi sem poslouchal F1 (tak před pěti lety eště), než to rádio šlo do sraček, něco tam moderoval, ale nikdy sem toho člověka neviděl, zřejmě úděl rozhlasovejch moderátorů :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 24.05.2009 ve 16:01:10


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Energetik

pátek, 22. květen 2009
14:11

Energetik

Ja myslim, ze zrovna tenhle clovek to dela typicky pro reklamu a pro prachy by se rozdal, cili bych h(t)o vubec neresil :-)


napsal(a): Energetik [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI