Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Za studena chmelené aneb jaké nealko na čep

[čtvrtek, 27. srpen 2015]

Obyčejné pivo už dnes není pro našeho pivaře dost dobré. Pivovary se předhání ve vaření různých pivních stylů a když už zůstanou u toho našeho celosvětově rozšířeného, tak krom "normálního" nám nabízejí různé jiné varianty - za studena chmelené, nefiltrované, 4x chmelené, nepasterované, z různých sladů apod. To vše je samozřejmě jen dobře. Nicméně na poli piva nealkoholického jako by se zastavil čas.

Můžeme Vám nabídnout Birella, a někdy ke světlé verzi je i polotmavá. Polotmavé nealko pak nabízejí i pivovary Bernard a Černá Hora (bohužel v ČH jsou nějaké ee přídatné látky :(). Nic víc. V Německu je ještě běžný weizen alkoholfrei. Nevím, zda se někde vaří nealkoholická verze ejlu či jiného stylu. U nás je možno komerčně ochutnat dvojí nefiltrované nealko - Zlatou labuť na Zvíkově a Pivolu nebo Sv. Kryštofa v Klatovech. Obě samozřejmě čepované.

Jinak standard v hospodách je nealko pivo lahvové, i když se pomalu blýská na lepší časy a sem tam narazíte i na čepované a to ať již z velkého nebo regionálního pivovárku. Ovšem zatím skoro všude přítomný Birell je opravdu tristní.

Proto mne potěšila novinka z Tradičního pivovaru v Rakovníku, kde k Za studena chmelenému ležáku přibyl Bakalář Nealkoholický Za studena chmelený. A to i v sudovém provedení (20 l). Myslím, že rakovnické pivo není problém sehnat a věřím, že by toto pivo mohlo být skvělým doplňkem sortimentu nejen našich minipivovarů.

Tato novinka se u mne zařadila ke stálicím na pivním nealko nebi naší republiky. Když bych měl vyřknout tři v současné době dle mého názoru nejlepší nealkoholická piva (bez udání pořadí), tak by to asi byly Bernard Free, Budvar B.Free a právě tento nový Bakalář. Všechna tato piva se vyrábějí i v 15 či 20l sudech.

Pokud v restauraci nechcete či nemůžete pít "normální" piva, bylo by čepované nealko jistě vhodným doplňkem. Bohužel mnoha hospodským to ještě nedochází...

Za studena chmelené aneb jaké nealko na čep

autor: Chody | Blok 09:12 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Prd

úterý, 1. září 2015
17:23

Prd

Nealko Ale má v nabídce skotský BrewDog http://www.ratebeer.com/beer/brewdog-nanny-state-05/117796/ , ale neměl jsem tu čest jej ochutnat.


napsal(a): Prd [Odpovědět]

Dan

pondělí, 31. srpen 2015
09:27

Dan

Testnul jsem jen v lahvové verzi a musím říct, že jsem byl mile překvapen. Do teď jsem považoval za nejlepší nealko polotmavé od Bernarda, ale tenhle Bakalář určitě stojí za pozornost. Takže souhlas, je dobře, že pivovary přicházejí s novými nápady i v segmentu nealko piv.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
12:21


posted by: Inzerce

strevlas

neděle, 30. srpen 2015
17:32

strevlas

dovolím si nesdílet zdejší nadšení z tohoto produktu - žádného chmelení, natož studeného, jsem si při pití nevšiml...


napsal(a): strevlas [Odpovědět]

Azkaban

pondělí, 31. srpen 2015
16:52

strevlas: po vypití lahvové verze sem byl podobně zklamán, ale včera sem mel možnost si dát točené a zde už bylo studené chmelení dobre znát a musím potvrdit ze se zatím jedná o jedno z nejlépe pitelnych nealko piv na českém trhu


napsal(a): Azkaban [Odpovědět]

Roman Holoubek

čtvrtek, 27. srpen 2015
11:46

Roman Holoubek

Chody souhlas s tebou. Byl jsem také velmi potěšen nejen nápadem rakovnických jak přebít mladinovou chuť v nealkopivu, ale i výslednou chutí. Za mne doporučení.



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI