Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Zemský řemeslný pivovar

[středa, 13. květen 2015]

má nejen nové logo, ale i inovovaný svůj India Brown Ale. Obé představili zástupci pivovaru na Českém pivním festivalu v Praze na Letné, kde též seznámili, nejen novináře, ale i ostatní zájemce s plány na rekonstrukci Dominikánského dvora v Praze Braníku. Samotná rekonstrukce by (pokud se nevyskytnou komplikace) mohla být zahájena do dvou let a prvního piva bychom se tak mohli dočkat v roce 2018. Zatím je Zemský řemeslný pivovar pivovarem létajícím. Svoje piva vaří v současné době v pivovaru Chotěboř, ovšem inovovaný India Brown Ale se vařil tentokráte v pivovaru MMX. Oproti první, loňské várce ubral sládek Joshua West (Colorado, USA) na barevnosti i na obsahu alkoholu. India Brown Ale je připraveno ze 4 vybraných druhů evropských sladů a 5 amerických chmelů s nasazením speciálního kmene kvasnic. Obsah alkoholu v této várce je 6,2%, EPM 16,3. Pivo je krásně voňavé, s výraznou pěnou, barvy temně hnědé, chuť nejprve do sladova, posléze následuje příjemně hořké doznívání. Pije se moc dobře. Zatím je k mání pouze na festivalu, v krátké době jej však zájemci budou moci ochutnat i jinde. Výrobu toho piva provází jedna kuriozita, bylo vařeno americkým sládkem Joshuou „na dálku“, pomocí videokonference. Přímo v místě pak byl sládek Max, který s ním konsultoval postup.

A jaká piva Zemského řemeslného pivovaru můžeme očekávat v nejbližší budoucnosti? Prý Pale Ale a pšenici.

A co se týče nového loga, tak je pro našince dost neobvyklé – pes s hořící pochodní v tlamě. Vysvětlení je ale jednoduché – je to znak dominikánského řádu, Domini Canes, neboli“pes boží“. Tato symbolika historicky provázela výrobu piva dominikánského řádu a nyní střeží odkaz Zemského řemeslného pivovaru.

Zemský řemeslný pivovar

autor: Jana | Blok 20:44 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Nevěřící Tomáš

čtvrtek, 14. květen 2015
10:27

Zapoměla jste dodat, že tento zatím nepivovar se na Letné vyznačuje ještě jinak-stánkem s nejdražšími pivy. Až to otevřou v Bráníku, Strahov a 3 Růže už nebudou mít cejch nejdražšího piva.


napsal(a): Nevěřící Tomáš [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI