Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Z neznáma do pivováru aneb Svatováclavský pochodoběh

[středa, 24. červenec 2013]

0. ročník sportovně-pivního zápolení

Kdy: 28.9.2013 - 6.15

Kde: Černokostelecký zájezdní pivovár, Českobrodská 17, 281 63 Kostelec nad Černými lesy

Princip: Jedná se o adrenalinový orientační pivní závod. Soutěží se ve dvojicích. Každá dvojice musí cestou zkonzumovat pivo z 15litrového sudu, který si nese na zádech s sebou. Kdo dorazí do pivovaru jako první s dopitým sudem vyhrává. Trasa bez bloudění a zacházek bude cca 30 – 35 kilometrů

Cena: Další ročníky a celý název soutěže ponese jméno vítěze nultého ročníku. V neposlední řadě vítězové obdrží putovní pohár, na kterém budou zvěčněna jejich jména, trasa, dosažené promile v krvi...

Soutěžní podmínky: Soutěžící musí být starší 18 let. Na startu všichni soutěžící odevzdají mobilní telefony, navigace, gps a podobné věci a označené uložíme v pivovaru do trezoru (nebo si je nechte doma), dovolen je pouze kompas či buzola.

Každý soutěžící bude mít jen jeden půllitr a nebude si rozčepovávat do mnoha kelímků Je dovolené si vzít s sebou psy či jinou havěť, avšak abstinující

Soutěžící se shromáždí v 6.15 v pivováru a po registraci a společné fotce se nastupuje do autobusu, který účastníky odveze na neznámé místo. Na neznámém místě každá skupina dostane orientační mapu s vyznačením kontrolních stanovišť, narazí se pivo, udělá se druhá skupinová fotka a hurá do pivováru. Na mapě budou vyznačena tři stanoviště, které musí každá skupina projít; pouze na těchto stanovištích je dovoleno konzumovat pivo, neboť ruční pípy budou k zapůjčení jen na těchto stanovištích

Shrnuto a podtrženo: pivo se bude moci konzumovat pouze na pěti místech – na startu, na třech stanovištích a dopíjení v pivováru. Každá skupina se musí v cíli/pivováru prokázat prázdným sudem, odpovídajícími promili v krvi a mapou s třemi razítky na druhé straně jako potvrzení o projití daných stanovišť. Možnost návštěvy každého stanoviště bude časově omezená – tzn. že nebudeme na prvním stanovišti čekat na dvojici, která se bude snažit vypít celý sud na startu do půlnoci; časy budou vyznačeny v mapě

Pivo v 15litrovém sudu musí být minimálně 11% a je nutné si sud s ruční pípou obstarat (pokusíme se co nejvíce sudů zařídit a cena piva včetně půjčovného pípy není součástí startovného)

Každý nastupuje do soutěže na vlastní nebezpečí a doporučuji si neplánovat nijaká zásadní rozhodnutí a práci na den následující

Soutěž je určena pro dva muže na jeden patnáctilitrový sud, každý muž může být nahrazen dvěmi ženami, tzn. že může soutěžit i čtyřčlenné ženské družstvo

Startovné: stanovíme v průběhu srpna podle ceny autobusu, mapy barevné a podle toho, co seženu za pivo a za kolik se mi podaří vypůjčit dostatečné množství píp a v neposlední řadě za osazenstvo stanovišť atd.

Sponzoři ozvěte se, uděláme soutěžní trička. Kdyby někdo z Vás věděl o někom, kdo by zdarma obsadil kontrolní stanoviště, tak piště. Ušetří to náklady na startovné nám všem.

Info a přihlášky na: kvetak@pivovarkostelec.cz, 736623290

autor: Chody | Blok 09:11 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

pivo

čtvrtek, 1. srpen 2013
21:08

pivo

Milane, ty vrahu! Nicméně kdo má odvahu a hlavně fyzičku ať se DOBROVOLNĚ zúčastní. Každopádně zajímavá a velmi náročná akce.


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Zdeněk Macura (39)

čtvrtek, 1. srpen 2013
12:41

Pyjte méně, chcete dopadnout jako Iveta?


napsal(a): Zdeněk Macura (39) [Odpovědět]

Adsense

23. duben 2024
22:15


posted by: Inzerce

yerka

pátek, 2. srpen 2013
13:02

yerka

to Zdeněk Macura (39): Možná kdyby víc pyjtovala a víc pila pivo, bylo by jí víc fajn :-)


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Rosťa

středa, 31. červenec 2013
22:47

Rosťa

to Sekal: V Brdech je vždy krásně. Spím tam i na sněhu. Fotim už jen duhu, blesky nebo ufa ;) Jana nás jistě ráda počká v cíli dne nebo v úplném cíli... ;)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Kostelec

pondělí, 29. červenec 2013
14:34

Kostelec

Propozice závodu vychází z reálu a osobní zkušenosti. Délka trati opravdu odpovídá množství piv a to tak, aby to zkušený pivař s průměrnou či dobrou fyzičkou v pohodě zvládnul. Způsob zachování sudu v chladnu se dá také v pohodě zvládnout a člověk se musí jen trochu zamyslet - tzn. používat hlavu nejenom na kritiku. Kritizovat umí každý a rád se zúčastním nějaké pivně-turisticky-osvětové akce, kterou někdo jiný vymyslí a zorganizuje.
Qwjeták


napsal(a): Kostelec [Odpovědět]

hroch

středa, 31. červenec 2013
20:19

hroch

to Kostelec: Pořádal a zůčastnil jsem se mnoha sportovně pivních akcí a proto si při svém věku 44 let vážím těch akcí, kdy ta pivní část akce je jen marginální a pivo si zůčastnění vychutnají hlavně v cíli po vyhodnocení. Proto mě množství patnáct piv na hlavu přijde velký. Občas je na kritiku či rady, potřeba zareagovat taky zamyšlením , než nasranou reakcí. Hroch


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 31. červenec 2013
21:48

Roman Holoubek

to hroch: Naprostý souhlas s Hrochem. A Tvá reakce Milane je trochu ve stylu, kdo nechčí s námi, chčí proti nám. Vážím si Tě pro to, co jsi dokázal a dokazuješ na poli historického bádání, publikační činnosti i v oblasti postupného oživování krásného pivovarzu v Kostelci.
Ale tato akce se vám trochu chlapci vymkla z rukou.


Kostelec

čtvrtek, 1. srpen 2013
09:18

Kostelec

to Roman Holoubek:
Kluci, jsem samozřejmě pro každou radu a dotaz, a jsem zato vděčný, rád všechny detaily závodu zodpovím a vysvětlím. A také proto mne dokáže naštvat a zklamat okamžité kritizování čehokoliv. Když mě to nezajímá, tak to přece nebudu hned kritizovat a vůbec se k tomu nemusím vyjadřovat. Nebo bych čekal reakce jiného typu. Děkuji za pochopení.


napsal(a): Kostelec [Odpovědět]

hroch

pondělí, 29. červenec 2013
08:54

hroch

Původní nápad možná dobrý, akorát pořadatelé nedomysleli nějaké detaily.
Množství piva na dvojici už je až zdraví škodící. Účastníci po tolika pivech budou i nebezpeční sobě a ostatním. O problému s teplajicícm pivem jste psali už ostatní.
Stačilo by přehodnotit množství na dvojici a pochod lépe naplánovat. Například. dvojice nese svoje cihly v hmotnosti odpovídající dvaceti lahvím piva a na každém ze tří stanovišť si vymění cihlu za odpovídající množství vychlazeného pořadatelem připraveného piva, cihla 4,2kg=5 x 0,5litru (lahváč cca 0.85kg). Cihly by mohly sloužit jako dar pro rekonstrukci pivovaru a na startu by mohli být označeny spejem.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Jarda

neděle, 28. červenec 2013
08:54

Sud na zádech, teplající pivo... No nevím, nevím :-)


napsal(a): Jarda [Odpovědět]

pan Nohava

sobota, 27. červenec 2013
15:03

pan Nohava

Z toho se mi podlamují nohy už při čtení... ::lol ::lol ::lol


napsal(a): pan Nohava [Odpovědět]

Dan

sobota, 27. červenec 2013
14:27

Dan

Soutěž vskutku originální :D
O účasti bych neuvažoval, ale být jako divák u cíle by mohlo být zajímavé.
Tam to bude asi veselé...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Sekal

pátek, 26. červenec 2013
16:02

Sekal

Mám rád jak turistiku, tak pivo, ale spojení obojího tak, jak tu je prezentováno, mi přijde nešťastné. Smysluplnější mi přijde dálkový pochod do pivovaru (např. jsem vymyslel pochod Zbraslav - Jince, celkem cca 48 km, který se ovšem nikdy neuskutečnil), kde se pak posedí.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Rosťa

pátek, 26. červenec 2013
18:54

Rosťa

to Sekal: Tak to zmodifikuj na Lety, Všeradice, Hostomice, Jince a jdeme!


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Honza Svetpiva.cz

pátek, 26. červenec 2013
19:40

Honza Světpiva.cz

to Rosťa: A jeste Bobr v Zadni Trebani :)


Rosťa

pátek, 26. červenec 2013
20:08

Rosťa

to Honza Svetpiva.cz: Správně. Není něco i někde u Voznice a u Příbrami? :-)Aby to nakonec nebylo náročnější než ta Květákova prochajda :-)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Dwarf

pátek, 26. červenec 2013
20:30

Dwarf

to Rosťa: to bych možná taky šel ;)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

strevlas

neděle, 28. červenec 2013
15:46

strevlas

to Dwarf: výjezdní zasedání PRK


napsal(a): strevlas [Odpovědět]

Jana

neděle, 28. červenec 2013
17:05

Jana

to strevlas:
Jsem pro, ale ta vzdálenost, navrhovaná Sekalem, by se musela zredukovat.
V této souvislosti jsem si vzpomněla na doby kdysi minulé,kdy cestování ven bylo obtížné a tak jsme se věnovali turistice domácí. Jenoho krásného, byť již docela mrazivého, pozdně podzimního dne pořádala (tuším) Lokomotiva Ústí "PPPP" (První podzimní pivní pochod, rok na to následoval ještě Poslední, prý aby se to neokoukalo). Podmínky byly asi následující : (asi) tříčlenná smíšená! družstva (ale za počet lidí už neručím), několik kontrol (hospody), kde bylo nutno popít 0,5 l pěnivého moku(dámy 0,3 nebo limonádu, pokud pivo nepily), splnění úkolu zaznamenal hostinský do záznamníku. Čas nehrál velkou roli, ale bylo nutno splnit limit. Délka asi 20-25 km. V cíli pak čekal na zúčastněné sud piva.
Což tahkle něco podobného?


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Méďa Béďa

pátek, 26. červenec 2013
20:41

Méďa Béďa

to Rosťa: Jasně že je, Nový rybník u Obořiště :-).


Chody

sobota, 27. červenec 2013
12:22

Chody

to Rosťa: Tak ještě počkejte na Podlesí u Pb


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Sekal

středa, 31. červenec 2013
22:40

Sekal

to Rosťa: Ve Voznici točí Kout (v hotelu Voznice hned u zastávky třístovek). Beru to vážně a začínám plánovat něco na konec září nebo začátek října, kdy by mohlo být v Brdech krásně. Janu nabereme někde po cestě.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

pan Nohava

sobota, 27. červenec 2013
15:42

pan Nohava

to Rosťa: Hostomice už jsou v provozu?


napsal(a): pan Nohava [Odpovědět]

Jana

sobota, 27. červenec 2013
15:59

Jana

to pan Nohava:
Zatím ještě ne.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

pan Nohava

sobota, 27. červenec 2013
16:06

pan Nohava

to Jana: Díky za info. Právě jsem to zkoumal a tak mě Rosťa tou zmínkou trochu překvapil :-). Jak vidím na StreetView to okolí, tak tam to celé vypadá jak půl roku po válce, nejen ten bývalý pivovar :-(


napsal(a): pan Nohava [Odpovědět]

Jana

sobota, 27. červenec 2013
17:29

Jana

to pan Nohava:
Nedejte na vnější vzled, i když z ulice to vypadá dobře, technologie už se začne (začíná) montovat.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

pan Nohava

neděle, 28. červenec 2013
13:55

pan Nohava

to Jana: Pivovar věřím, že bude OK, ale spíš jsem měl na mysli stav mnoha okolních stavení přes silnici (ostatně i stav té "silnice" ledacos napovídá).


napsal(a): pan Nohava [Odpovědět]

Méďa Béďa

neděle, 28. červenec 2013
23:56

Méďa Béďa

to Jana: Kdysi dávno pořádali bolevečtí hasiči (z Plzně ;) ) Tour de Hospoda... Soutěžili jednotlivci, žádná družstva. Dnes už by to asi uspořádat nešlo, z těch hospod na trase neexistuje snad žádná...


jiri.kana

středa, 24. červenec 2013
13:00

jiri.kana

Úplně se mi sbíhají sliny při představě, jak mám v sobě 14 jedenáctek a čeká mě ta poslední, po celodenním nošení na zádech krásně teplá a protřepaná :-)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

VozechV

středa, 24. červenec 2013
15:53

VozechV

to jiri.kana: A blít je dovoleno kde?
Toto není sportovní ani kulturní akce, ale skutečné opíjení. :ble:


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Méďa Béďa

středa, 24. červenec 2013
21:32

Méďa Béďa

to VozechV: Koncem září může být klidně přes 25 °C (před pár léty jsem byl ještě 28. října na Poledníku v krátkých rukávech). Představa, že v tom teplu táhnu nějakých 6-7 hodin na zádech pivo a pak ho lemtám, je na blijící smajlík :-(.



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI