Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

březen 2016

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv březen 2016




Holba letos dopřeje stylovou oslavu nejen všem Josefům. Hanušovičtí pivovarníci uvařili polotmavý Josefský kroužkovaný ležák a dali si na něm extra záležet. Je speciálně chmelený hlávkovým chmelem a výborný říz mu dává dvojí kvašení. Patří k pivům, které hanušovický pivovar vaří při výjimečných příležitostech a v omezeném množství, takže jsou v nabídce do vypití.

Pepíka, tak mu pracovně říkáme, si pečlivě hlídáme. Dali jsme mu to nejlepší a teď už nabírá na síle v ležáckých sklepích. Bude vynikat nejen plnou a přitom osvěžující chutí, ale taky krásnou vůní čerstvého chmele,“ vzkazuje konzumentům sládek pivovaru Holba Luděk Reichl.

Jedinečné aroma mu dává tzv. studené chmelení, kdy se hlávkový chmel přidává až do ležáckého tanku, zatímco běžně probíhá chmelení na varně. „A má i další privilegia. Třeba přidávání rozkvašené mladiny až do hotového piva. Jde o mladinu ve fázi, kdy začíná krásně kroužkovat, proto je to kroužkovaný ležák s typickým zákalem,“ dodává sládek pivovaru Holba Luděk Reichl a pomalu si odpouští dozrávající ležák přímo z ležáckého tanku.

Už dnes je v pivu cítit vysoký podíl zbytkového extraktu. Aby mohl vzniknout ležák s očekávanou charakteristikou, bylo zapotřebí použít kromě vlastní pivovarské vody, hlávkového chmele a moravského sladu také speciální kmen kvasnic. Podmínkou je, aby neprokvášel hluboko a nebral pivu jeho plnou chuť. Suroviny jsou stejně důležité jako receptura, a proto je třeba volit ty nejlepší. Vodu čerpá Holba z vlastních hloubkových vrtů přímo v areálu pivovaru a hlávkový chmel tentokrát pochází z nedalekého Tršicka. Josefský ležák je spodně kvašené pivo s obsahem alkoholu 4,9 procent, což je pro příjemné pití akorát. Bude mít přiměřenou hořkost, která rozhodně nepřebíjí tělo piva a vysokou pitelnost.

Do KEG sudů se začne stáčet těsně před Josefem a poté půjde do pohostinství.

V nabídce bude pouze v gastro zařízeních do vyprodání zásob. Josefský kroužkovaný ležák je zpestřením nabídky značky Holba a dárkem všem Josefům.





Spot dne: Na pivo s odvahou

[pondělí, 7. březen 2016]

















«« « Strana 3 z 3
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI