Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

březen 2016

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv březen 2016




Za pár dní přijde pivo Horác

[čtvrtek, 31. březen 2016]



[http://pivnipartyzan.blogspot.cz/2016/03/jak-se-chodi-na-pivo-na-prelomu-roku-ii.html]







Ubývá desítek?

[úterý, 29. březen 2016]









Celkové prodeje jsou dlouhodobě stabilní, již čtvrtým rokem se pohybují na úrovni 3,1 milionu hektolitrů.

Pivovary Staropramen, druhý největší výrobce piva v Česku a významný exportér, loni prodaly celkem 3,12 milionu hektolitrů piva a nápojů (bez započtení licenční výroby v zahraničí). Dařilo se především exportu Staropramenu do zahraničí, kde jeho prodeje vzrostly o 7 % a to především na Slovensku, ve Velké Británii a Německu.

Další výrazný krok v posilování pozice Staropramenu v zahraničí

Za dalším nárůstem exportu Staropramenu, který překročil hranici 600 tisíc prodaných hektolitrů, stojí správně zvolená marketingová strategie spolu s posílením role značky v portfoliu mateřské společnosti Molson Coors, ve kterém Staropramen patří mezi tři klíčové značky skupiny a je tak značkou, která má mezinárodní podporu na klíčových trzích.

Smíchovské pivo tak mohou ochutnat spotřebitelé ve 34 zemích světa. Na některých trzích je nejprodávanější českou importovanou značkou. Sílu Staropramenu v zahraničí dokládá i růst licenční výroby, díky kterému se Staropramen řadí mezi nejprodávanější česká piva v zahraničí vůbec.

V Česku investice do plechovek, tankových hospod, ciderů a podpory Sportovního kina

V Česku Pivovary Staropramen loni investovaly do modernizace balící linky na plechovky v pivovaru Staropramen, tankových technologií do hospod, rozšíření portfolia ciderů značky Carling o dvě nové příchutě a převzetí distribuce prémiového mexického ležáku Corona. Výraznou investicí podporující prodej v hospodách a restauracích pak bylo nastartování projektu Sportovního kina ve spolupráci se společností O2 Czech Republic.

Především investice do stále populárnějších plechovek a do trendových ciderů přinesly růst jejich prodejů v řádu desítek procent. Za růstem plechovkového segmentu u nás je stále větší obliba Čechů v pohodlných baleních, které spotřebitelům poskytují pivní mobilitu a praktičnost. Pivovary Staropramen investovaly do rozvoje plechovkové stáčecí linky na Smíchově více než 100 milionů korun, díky čemuž linka zvýšila svou kapacitu o 30 % a umí nově balit nové druhy plechovek i plechovková multibalení. Výsledkem investic do podpory plechovek je meziroční růst jejich prodejů o téměř 20 %.

Rozšíření portfolia ciderů značky Carling o dvě nové příchutě spolu s efektivní podporou prodeje a velmi teplým létem pomohlo k nárůstu jejich spotřeby o výrazných 44 %.

Důležitou oblastí, na níž se Pivovary Staropramen dlouhodobě zaměřují, jsou projekty na podporu prodeje v segmentu gastronomie. Mezi ty, které pomáhají zvyšovat kvalitu čepovaných piv a tím lákat lidi k návštěvě hospod je projekt podpory tankových technologií, skrze které se díky zvýšení jejich počtu podařilo meziročně prodat o 14 % piva více.

Na podzim loňského roku pak Staropramen zahájil hlavní kampaň svého nového projektu podporujícího prodeje v hospodách a restauracích. Projekt Staropramen Sportovního kina je založen na zvýhodněné nabídce marketingového balíčku zahrnující O2TV Business se širokou nabídkou sportovních kanálů včetně exklusivních přenosů na O2 Sport pro provozovatele hospod a restaurací. Cílem je lákat štamgasty k pravidelné návštěvě sledování zápasů do hospod s tímto kinem. Do projektu se doposud zapojilo více než 700 hospod a výsledky potvrzují zhruba 10% nárůst tržeb.


A bůh Radegast vyšel ze skály…

[pátek, 25. březen 2016]

Nejen v mytologii, ale také v interiéru zcela nových Radegastoven, designových restaurací značky Radegast

Zlínské Jižní svahy získaly novou atraktivní restauraci. Bývalá pivnice Rex prošla rozsáhlou a velkorysou změnou interiéru i kuchyňského zázemí. Ve dvou etapách během pouhých tří měsíců se původní nevyhovující prostory proměnily v prostornou designovou restauraci značky Radegast.

Zlínské Radegastovně Rex dominuje socha pohanského boha Radegasta, který doslova vystupuje ze skalního bloku. Kámen, společně se dřevem tvoří základní materiály použité v Radegastovně. Kámen není umělý! V tomto případě byla použita originální technologie tzv. výdusku drceného kamene, nanášeného do vymodelované formy. Z kamene je nejen Radegastova socha, ale i výčep a jeho zázemí.

Velkorysé prostory zlínské Radegastovny jsou nekuřácké, se zcela stavebně oddělenou kuřáckou částí s vlastním výčepem a kulečníkovými stoly. Ze všech míst hosté vidí na prosklené tankové boxy. Kapacita hlavní, nekuřácké restaurace je více než 120 míst, kuřácká část má míst 50. Je otevřeno denně, sedm dní v týdnu.

Hosté si mohou vychutnat Radegast Ryze Hořkou 12 z tanků, dále se zde čepuje Radegast Originál, a jeden výčepní kohout je vyčleněn pro sezónní pivní speciály. Zajímavostí je i prostorová instalace dvouplášťového pivního tanku, který je doslova zavěšen v prostoru. Tento tank nepotřebuje chladicí box. K dobrému pití patří samozřejmě i dobré jídlo. Šéfkuchař Radegastovny Rex doporučuje pečená žebra nebo vysoký roštěnec s červenými fazolemi nebo Radegastovo prkénko, jako pochoutku k pivu.

Čepovat dobré pivo! Za dobrým pivem si lidé vždy najdou cestu. My se o to v Radegastovně snažíme. Výčepní ve spolupráci s pivovarem absolvují pravidelně školení a uvědomují si, jak i kvalita jejich práce může ovlivnit výslednou podobu a chuť načepovaného piva,“ takto vysvětluje svůj pohled na úspěšnou restauraci pan Miroslav Krátký ze zlínské Radegastovny a dodává: „Naše spolupráce s nošovickým pivovarem je již dlouhodobá a vysoká kvalita a obliba piva Radegast je prověřená. Proto bylo jasné, že poté, co jsme se rozhodli původní nevyhovující prostory rekonstruovat, jsme využili konceptu designových restaurací Radegastovna. První ohlasy hostů potvrzují, že to bylo správné rozhodnutí.

Koncept Radegastoven je založen na myšlence použití jednotlivých materiálů v jejich „syrové“ až původní podobě, s minimem nutných úprav a přidaných dekorací. Materiál má působit sám o sobě. Jeho krása je výrazně podpořena ve způsobu prezentace, kdy již není pouhým doplňkem, ale i skutečným nositelem výtvarného zážitku.

Výrazným prvkem, který utváří prvotní dojem z interiéru, je socha boha Radegasta v nadživotní velikosti umístěná před kamennou stěnou. Bůh shlíží na hosty a společně s výčepem vévodí celému prostoru.

Pod designem nových značkových hospod Radegastovna je podepsán architekt Jan Bouček. Na otázku použitých materiálů v interiéru odpovídá takto: „Chtěli jsme do interiéru dostat co nejvíc kamene. Ovšem ne ve formě klasického sériového obkladu. Preferuji volnější pojetí, jako kdybych vzal blok skály a přenesl ho do restaurace, zkrátka jsem si představoval, že budu pracovat se skalním blokem z kamenolomu. Nakonec to, co je v Radegastovně, není kus skály jako takové, je to umělý kámen vytvořený z přírodního kamene.







Smiřický pivovar vstane z mrtvých

[čtvrtek, 24. březen 2016]








Pivaři dostali zelený speciál

[středa, 23. březen 2016]





Jaro je tady! A než se nadějeme, vystřídá jej léto a s ním i období dovolených, festivalů, posezení na zahrádkách nebo grilování s přáteli. Na scénu se opět vrací oblíbené pivní mixy Staropramen COOL, které stoprocentně uhasí žízeň a v parných dnech perfektně osvěží. Pro letošní sezónu navíc Staropramen přichystal novinku - Staropramen Cool Nealko Grep!

Staropramen Cool Nealko Grep kombinuje nealkoholické pivo s grepovou šťávou. Nově si ho tedy mohou bez obav dopřát i ti, kteří nemohou nebo nechtějí pít klasické pivní mixy s obsahem alkoholu. „Doufáme, že letošní novinkou potěšíme například řidiče, sportovce, případně zaměstnance, kteří si mohou Staropramen CoolNealko Grep dopřát i v pracovní době,“ říká David Šeberle, manažer značky StaropramenCool. Grepová příchuť patří mezi konzumenty dlouhodobě k nejoblíbenějším, a proto ji ve Staropramenu vybrali i pro vůbec první nealkoholický pivní mix.

Tip na servírování: Plechovku Staropramen CoolNealko Grepu stačí jen pořádně vychladit! Součástí každého obalu je symbol Coldedge. Díky této speciální technologii snadno rozpoznáte, jestli má váš nápoj tu pravou teplotu. Aby osvěžení po jeho vypití bylo maximální, stačí se řídit heslem „Bílá – vychlaď, modrá – vypij!“

Doporučená maloobchodní cena: 18,90 Kč











Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI