Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

leden 2016

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv leden 2016



Ohlédnutí za pivním rokem 2015

[neděle, 17. leden 2016]






26. Mezinárodní pivní festival

[neděle, 17. leden 2016]

Letos poprvé se oblíbený Mezinárodní pivní festival přesouvá z Tábora na českobudějovické výstaviště, konkrétně do pavilonu T. Návštěvníci tak budou mít možnost stát se ve dnech 4. – 6. 2. 2016 součástí reprezentačních slavností se čtvrtstoletou tradicí.

Na 26. Mezinárodní pivní festivalu se prezentují světoznámé nadnárodní pivovarnické koncerny, středně velké tuzemské pivovary, menší řemeslné pivovary a minipivovary jak z České republiky, tak ze zahraničí. Součástí tohoto ročníku je více než 200 pivovarů z celého světa a více než 300 piv na čepu přímo v pavilonu.

V rámci festivalu již tradičně proběhne soutěž o Zlatou pivní pečeť, která je považována za nejprestižnější pivovarnickou cenu v České republice. Degustace probíhající již od 1. 2. nejsou určeny veřejnosti, ale vzorky některých piv budou k dispozici k ochutnání právě od čtvrtka 4. 2. do soboty 6. 2. Celkem bylo do soutěže přihlášeno více než 1 000 piv a ciderů.

26. Mezinárodní pivní festival však nabídne také bohatý kulturní program v podobě vystoupení hudebních skupin různých žánrů. K příjemné atmosféře v pavilonu T přispěje jihočeská country-beatová skupina Papouškovo sirotci, české reggae v podání skupiny HE BAND, žánr SKA zastoupí Sto zvířat, moderní country a western styl zahrají TAXMENI a z dechové hudby můžeme jmenovat Jižany, Samsonku a Sedmikrásku.

Páteční večer navíc doplní křest knihy Dějiny piva a vystoupení rockové legendy Aleše Brichty.

Pro rezervaci míst kontaktujte do 22. 1. 2016 do 13:00 hodin pí Dandovou – tel. 420 778 441 800, dandova@vcb.cz. Rezervace jsou možné dle domluvy od 4 a více lidí, počet míst pro rezervace je omezen. Rezervace z neobsazených stolů budou po 18:30 hod uvolněny veřejnosti.

Návštěvníci budou mít k dispozici parkoviště P5 v blízkosti pavilonu T (vjezd hlavní bránou), parkovné bude 50 Kč.

Více informací o 26. Mezinárodním pivním festivalu naleznete na www.vcb.cz a na www.pivnipecet.cz.

26. Mezinárodní pivní festival








Jak je to s tím značením piva?

[středa, 13. leden 2016]











Glosa: Zrychlený ležák

[pondělí, 11. leden 2016]

Budvar zvýšil výstav o deset procent

[pondělí, 11. leden 2016]


[Svijany] 11:09 [permalink] [reaguj]





V roce 2015 prodali vratislavičtí stejně piva jako rok před tím, tedy téměř 90 tisíc hl. Z toho bylo 40% exportováno zejména do zemí EU, ale také do Ruska, Norska, Izraele, USA a Číny. V posledních měsících se výrazně zlepšil vývoz na Slovensko a do Polska. Poměr mezi pivy prodaných v lahvích a sudech byl uplynulém roce zhruba 2:3, ve prospěch sudů.

Stále nejprodávanější pivo je světlá 11% Konrad Vratislavický ležák. Hned za ním v pořadí oblíbenosti je Konrad 12% - Nejlepší ležák na světě podle degustační soutěže World Beer Awards 2013 v Londýně.

Spotřebiteli byla příznivě přijala loňská novinka – svrchně kvašené pivo Vratislavický ALE. I přes výraznou chuťovou odlišnost se podílí na celkovém prodeji v řádech jednotlivých procent. Navíc toto pivo zaujalo o odbornou veřejnost a Vratislavický ALE se může právem pyšnit titulem Regionální potravina Libereckého kraje. Což je milé překvapení pro naše věrné zákazníky

V roce v 2015 se v pivovaru Vratislavice výrazně modernizovalo. Částečně z vlastních peněz a částečně z dotací EU byl vyměněn stroj na stáčení piva do lahví a byla pořízena nová myčka přepravek. Byla postavena nová plynová kotelna, od které si slibujeme úsporu energie. Lahvová linka se rozšířila o stroj balící lahve do kartonů a o robota provádějící paletizaci a depaletizaci přepravek.

Vratislavické pivo Konrad se objevuje na řadě kulturních akcí. Nejvýznamnější z pohledu pivovaru byly 16. Slavnosti Vratislavického piva, které se konaly 27. června v areálu pivovaru. Navštívily je téměř čtyři tisíce lidí, kteří se těšili z hudby Viléma Čoka, Metallicy revival a dalších kapel. A přitom vypili 16 tisíc piv. Ještědská odysea, Hejnické slavnosti, Den můžů na Vápence - to je jen část z akcí, které vratislavický pivovar letos podpořil svou účastí.

Pivovar Vratislavice byl partnerem červnového Mistrovství světa orientačním závodě na horských kolech konající se na Liberecku. V řijnu podpořil Pohár mistrů ve florbale v Mladé Boleslavi. Již dlouhodobě pivovar spolupracuje s Klubem cyklistů Konrad, s fotbalisty z FC Sokol Doubí a dalšími sportovci.

Pivo Konrad bylo možné ochutnat například v Žatci na Dočesné, Praze Na náplavce, Hořicích na motocyklových závodech i slavnostech místních trubiček, ale také v Bruselu na Saských vánočních trzích.

V letošním roce připravuje pivovar Konrad přechod na pravidelné stáčení nepasterizovaného piva pro tuzemský trh. Začne se Vratislavickým ležákem Konrad 11% a podle zajmu budou přibývat další druhy.

Tradiční, letos již 17., Slavnosti vratislavického piva proběhnou 25. června a už nyní je domluvené vystoupení skupiny Arakain.

Na letošní rok plánuje pivovar Konrad prodat minimálně stejné množství piva jako v roce minulém.

ing. Petr Hostaš, sládek pivovaru











Degustace v Pivní mozaice

[pátek, 8. leden 2016]

Pivovar Velké Březno rozšiřuje své portfolio čepovaných piv. Český pivní trh tak začátkem letošního roku obohatí novinka Březňák 11. První várka zrála v ležáckých sklepích už v listopadu loňského roku. Stejně jako všechna ostatní piva z portfolia Březňák se jedenáctka vaří v malebném historickém pivovaru a kvasí v otevřených kádích na spilce. Výsledkem je prvotřídní pivo v oroseném půllitru s panem Cibichem, který se usmívá na každého hosta v jeho oblíbené restauraci.

Značka Březňák jedenáctku představuje jako pivo „na oslavu hrdinů ze staré školy“, a tak pokračuje v úspěšné komunikaci z loňského roku, kdy poukazovala na dodržování původní receptury i technologie. „Březňáka 11 jsme se rozhodli vařit proto, že naše rodina piv Březňák už na první pohled nebyla kompletní. Základem standardního portfolia je Březňák světlý výčepní a ležák, dále u nás vyrábíme skvělý celoroční speciál Březňák 14% hm. Každý rok navíc přidáváme sezonní speciál, letos to byl Märzen. Jedenáctka dosud v této společnosti jednoznačně chyběla,“ komentuje novinku vrchní sládek a ředitel pivovaru Velké Březno Michal Rouč.

Sládci nové pivo vařili tradičním způsobem na dva rmuty v původní varně z roku 1933. Pivo dále kvasilo v otevřených kádích na spilce a leželo v klasických ležáckých sklepech. Chmelové aroma mu propůjčuje Žatecký poloraný červeňák. Světlý ležák zlatavé barvy s příjemnou stupňovitostí 11,3 % hm. a obsahem alkoholu 4,6 % obj. má plnější chuť, která však tomuto pivu neubírá pitelnost – to znamená chuť objednat si ještě jeden studený půllitr s čepicí pěny. Březňák 11 po vypití zanechává na sklenici krásné kroužky, jak se na pořádné české pivo sluší a patří.






Žehnání Biskupskému pivovaru

[středa, 6. leden 2016]

«« « Strana 2 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI