Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

prosinec 2015

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv prosinec 2015


Rozšířená prémiová řada Lobkowicz získala na letošním udělování Výročních cen 2015 od časopisu Pivo, Bier & Ale dvě ocenění. Odborná porota kladně ohodnotila pivo Lobkowicz Premium Ale a sadu nových prémiových sklenic Lobkowicz.

Nejlepší nové svrchně kvašené pivo roku 2015 se stalo pivo Lobkowicz Premium Ale z Pivovaru Vysoký Chlumec. „Lobkowicz Premium Ale láká svou zářivě jantarovou barvou, která je výsledkem speciálních druhů sladů. Neméně atraktivní je bohaté chmelové aroma s tóny citrusů a koření. Výrazná hořkost piva je podtržena chutí přírodního chmele a grepu. Charakteristickou chmelovou vůni i chuť zajišťuje odrůda amerického chmele Cascade a použití metody čtvrtého chmelení za studena na samém konci výrobního procesu,“ charakterizuje pivo Pavel Bekeni, výrobní ředitel Pivovaru Vysoký Chlumec.

Zároveň byla oceněna i nová řada šesti prémiových sklenic Lobkowicz, která získala titul Nejpůsobivější kolekce původních sklenic roku 2015. „Typ použité sklenice zásadně ovlivňuje vůni piva i vnímání jeho chuti, proto jsme si s jejich návrhem dali opravdu záležet,“ říká Roman Straka, ředitel marketingu a dodává: „Pro konzumaci piva Lobkowicz Premium Ležák je určen speciální džbánek s uchem. Krásný zvuk při přiťuknutí a velmi dobré izolační vlastnosti, díky nimž vydrží pivo déle studené, řadí tento typ skla u všem milovníků piva mezi nejoblíbenější. Lobkowicz Premium Nealkoholický vynikne ve vysoké a štíhlé sklenici, Lobkowicz Premium Černý pak ve sklenici tulipánového tvaru. Pro Lobkowicz Premium Pšeničný jsme zvolili elegantní vysokou tenkostěnnou sklenici bavorského typu. Lobkowicz Premium Kvasnicový je podáván ve vysoké a štíhlé sklenici s čistým designem, ve které se nádherně vyjímá barva piva. Pro podávání senzoricky velmi zajímavého a výrazného piva Lobkowicz Premium Ale byla vytvořena speciální sklenice s mírně rozšířeným hrdlem, které umožňuje plné vychutnání úžasné vůně vyvážené směsi citrusů, květin a exotického ovoce.


Spot dne: Pivo na orbitu

[úterý, 15. prosinec 2015]




[Svijany] 07:43 [permalink] [reaguj]





V Krnově se už zase vaří pivo

[neděle, 13. prosinec 2015]

[Litovel] 14:42 [permalink] [reaguj]




V České Kamenici se vaří pivo

[pátek, 11. prosinec 2015]


[Svijany] 12:37 [permalink] [reaguj]





[Svijany] 10:54 [permalink] [reaguj]


Pivní poušť pod Tatrami

[středa, 9. prosinec 2015]

Holba přináší konzumentům Vánoce se správným řízem. Nově nabízí oblíbený Šerák Speciál 13,51 v novém dárkovém balení s 8 lahvemi. V obchodech je součástí vánoční nabídky a nechybí ani v restauracích, kde speciál čepují do originálních Tubingerů. Jde o nový krýgl, ve kterém se Holba objevuje poprvé. Kromě sympatického tvaru nabízí možnost dát si půllitr nebo třetinku, což konzumenti vítají. Pivní speciály jsou nápojem pro slavnostní chvíle a právě nyní je ta pravá chvíle pozvednout sklenice a připíjet Ryzím pivem z hor.

Světlý speciál Holba Šerák se symbolickou stupňovitostí 13,51 je charakteristický sytě zlatou barvou, výborným řízem a hustou smetanovou pěnou, chránící pivo jako vzácný poklad. Vyniká plnou chlebnatou chutí s lahodně doznívající hořkostí a neméně významným bonusem je jeho vysoká pitelnost. Právě díky ní je možné posedět s přáteli déle a společné chvíle si pěkně vychutnat.

Pro všechny tyto vlastnosti ho odborní degustátoři pasovali na vítěze mezi českými pivy a patří mu titul Pivo České republiky 2015. Jde o skutečný originál s osobitou charakteristikou, do které se promítá tradiční způsob výroby a prvotřídní kvalita surovin ̶ žateckého chmele, sladu z moravských ječmenů, pivovarských kvasnic a vody, kterou pivovar čerpá z vlastních hlubinných vrtů.

Ve srovnání s ostatními pivy provází Šerák Speciál řada odlišností. Patří mezi ně i rekordní doba zrání po celých 70 dní, což je 3krát déle než například u běžného ležáku. Zásadou je, že v Holbě vaří speciál, stejně jako ostatní druhy piv, na předem danou stupňovitost. To znamená, že se tady hotové pivo nikdy neředí vodou a předem vyloučeno je také jeho dobarvovaní nebo dosycování. Pivo vaří na 2 rmuty s pozvolným přidáváním chmele tak, aby pivo získalo lahodně se rozvíjející hořkost a zajímavé aroma. Následně přirozeně kvasí na otevřené spilce a pozvolně dozrává a dokváší v ležáckých sklepích.

Všechny procesy probíhají přirozenou cestou a právě to se promítá do jedinečné charakteristiky piva, které se v Hanušovicích rodí už 141 let.

Pokud navštívíte horské hospůdky v Jeseníkách, potěší Vás nejen fortelně načepovaný Šerák Speciál 13,51, ale také jejich neopakovatelná vánoční atmosféra Konzumace speciálu je spojena s výjimečným zážitkem a proto je ideálním nápojem pro slavnostní příležitosti.





Rošťák, první pivo Starého Města

[středa, 9. prosinec 2015]


Zlato pro české pivo v Bruselu

[středa, 9. prosinec 2015]

Už od srpna pro milovníky speciálů v ležáckých tancích Královédvorského pivovaru Tambor zrál polotmavý speciál 14 Klazar. Minulý týden ho pracovníci pivovaru začali stáčet a první sudy a lahve míří k milovníkům pěnivého moku.

Polotmavý speciál je pivo vhodné pro sváteční příležitost, vyznačuje se zejména plnou lahodnou chutí s výrazným řízem. Minimální doba ležení je 70 dní,“ upřesnil sládek Martin Vrba. Jako správný speciál nabízí i „čtrnáctka“ Klazar vyšší obsah alkoholu, konkrétně 5,8%. Je to tak ideální nápoj na sváteční chvíle u vánočních stolů, ať už doma nebo při návštěvě restaurací a hospod.

Vánoční speciál Královédvorského pivovaru Tambor nese jméno rodiny majitelů původního pivovaru ve Dvoře Králové nad Labem. Rodina Klazarových koupila prusko rakouskou válkou zdevastovaný měšťanský pivovar v roce 1877. Postupně ho modernizovala a zvětšovala. V roce 1948 byl znárodněn. Tím ale stopa Klazarových v českém pivovarnictví nekončí. Jeden ze synů posledních majitelů, Gaston Klazar (1919 – 2006) vystudoval Vysokou školu chemicko – technologickou, pracoval ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském a v Pokusném a vývojovém středisku v Praze. Patřil mezi přední české pivovarnické odborníky, je autorem řady odborných publikací, které vyšly u nás i v zahraničí. Působil mnoho let jako předseda redakční rady odborného časopisu Kvasný průmysl. Byl držitelem patentu na dia pivo, podílel se i na přípravách dalších speciálních druhů piva. V roce 2004 se Gaston Klazar zúčastnil slavnostní vernisáže výstavy o královédvorském pivovarnictví v Městském muzeu, která se mu velice líbila.






Frýdlantské pivo je pohádkové

[úterý, 8. prosinec 2015]









Ještě s bohatším programem a větším počtem stánků přicházejí letošní Vánoční trhy v Kynšperském pivovaru, které se uskuteční v sobotu 12. prosince od 10 do 18 hodin na pivovarském nádvoří. Návštěvníci se mohou těšit na nejrůznější pěvecká a hudební vystoupení, zejména pak na široký sortiment ručně vyráběného zboží od regionálních prodejců a řemeslníků.

Loňská premiéra vánočních trhů se osvědčila. Jarmark přilákal zhruba tisícovku lidí a tak by byla velká škoda akci nezopakovat. Tento rok k nám zamíří čtrnáct prodejců se stylovým zbožím. Nabízet budou vánoční vazby, ozdoby, košíky, keramiku, svíčky, bižuterii nebo hračky. Dále pak výtečnou čokoládu, cukroví, perníčky, medovinu a čaje. Bude toho ještě více. Jen přijďte, sami se o tom přesvědčíte,“ láká širokou veřejnost ředitel Kynšperského pivovaru Radek Vomočil.

Slavnostní zahájení vánočního jarmarku se odehraje úderem 10. hodiny. Následovat budou vystoupení pěveckého sboru Cubitus z Lokte, Souboru lesních rohů, dětí z kynšperských mateřinek, Mariánskolázeňské pětky a muzikantského dua pánů Miroslava Püchnera a Jana Hoffmanna. „Jednotlivé vstupy se budou po sobě střídat až do večera. Po skončení trhů si lidé budou moci od 18 hodin zajít na vánoční diskotéku, která na hlavním sále potrvá až do 23 hodin. Vstupné na tancovačku je padesát korun. Na trhy je ale celou sobotu vstup zdarma. Stejně jako na tvůrčí workshop pro děti v zimní zahradě pivovaru,“ upřesnil Radek Vomočil.

Vedle pěnivého moku si lidé budou moci po celý den dopřát také svařené víno, vánoční punč a dále ochutnat grilovaná masa nebo klobásky. Stylový jarmark pořádá Základní umělecká škola Kynšperk nad Ohří ve spolupráci s místním pivovarem.


Varna 500l

[pátek, 4. prosinec 2015]

Prodáme novou varnu o objemu 500 litrů. V případě zájmu nebo pro více informací tel. č. 774 184 689.

Varna 500l






Druhý adventní víkend si můžete tentokrát pořádně vychutnat. Pivovar Holba společně s městem Hanušovice zvou na Vánoční jarmark s pivovarskou zabíjačkou. Uskuteční se 12. prosince od 14 hodin. Pivovarskou louku v Hanušovicích tentokrát provoní nejen purpura a punče, ale také jitrnice, ovárek a prejty, všechno pěkně čerstvé přímo z rukou řezníka. A taky zabíjačková polévka na zahřátí, pro každého tentokrát bezplatně. Kromě příjemné vánoční atmosféry jarmark nabídne domácí laskominy a poctivé výrobky místních dodavatelů od medu, perníků a koření až po drobné rukodělné dárečky. Od 3 hodin odpoledne pivovarský areál rozezvučí vánoční koledy. Přijďte si je zazpívat společně, právě nyní nastává ten správný čas na vzájemná setkání a přípitky s přáteli. Teplé zázemí poskytne velký vyhřívaný párty stan i stylová Pivovarská restaurace, kde můžete příjemně posedět a připíjet Šerákem Speciálem 13,51 na adventní pohodu a blížící se Vánoce.


«« « Strana 2 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI