Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

srpen 2015

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv srpen 2015






Jak poznáte pravého Rebela?

[pondělí, 31. srpen 2015]





V Dýšině se oslavovalo pivo

[pondělí, 31. srpen 2015]





Tradiční, v pořadí už dvanácté Pivovarské slavnosti Holba proběhnou první pátek a sobotu v září. Letos je zahájí čeští atleti Denisa Rosolová a rodák z Budišova překážkář Petr Svoboda, kteří si společně s účastníky připijí Šerákem - Pivem ČR 2015 na vítězství. Jak chutná úspěch dobře vědí i oba atleti. Budou tady mít i svoji autogramiádu a navíc si v pivovaru vyzkouší pro ně zcela novou disciplínu. Sami se postaví za výčepní zařízení a budou čepovat Šerák v největší hospodě v republice. V tu se po dobu slavností promění areál Hanušovického pivovaru. Na 12. Pivovarských slavnostech Holba se bude připíjet desítkou různých druhů piv značky, vystoupí devět kapel a Ryzí pivo z hor poteče ze šesti desítek výčepních píp.

Všichni se mohou těšit na jejich oblíbený Šerák ve všech jeho variantách. Po celé léto ho v pivovaru testovali Mazáci Šeráci a vzájemně si tady předávali štafetu podobně jak to dělá Denisa Rosolová, takže už dnes se řada z nich těší na osobní setkání. Kromě skvělé zábavy, muziky a jedinečného piva nabídne Holba i prohlídky výroby. Proběhnou v pátek odpoledne, kdy v pivovaru k příjemnému posezení zahraje Dalibor Janda se svojí kapelou, Vagon rock i Abba Stars. V sobotu se areál pivovaru rozdělí na 3 programové stage. Na hlavní u pivovarských rybníků se bude střídat zábava s hudbou, která vyvrcholí koncertem Horkýže Slíže a ohňostrojem na závěr. Každoročně slavnosti navštíví na 7 tisíc lidí a vypije se kolem 35 tisíc půllitrů ryzího piva z hor, které přímo v pivovaru chutná nejlíp.

Vstupenky na pivovarské slavnosti je možné zakoupit za zvýhodněné ceny ve vzorkové prodejně pivovaru Holba v Hanušovicích, v informačních centrech v Hanušovicích, Šumperku, Králíkách, Zábřehu a Starém Městě nebo přímo na akci.

Páteční vstupenka je za cenu 60 Kč při zakoupení na akci

Jednodenní sobotní vstupenka stojí 100 Kč v předprodeji a 150 Kč při nákupu přímo na akci.

Dvoudenní vstupenka stojí v předprodeji 120 Kč

Program akce najdete na www.pivovarskeslavnosti.cz












Výjimečnou možnost ochutnat speciální pivo, které vzniklo v Královédvorském pivovaru Tambor, nabídne tento víkend (28 – 30. srpna 2015) Penzion Za vodou. Pivo nese název Zlej Blesk Am Lager a uvařit si ho nechala společnost Bad Flash Beer s.r.o. z Prahy. Autorem receptu je Jakub Veselý (Létající pivovar Falkon), hlavním sládkem byl Martin Vrba, jako podsládek a technolog působil Jan Pavlík, a jako laborantka a vařička piva Eva Pavlíková, všichni z Královédvorského pivovaru Tambor, kde se pivo vařilo a leželo. Jedná se o jednorázovou akci, která se už pravděpodobně nebude opakovat. Pivo bude v nabídce do „vypití“ zásoby, která není velká. Proto neváhejte a přijďte ochutnat do Penzionu Za Vodou!

Označení Amber se používá především pro americká piva typu Ale, kde je kladen důraz na barvu. Kvašení probíhá za tepla. Mají ovocnou a květinovou chuť, mohou být nasládlá a hořká.

Zlej Blesk Amber Lager 13

Pivní styl: American Amber Lager – legislativně: polotmavý ležák spodně kvašený nefiltrovaný

Extrakt původní mladiny: 13 %

Objem alkoholu: 5,7 %

Hořkost: 30 IBU

Složení: Voda, ječné slady (plzeňský, mnichovský, caramunich, carapils), chmel (Simcoe, Citra, Mosaic). Spodně kvašeno W95.

Exportní pivo z pivovaru Tambor je Za Vodou [p539]


Mapa domácích pivovarů

[úterý, 25. srpen 2015]








Letos už mají pivo naraženo

[pondělí, 24. srpen 2015]










Osm pivovarů, dva dny, jeden hrad a litry piva. Tak bude vypadat Víkend s brněnskými pivovary, doprovodná akce letošní hlavní výstavy Muzea města Brna Žít pivo. Patřit jí bude poslední prázdninový víkend 29. a 30. srpna. Pro návštěvníky to bude jedinečná šance, jak poznat všechny brněnské pivovary pohodlně na jednom místě – na Špilberku – a ochutnat, jak se jim daří vařit pivo. A co víc: na akci se bude soutěžit o nejlepší brněnské pivo.

Na výstavě Žít pivo sice lidé poznávají historii brněnských hospod a pivovarů, ale akce Víkend s brněnskými pivovary je naopak zavede do současnosti. O víkendu 29. a 30. srpna se na Špilberku sejde osmero současných pivovarů z Brna: představí se široké veřejnosti a hlavně jí dají ochutnat svoji produkci.

Tohle jsou všechny brněnské pivovary. Všechny se také sejdou na Špilberku: Pegas – Richard – Magistr – Lucky Bastard – Líšeňský pivovar – Létající pivovar Albert – Parní pivovar Hauskrecht – Starobrno

Přestože Brno platí za hlavní město vinařské jižní Moravy, pivovarům, i těm malým, se zde v poslední době daří lépe a lépe. Zatímco za minulého režimu byl v Brně pivovar i přes bohatou tradici vaření piva, jak dokládá i výstava Žít pivo, jen jediný, dnes jich je dokonce osm. Který z nich vaří pivo nejlépe? To vyberou přímo lidé v soutěži o nejlepší pivo.

Každý z pivovarů nominuje podle nejlepšího uvážení své nejlepší pivo do soutěže. Všichni návštěvníci výstavy Žít pivo získají poukázku na ochutnávku vzorku piva zdarma u každého pivovaru. Jak potom hlasovat? Stačí vhodit vyplněný lístek do urny příslušného pivovaru. Hlasující budou mít šanci vyhrát balíček pivních suvenýrů a celoroční vstupné na hrad Špilberk.

K ochutnání nebudou jen současná piva. Pivovar Lucky Bastard uvařil podle starobylé receptury speciální pivo Středověk, aby lidé poznali, jak dnes tolik oblíbený mok chutnal v dobách středověku a raného novověku. Víkendovou akci zpříjemní kromě mnoha druhů piva také občerstvení a hudba. Zvídavější návštěvníky pak čekají každou hodinu komentované prohlídky výstavy Žít pivo.

Vstup na akci je zdarma. Po oba víkendové dny bude platit zvýhodněný vstup na výstavu Žít pivo. Ke každé zakoupené vstupence získají lidé vstupenku pro druhou osobu zdarma. Děti do 7 let budou mít vstup úplně zdarma.

Více informací na www.spilberk.cz

Michael Kalábek, Muzeum města Brna, oddělení vnějších vztahů

Kdo vaří nejlepší pivo v Brně? Vyřeší akce Víkend s brněnskými pivovary

[Znojmo] 15:05 [permalink] [reaguj]





Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI