Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

červenec 2015

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv červenec 2015


Druhá největší událost každoročně pořádaná Pivovarem Ferdinand, druhá zářijová sobota. To jsou tradiční pivovarské slavnosti, které 12. září v Benešově oslaví hudbou i programem pro děti. V pravé poledne budete moci vstoupit do areálu pivovaru, kde pro vás i pro vaše děti bude mimo ochutnávek pivních speciálů připraven doprovodný program.

Kromě samotné exkurze v pivovaru bude moc každý návštěvník v sekci jídla ochutnat i pivní pokrmy připravované přímo z piva Ferdinand. Jako každý rok, tak i letos bude možnost zažít pivní degustaci, kde se můžete dozvědět zajímavosti a vyzkoušet si své znalosti o pivu, pivovaru, pivovarnictví, sladovně a sladovnictví i mnohem více k samotné výrobě piva. Pro děti bude k dispozici tvořivý koutek, během celého odpoledne mohou zažít tanec, divadlo, malování na obličej, ječmenové hrátky, soutěže s pivovarskou tematikou. Pro všechny milovníky dobře vychlazeného piva budou připraveny všechny druhy piv, které do výčepních stánků poputují rovnou ze sklepů pivovaru. Bude tak možné ochutnat i pivo v nefiltrované podobě. Děti se mohou těšit na oblíbenou Ferdinádu, točenou malinovku. Hudební program bude probíhat na dvou scénách, představí se např. Big band Horáček SwingOrchestra, hrající swingovou, filmovou a taneční hudbu, legendární Rotor Poříčí, Český šraml pod taktovkou Jana Slabého, místní kapela Čejka band nebo Štěpán Kojan, frontman kapely KEKS. Celý hudební večer uzavře hodinové vystoupení KISS revival, téměř věrná imitace americké glam rockové kapely, která byla v dubnu 2014 uvedena do Rock And Rollový síně slávy. Kompletní program najdete na stránkách pivovaru www.skutecnepivo.cz.

Vstupné do areálu pivovaru je 100,-Kč (v ceně vstupného jedno pivo zdarma), děti mají vstup volný.














Britská piva, která stojí za ochutnání

[středa, 29. červenec 2015]



Toulky historií Pivovaru Uherský Brod

[úterý, 28. červenec 2015]



České pivo zachraňuje ječmen

[úterý, 28. červenec 2015]


Chcem vlastniť pivovar a variť svoje pivo?

[pondělí, 27. červenec 2015]

Chcete variť svoje vlastné originálne pivo?

Chcete vybudovať svoj vlastný pivovar?

Chcete vedieť ako sa správne varia rôzne druhy piva?

Chcete vybaviť svoj vlastný pivovar modernou, užitočnou a funkčnou technológiou?

Chcete rozumne a správne investovať?

Chcete aby ste za pivovar neutratili zbytočne veľa financií?

Chcete služby odborného sladovníka a pivovarníka?

Chcete pivovar technicky a legislatívne zabezpečiť?

Ak áno, potom som tu pre Vás ja – Ing. Martin Jánošík so svojou firmou Breweries Consulting.

Vlastný pivovar je snom mnohých nadšencov tohto zlatistého moku. Aj keď ide o pomerne náročnú investíciu, avšak so odborným komplexným poradenstvom na poli technológie, financovania, legislatívy a samozrejme výroby piva to môžete zvládnuť aj Vy! Vybudovať moderný, užitočný a funkčný pivovar, variť vlastné originálne pivo a pritom zbytočne neutratiť peniaze a rozumne investovať.

Viac info na:

e-mail: breweries.consulting@email.cz

tel: CZ +420777611617

SK +421918558869

Chcem vlastniť pivovar a variť svoje pivo?

Pivovar zvýšil výstav o šest procent

[neděle, 26. červenec 2015]


Během posledního roku se produkty Minipivovaru Kolštejn výrazně rozšířily. Doménu ve výrobě kolštejnského pivovárku stále znamenají tradiční české ležáky, zejména 12% světlý ležák Bran. Na výčepu branenské restaurace jsme však v posledních týdnech a měsících mohli ochutnat pšeničnou jedenáctku Weizen, svrchně kvašené výčepní pivo Wiess či od srpna svrchně kvašené polotmavé pivo Bitter známé spíše z anglických pubů. Na Kolštejně ještě nenarazili polotmavý Bitter a už mají připravenou recepturu na 1.000 litrů dalšího sládkova počinu. Bude jím světlé svrchně kvašené 11% pivo se jménem Parus.

Jméno Václava Paruse je neodmyslitelně spojené nejen s kolštejnským okruhem, je to legenda mezi jezdci i úžasná osobnost. Proto jsme oslovili pořadatele závodu s myšlenkou uvaření unikátní várky tohoto piva pro příležitost konání závodů v Branné a užitím jména pana Václava Paruse. Jelikož jsme dostali téměř okamžitou kladnou odpověď, objednali jsme chmel a slad na již vymyšlenou recepturu a počátkem srpna jej sládek uvaří“, vysvětlil Tomáš Drápal, ředitel Relax centra Kolštejn, pod který místní pivovárek patří.

Možná jsme započali novou tradici

Je možné, že na Kolštejně začali s něčím, co se bude při každém dalším ročníku opakovat. Navařit limitovanou edici 1.000 litrů je také pro sládka zajímavá výzva, při které musí zohlednit více faktorů. Pivo nesmí být příliš silné, zároveň však musí být osvěžující a mít říz. Mezi návštěvníky závodů je spousta cizinců, kteří jsou již zvyklí na netradiční pivní styly. Proto sládek minipivovaru Kolštejn pro první limitovanou edici piva Parus zvolil pivní styl APA (American Pale Ale).

Pivo Parus

Pro várku 11% Paruse o objemu 4,7% alkoholu zvolil sládek Slivoň tři druhy amerických chmelů a čtyři druhy sladů. „Na nové chmely se velmi těším. Pro nové pivo jsem zvolil hned tři chmely, a to Cascade, Citra a Simcoe a čtyři druhy českých a německých sladů,“ prozradil sládek Vojtěch Slivoň.

Receptura je již hotová, takže se můžeme těšit na lehčí pivo s výrazným aroma a vyšší hořkostí. Věříme, že si závodníci a návštěvníci závodů 12. – 13. září 2015 na pivu v Branné pochutnají.

www.pivovarkolstejn.cz – info o minipivovaru

www.kolstejnskyokruh.cz - zde najdete i foto ze závodů z předchozích ročníků
















Guiness a spol

[středa, 22. červenec 2015]

V Číně se prodá 1/4 světového piva

[středa, 22. červenec 2015]



V parku teklo pivo proudem

[úterý, 21. červenec 2015]

Rekordní festival Colours of Ostrava

[úterý, 21. červenec 2015]

Jednou z hvězd letošního festivalu Colours of Ostrava se stal Radegast. V horkém letním počasí teklo pivo proudem. Za 4 dny se vyčepovalo více než 400 tisíc piv, oproti cca 320 tisícům v roce 2014. K rekordní výtoči přispělo kromě počasí dobré rozmístění 90 výčepních míst a hlavně skvělá kvalita dobře vychlazeného a načepovaného piva. O to se postaral především historicky první festivalový sládek Zdeněk Baszczyňski se svým týmem, který provedl během festivalu téměř 150 kontrol všech 90 výčepních míst.

V horkém letním počasí si návštěvníci festivalu Colours of Ostrava nejvíce dopřávali Radegast Originál a večer pak hlavně ležák Radegast Ryze Hořká 12. Celkem návštěvníci vypili více než 400 tis. piv. Velký zájem byl i o cider Kingswood, kterého se na akci vypilo téměř 20 tis litrů.

Letošní Colours jsou pro nás rekordní akcí. Ještě nikdy v historii pivovaru se na jedné akci nevypilo více našeho piva,“ řekl manažer značky Radegast Mirek Peichl a dodal: „Těší mne, že jsme i při tak velkém zájmu dokázali udržet perfektní kvalitu čepovaného piva. Díky za to patří našemu sládkovi Zdeňku Baszczyňskému a jeho týmu a samozřejmě desítkám kolegů, kteří ve stáncích pivo čepovali, starali se o bezchybný chod výčepů a jejich zásobování.

Za dobu konání Colours of Ostrava provedl sládek Zdeněk Baszczyňski se svým týmem téměř 150 kontrol na všech 90 prodejních místech s celkem 240 výčepními kohouty.

Častým cílem návštěvníků byla unikátní moravská hospoda Radegast Pub s letos navýšenou kapacitou na 200 míst. V hospodě umístěné v objektu jedné z bývalých hal Dolní oblasti Vítkovice se mohli návštěvníci ukrýt před přímým sluncem, oddechnout mezi koncerty a nabrat sílu ke sledování dalšího zajímavého programu. Dobře vychlazené hořké pivo Radegast se opět čepovalo do skla a na jídelníčku byly tradiční regionální pokrmy. V Radegast Pubu se také odehrávala Škola čepování piva pro návštěvníky, kterou vedl festivalový sládek Radegastu Zdeněk Baszczyňski a kterou během festivalu absolvovalo 780 návštěvníků.

Veliká spokojenost návštěvníků byla i s hudebním programem na Radegast stage, která byla věnována české hudební scéně. Vystoupily na ní začínající kapely z Radegast Líhně, ale i legendy, jako je Vladimír Mišík.


Minipivovar v Kolštejně se činí

[úterý, 21. červenec 2015]

Na Kolštejně mají rádi historii, kvalitu, nevšednost, ale také řeč symbolů a čísel

Rok 2015 je pro kolštejnský minipivovar zajímavý v mnoha ohledech. Od 1.ledna 2015 vaří pivo sládek Vojtěch Slivoň, domovarník-nadšenec z Ostravy, který za půl roku svého působení v kolštejsnkém pivovaru odvedl spoustu skvělé práce. Svědčí o tom produkce nových spodně i svrchně kvašených piv a speciálů.

Na Kolštejně dokonale spárovali chutě kuchyně s nabídkou domácích piv. Od dubna do prosince tak můžeme ochutnat speciální variace chuťových kombinací specialit šéfkuchaře a sládka. Na jaře se podařilo na Kolštejně rovněž certifikovat originální jesenický zážitek „Kolštejnský pivní znalec“ pod značkou JESENÍKY originální produkt ®.

Počátkem července při příležitosti oslav 690 let založení budovy dnešní restaurace s pivovarem pokřtili autoři Drahomír Polách a Tomáš Drápal publikaci s bohatým obrazovým materiálem s názvem Historie pivovarnictví v Kolštejně – Branné.

Neuběhl ani měsíc a pivovar hlásí další novinku, kterou je svrchně kvašené polotmavé pivo Bitter. Bitter je speciální limitovaná edice o objemu 1000 litrů piva. Jeho jantarová barva, jemné ovocné aroma a vysoká pitelnost jsou vybrané atributy, které ocení každý turista malebné a skvétající obce Branná.

Nový sládek je svou aktivitou vítaným členem našeho týmu", pronesl ředitel Relax centra Kolštejn Tomáš Drápal. „Vojta zcela pochopil mojí představu fungování a prezentaci minipivovaru a celého komplexu. V mnoha ohledech má volnou ruku a přichází s novými nápady a recepturami, které většinou krátce probereme a prozatím jsme měli vždy šťastnou ruku. Jsem rád, že ho u nás máme a těším se na naší další spolupráci,“ dodal Drápal.





Nepomuk ovládly pivní slavnosti

[pondělí, 20. červenec 2015]

Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI