Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

duben 2015

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv duben 2015




[Svijany] 10:38 [permalink] [reaguj]


Pivovar Litovel láká na líbačku

[pondělí, 13. duben 2015]

[Litovel] 08:55 [permalink] [reaguj]






Nealko pivo není bezpečné

[pondělí, 13. duben 2015]

Novinky v Banskej Štiavnici

[sobota, 11. duben 2015]

minipivovar 400 litru

[pátek, 10. duben 2015]

Prodám zařízení minipivovaru. Profi varna 400L

Nabízím minipivovar r.v.2007 Pouze jednou použitý!!!

Nyní sejmuta ochraná folie.

Na fotce je pivovar rozložený, zbývájící části pivovaru budou součástí prodeje.

V perfektním stavu. tel +420739233145

minipivovar 400 litru




Velický Bombarďák: otevřeno

[pátek, 10. duben 2015]



Historie pivovarnictví v Jarošově

[pátek, 10. duben 2015]


Známé „Na ptáky jsme krátký“ nemusí vždy platit, zvláště když máte nablízku zkušeného ornitologa. V sobotu 18. dubna se nabízí jedinečná příležitost vyrazit do Jeseníků na ornitologickou výpravu. Akci pořádá pivovar Holba a povede ji známý odborník Zdeněk Vermouzek, ředitel České společnost ornitologické, který nejenže vás zavede do ptačí říše, ale naučí vás dokonce některé druhy ptáků poznávat. A to nejen podle vzhledu, ale i hlasu.

Sám dokáže pohledem rozeznat na 300 druhů ptáků, což jsou prakticky všichni žijící v Evropě. „Určování ptáků je výborná zábava i kousek umění, lidé se mu učí roky“ říká Zdeněk Vermouzek. „Ale na to, abychom mohli ptačí zpěv, ladnost jejich letu i všelijaké další životní projevy pozorovat a obdivovat, vůbec nemusíme být odborníky. Stačí se umět dívat a naslouchat.

Přiznává, že někdy mu pomáhá literatura, což vůbec není nic špatného, protože některé druhy se liší velmi detailně. Obvyklé jsou i proměny během vývoje nebo změny zbarvení peří v průběhu roku. Můžete se těšit na řadu zajímavostí o výskytu a chování ptáků, hnízdění nebo proč se ptáci kroužkují, jak migrují i co je nejvíce ohrožuje nebo se dovědět něco o volbě ptáka roku, o které jste dosud ani netušili. Společně se zaposloucháte do ptačího zpěvu a sami si zkusíte hlasy ptáků rozlišit.

V dubnu se ptáci připravují na hnízdění a ozývají se zpěvem prakticky po celý den. Obecně ale platí, že nejlépe je vyrazit ráno. Sraz účastníků výpravy je proto v 7.30 hodin u Pivovarské restaurace a muzea v Hanušovicích, kam se výprava vrátí po zhruba 2,5 hodinách. V případě nepříznivého počasí proběhne program v Pivovarském muzeu.

Tato akce dále rozšiřuje aktivity pivovaru Holba, zaměřené a přírodu a její ochranu. Pivovar je donátorem naučných stezek, které realizuje CHKO Jeseníky a zakladatelem projektu Holba Jeseníkům ve spolupráci s Lesy ČR.

Počet účastníků je omezen, proto je zapotřebí potvrdit účast předem emailem na muzeum@holba.cz nebo telefonicky na 724 776 384.

Po návratu můžete posedět ve stylové Pivovarské restauraci. Podle pečeti kvality na dveřích poznáte, že si tady na správně ošetřené pivo skutečně potrpí a jeho kvalita je pro výčepního zákon. Posezení u Holby Vám zpříjemní stylové prostředí a hlavně místní speciality. Součástí objektu je také Pivovarské muzeum s pivovarnickou expozicí. Pobyt si můžete dále zpříjemnit exkurzí do pivovaru, spojenou s ochutnávkou ryzího piva z hor. Exkurzi je však zapotřebí objednat si v pivovaru předem.

K zajímavým místům v okolí patří např. Velké Losiny, Ramzová s lanovkou na Šerák, vodní tvrz v Jeseníku, muzeum veteránů v Rapotíně, naučné stezky např. na Rejvíz nebo Bílá Opava i lákavé cyklotrasy s krásnými výhledy.



[Litovel] 07:29 [permalink] [reaguj]







[Svijany] 08:29 [permalink] [reaguj]




Novinka pro pražáky

[úterý, 7. duben 2015]

Od 1. dubna 2015 zajišťuje veškerou distribuci Královédvorského piva Tambor v Praze a jeho okolí společnost Bad Flash Beer s.r.o. prostřednictvím prodejního skladu.

Prodejní sklad je v areálu tenisových kurtů Admira Kobylisy, vstup naproti domu č.p. 39 v ulici Chaberské.

Odpovědná osoba za příjem objednávek a distribuci piva je pan Rostislav Kloubek. Objednávky lze zasílat mailem na adresy: rosta@badflash.cz, libor@badflash.cz nebo telefonicky na čísle 720 755 116.

Rozvoz piva po Praze a okolí zajišťuje firma Bad Flash Beer s.r.o v minimálním množství 150 litrů na 1 zákazníka. Menší množství pouze osobním odběrem přímo ve skladu.

Provozní doba prodejního skladu: pondělí až pátek od 9 do 15 hodin.

Případné další dotazy směřujte přímo na odpovědnou osobu prodejního skladu.



Liberecký IPA festiválek no.2

[úterý, 7. duben 2015]







Dobré pivo nestačí jen uvařit

[úterý, 7. duben 2015]



Novinky z pivovaru Melichárek

[pátek, 3. duben 2015]

Jeden z nejmenším pivovarů v České republice Pivovárek Melichárek získal prestižní ocenění na Jarní ceně českých sládků, která se konala 20.3.2015 na Zvíkově. Pořadatelem soutěže je Českomoravský svaz minipivovarů a jeho prezident Jan Šuráň k akci říká: „Jarní cena českých sládků je největší a nejprofesionálnější soutěž pouze pro minipivovary, které jsou nejdynamičtější částí pivovarského průmyslu“. V letošním roce se degustovalo 430 vzorků piva ze 115 pivovarů. Soutěž je určena pro minipivovary, výzkumné a školní pivovary a jejich pivní vzorky byly zařazeny do 14 kategorií (světlé pivo výčepní, český světlý ležák, polotmavý ležák, tmavý ležák, pšeničné pivo, speciální piva světlá, speciální piva tmavá, speciální piva silná, speciální piva polotmavá, piva typu Pale Ale, silná piva typu India Pale Ale a piva typu Stout). Piva hodnotilo více než 80 degustátorů, kteří se střídali v 7 základních degustačních komisích (z nichž každá měla 7 členů) a speciálních finálových komisi.

Pivo Hanácké Bock 17% z Pivovárku Melichárek se umístilo na 2.místě v kategorii Speciální piva silná.

Pivovárek Melichárek byl založen v roce 2010 v obci Horka nad Moravou, ležící v tršické chmelové oblasti nedaleko Olomouce v chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví. Pivovar byl vybudován na základech homebrewingu – domácím vaření piva. Začínali jsme na varničce o velikosti 60 litrů a nyní pivo vaříme ve varně o 300 litrech. Pivo kvasí v otevřených spilkách a následně zraje v ležáckých tancích. Vyrábíme pivo o 11 světových stylech – světlá, polotmavá i tmavá, spodně i svrchně kvašená (např. světlý ležák, vídeňský ležák, India Pale Ale, Bock, Rauchbier atd.) ve stupňovitosti 10% až 17%. Každý styl je vařen dle postupu výroby v místě původu. Pivo je nepasterizované a nefiltrované, bez chemických přísad a náhražek, s vysokým obsahem vitamínů a pivovarských kvasnic.

Pivovar leží přímo na Moravské cyklostezce, která spojuje Jeseníky s Jižní Moravou. Pro cyklisty, turisty a rodiny s dětmi je od května do září otevřeno v areálu pivovaru posezení s dětským koutkem, kde si návštěvníci mohou pochutnat na našem pivu a na dobrotách z udírny či grilu. Otevřeno máme od čtvrtka do neděle. Otevíráme v pátek 1.května.





Jaké pivo do nové hospody?

[pátek, 3. duben 2015]

Pivo v Thajsku

[pátek, 3. duben 2015]



«« « Strana 3 z 4 » »»
1 2 3 4

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI