Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

červenec 2014

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv červenec 2014






Profese: ochutnávač piva

[čtvrtek, 31. červenec 2014]






Pivovary sází na vlastní hospody

[středa, 30. červenec 2014]




S další novinkou mezi ochucenými pivy přichází pivovar Holba. Holba Horské byliny s nízkým 2,5 procentním obsahem alkoholu a ryze přírodním složením vychází z pozice značky Holba, známé jako Ryzí pivo z hor.

Kombinace českého chmele, sladu, horské vody a 7 bylin dává pivní novince svěží chuť, odlišnou od běžných ovocných piv. Mateřídouška, koriandr, máta, heřmánek, řebříček, šalvěj a tomka vonná se v pivu nepřekrývají, ale zajímavě doplňují. Vytvářejí příjemnou harmonii jemného aroma s tělem piva, kterou nepřebíjí umělá dochucovadla.

Vaříme ho podle vlastní receptury, kterou jsme dlouhodobě testovali. Výsledkem je lehké pivo s vyladěnou chutí a příjemným aroma. Mělo by chutnat nejen pivařům, ale i těm, kteří pivo běžně nepijí . Má čistě přírodní složení a to je jeho další významnou předností", uvádí k novince ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka, který je spoluautorem receptury.

Byliny, které novinka obsahuje, patří k významným léčivkám a najdeme je běžně v přírodě. Například máta, žebříček nebo nenápadná tráva tomka vonná rostou na loukách a jejich okrajích přímo v blízkosti hanušovického pivovaru. Jeho areál se totiž nachází v krajině s jedinečným horským koloritem.

Novinka rozšiřuje sortiment značky Holba o další ochucené pivo. Tím prvním je Holba Brusinka s mátou, kterou pivovar stáčí pouze do sudů. Na trhu je od loňského léta a konzumenti si ji pochvalují. Holba s horskými bylinami bude běžně v prodeji v sudech i lahvích, v restauracích a obchodní síti. Vůbec poprvé si ji konzumenti mohou dát čepovanou už tento týden, v lahvích bude k dispozici o týden později.

Je známo, že přiměřená konzumace piva prospívá zdraví především díky velkému obsahu tříslovin a vitamínů B. Holbu Horské byliny je teď možné dát si s trochou nadsázky jako medicínu. Přináší to nejlepší z přírody v každém doušku.


Vaří pivo jako před lety

[úterý, 29. červenec 2014]








Šest svrchně kvašených piv z Lucemburska

[pondělí, 28. červenec 2014]

Indie pivní

[pondělí, 28. červenec 2014]


[Cvikov] 07:19 [permalink] [reaguj]


[Cvikov] 07:17 [permalink] [reaguj]


Pivní slavnosti a anenská pouť v Nečtinech

[pondělí, 28. červenec 2014]









Nevíte, jak velký je malý pivo?

[pátek, 25. červenec 2014]



Pivní slavnosti v harrachovské sklárně

[čtvrtek, 24. červenec 2014]








Náchodský pivovar má rekordní vývoz

[středa, 23. červenec 2014]



Strana 1 z 4 » »»
1 2 3 4

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI