Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

červen 2014

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv červen 2014


Ve dnech 3. až 5. července 2014 se uskuteční již dvacátý ročník Rock for People, nejznámnějšího hudebního festivalu konaného v České republice. Jeho návštěvníci mu k jeho narozeninám budou moci připít speciálním pivem, připraveným Staropramenem, generálním partnerem festivalu, pouze pro tuto příležitost. Půjde o nefiltrovanou, nepasterizovanou Staropramen 11°. Celkem pak bude pro návštěvníky připraveno 6 druhů piv, dva druhy beermixů, Sládkova limonáda a poprvé také čepovaný cider. Kvalitu piva bude opět hodnotit a kontrolovat pivní policista. Letos poprvé své služby Staropramen zaměřil také na vozíčkáře, kterým připravil koncept Festivaly bez zábran, a který pomůže zvýšit komfort hednikepovaným lidem.

Gratulantů budou mít pořadatelé festivalu letos jistě dost. Připojuje se k nim i generální partner Staropramen, který speciálně pro letošní ročník připravil extra várku ležáku Staropramen 11°. „Staropramen 11° byla v posledních dvou ročnících nejoblíběnější druh piva na festivalu. Proto jsme se rozhodli ji návštěvníkům nabídnout jinak - nefiltrovanou, nepasterizovanou. Je to náš dárek k letošnímu kulatému výročí jednoho z nejvýznamnějších festivalů u nás,“ uvedl k novince Michal Šlechta, manažer značky Staropramen. Toto festivalové pivo návštěvníci festivalu dostanou ve Staropramen hospodě čepované do skla.

Co se pivního servisu i nabídky týká, výčepní místa letos doplní prostorné zahrádky se slunečníky, kde se budou čepovat další tři druhy smíchovských ležáků - Staropramen Granát, Nefiltrovaný a Ležák. K dostání bude také čepovaný Staropramen Světlý či Nealko. A nebude chybět velké množství míst k sezení v několika velkých pivních stanech,“ doplňuje informace Jan Vošta, event&sponzoring manažer společnosti Pivovary Staropramen.

Nejpřísnějšími hodnotiteli kvality i míry piva jsou každý rok desetitisíce návštěvníků festivalu. Dozor nad co nejkvalitnějším servisem piva si proto i letos podrží expert na degustaci pivovaru Staropramen Jan Špaček, jemuž bude pomáhat profesionální tým servismanů z firmy Thermotechnika. „Honza bude jako každý rok v areálu festivalu kontrolovat teplotu, míru a chuť čepovaných značek,“ říká k náplni práce svého kolegy Vošta.

Protože Staropramen letos rozšířil své portfolio o stále populárnější cider z nabídky své mateřské společnosti, na Rock for People si odbude premiéru Carling Cherry Cider v točené podobě u Evropa 2/ Vestax stage. Každý, kdo bude hledat osvěžení či schlazení by si toto místo neměl nechat ujít.

Na festivalu se návštěvníci i letos mohou těšit na Cool zónu – prostor s nabídkou pivních mixů z portfolia Staropramen Cool s čepovaným Cool Grepem a Cool Třešní v plechu. Ty jistě přijdou vhod třeba po návštěvě kurtu na plážový volejbal nebo badminton kousek od runwaye. K dostání bude také nealkoholická sladová Sládkova Limonáda, která bude k dostání na většině Staropramen pointů.

Velkou novinkou Staropramenu letos bude i projekt „Festivaly bez zábran“, který navazuje na interní projekt společnosti Staropramen „Sbírej víčka, postavíme….“ a jehož cílem je usnadnit pohyb tělesně postižených fanoušků letních festivalů po samotném areálu a nabídnout jim větší komfort, co se zázemí týká. Proto pro ně Staropramen připraví vyvýšenou platformu s nájezdovou rampou pro kvalitnější zážitek z hudebních vystoupení a dále v rámci areálu položí přechodové pásy, které vyrovnají terén a zpřístupní některé hůře dostupné části areálu hudebního festivalu. Vyšší bude počet speciálních, bezbariérových toalet. „Vozíčkářům také nabídneme jim uzpůsobené zázemí například v podobě snížených barů. Toto zázemí bude i jakýmsi „meeting pointem“ pro vozíčkáře a jejich doprovod, navíc s vlastním programem, který je samozřejmě určen i pro běžné návštěvníky festivalu,“ upřesnila Jana Bártová, manažerka odpověnostních projektů společnosti Pivovary Staropramen.

Zapojit se do projektu „Festivaly bez zábran“ budou moci i sami návštěvníci, pokud do označených sběrných boxů odevzdají plastové uzávěry z PET lahví (například festivalových vod) nebo kovové zátky. Ty se budou vybírat v označeném stanu u 24-hodinové zóny i v hlavním stanovém městečku. Každé víčko pomáhá!

„Mít dobrého a silného partnera je pro pořadatele velmi důležité. Na Staropramenu oceňujeme jak kontinuitu hudebního konceptu a partnerství s námi, tak také to, že každý rok přijde s nějakou novinkou, která přináší přidanou hodnotu návštěvníkům. Nefiltrovaná jedenáctka nebo posílení bezbariérovosti festivalu jsou jedny z příkladů,“ řekl k partnerství se Staropramenem ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes.


Pivovárek Morava Frýdek-Místek

[pondělí, 30. červen 2014]











Milovníci piva zamířili do Harcova

[neděle, 29. červen 2014]




Blíží se doba letních dovolených, kdy si všichni užívají volna, lenošení a pohody. K tomu patří také posezení s orosenou sklenicí piva. Samozřejmě Královédvorského Tambora. Proto jsme se rozhodli vyhlásit letní fotografickou soutěž pro všechny příznivce našeho pivovaru. Pošlete ze své dovolené snímek se značkou našeho pivovaru, může být na lahvi, tričku, na reklamě apod. Musí být ale zřejmé, že se jedná o pivo Tambor. Fotografie můžete přidávat buď na facebookový profil Královédvorského pivovaru Tambor nebo na stránku Fanklubu Královédvorského piva Tambor.

Snímky, které získají nejvíc like, odměníme.

Zároveň pracovníci Královédvorského pivovaru Tambor vyberou i fotografii, která se nejvíc líbí jim. Fotky lze také zaslat na mail: machek@pivo-tambor.cz. Na facebookové stránky je v tom případě vložíme sami.

Soutěž odstartujeme v pondělí 30. června a potrvá celé prázdniny. Na konci července provedeme první hodnocení. Celkové výsledky potom budou známy po skončení letních prázdnin.

Oceňovat budeme originalitu, vtipnost a atraktivitu snímku.

Pijte Královédvorské pivo Tambor, foťte se a vyhrajte.

Facebook pivovaru Tambor: https://www.facebook.com/pages/Pivovar-Tambor/272322416262078?ref_type=bookmark

Facebook Fanklubu: https://www.facebook.com/groups/109394629771/







Nový Jičín bude žít Pivobraním

[pátek, 27. červen 2014]






Pivo a ženy. Tak rostou nebo nerostou?

[čtvrtek, 26. červen 2014]




V sobotu 9. srpna můžete být v mikulovském amfiteátru svědky toho, jak se po boku vína stává pivo nejoblíbenějším nápojem jižní Moravy. Letošní IV. ročník festivalu Mikulovské Pivobraní představí ten nejlepší a nejpestřejší výběr pivních specialit, vynikající rockový koncert a bohatý program pro návštěvníky všech věkových kategorií.

I když může titulek na první pohled působit jako dobrý vtip, letos se už počtvrté můžete sami přesvědčit, že takový Oktoberfest „v menším“ najdete i na jižní Moravě. V nádherném prostředí mikulovského amfiteátru, obklopeném vinicemi, máte 9. srpna možnost degustovat více než 60 druhů piv a pivních speciálů z produkce jak těch nejmenších rodinných pivovarů, tak i těch velkých tradičních z celé České republiky, ale i z Rakouska.

Na letošním celodenním pivním jarmarku, jehož brány se návštěvníkům otevřou v 10:00 h, budou již tradičně představeny speciály od pivovaru Lobkowicz, náchodského Primátoru i Dalešické lahůdky 10° a 11°. Nebude chybět domácí pivečko od rodinných pivovarů Bravůr, Syrovar nebo Rychnov nad Kněžnou. Kromě pravidelných účastníků festivalu se můžete těšit také na speciály od moravských pivovarů – mimo jiné nabídne ochutnávky minipivovar Kunc (Hodonín), minipivovar Doubravník, jihlavský pivovar Kozlíček nebo zlínský pivovar Čechmánek. Pořadatele těší také zájem pivovarů z druhého konce republiky – svá piva představí například minipivovar Labuť z Litoměřic či Pivovarský dvůr Chýně.

Vrcholem pivního jarmarku budou řízené pivní degustace, pivní soutěže, prezentace a minipřednášky o vaření piva, historii pivovarnictví nebo o tom, jak se pivo vyrábělo za minulého režimu. Harmonikář s pivními písničkami pak už jen podtrhne skvělou atmosféru odpoledních degustací. Ke kvalitnímu pivu neodmyslitelně patří dobré jídlo - o to se postará Klobásofest. Domácí výrobci špičkových uzenin nabídnou k ochutnávce klobásky na různý způsob.

Zlatým hřebem večera bude rockový koncert, kde se od 16:00 h vystřídají na jednom pódiu legendy české i slovenské hudební scény - Horkýže Slíže, Alkehol, Harlej, Doga a Gate Crashers.

Letošní novinkou je oddělený vstup na celodenní pivní jarmark a rockový koncert. Spíše symbolické vstupné na pivní jarmark ve výši 50 Kč je podle organizátorky festivalu Veroniky Žuravlove jistě dobrá zpráva pro všechny milovníky piva. Vstupenky na rockový koncert včetně vstupu na pivní jarmark můžete zakoupit za předprodejní cenu 170 Kč, která je platná do půlky července, poté se vstupné zvýší o 20 Kč. Předprodej je zahájen od 11. června v TIC Mikulov, TIC Břeclav, TIC Brno a také v ATC Merkur Pasohlávky a hudebním klubu Melodka Brno. Vstupenky je možné zakoupit i na místě v den konání festivalu za cenu 220 Kč.

Veškeré podrobnosti o programu, předprodeji vstupenek a novinkách jsou k dispozici na webových stránkách www.mikulovskepivobrani.cz.

Oktoberfest na Moravě: Mikulovské Pivobraní 2014



Do soutěže ve Žďáře nad Sázavou bylo přihlášeno dvacet vzorků piva ve dvou kategoriích. V kategorii Český světlý ležák 11%-12,9 % EPM osm vzorků a v kategorii India pale ale 14% - 18,9% v jakékoliv barevné variantě, dvanáct vzorků.

Kategorie ležáků byla hodnocena v jednom kole s hodnocením 1-9, jedna nejlepší, devět nejhorší a kategorie IPA byla hodnocena ve dvou kolech. Poprvé dvakrát po šesti vzorcích, tři z každé sady postoupili do druhého kola, kde byli ze šesti finalistů vybráni tři vítězové, bodově se hodnotilo opět 1(nejlepší) - 9(nejhorší).

Domácí piva hodnotilo deset degustátorů, jmenovitě – Jana Běhounková (PRK), Lucie Palánová (Lucky Bastard), Miriam Křivánková (Hop products), Zdeňka Veselá (Pivníci.cz), Luděk Gasseldorfer (homebrewing.cz), Jan Grmela (Lucky Bastard), Rosťa Kloubek (PRK), Jindřich Křivánek (Hop products), Martin Ležatka (pivnici.cz), Zbyněk Dwarf Melichar (PRK).

Degustace začaly v půl jedné a po čtvrté odpolední jsme zahájili vyhlášení výsledků. Nejprve proběhlo slosování bonusových odměn, které věnovala firma Hop products. Z losování jsme vyřadili výherce kategorií a losování dopadlo takto…

1. Hlávkový chmel Amarillo – Big D, Brewery crew, Velké Dářko

2. Triko – Karel Hofman, Dědkovo pivo o.s., Dobronín

3. Triko – Big D, Brewery Crew, Velké Dářko

4. Triko – Lukáš Kačer, Brew Duck, Praha

5. Zápisník – Roman Březina, pivovar Pařibouda, Žďár nad Sázavou

6. Zápisník – Daniel Sýkora, pivovar Sýkora, Jičín

7. Plakát – Big D, Brewery crew, Velké Dářko

8. Džbánek – Petr Smažil, Brewery Crew, Žďár nad Sázavou

Potom jsme přistoupili k vyhlašování vítězů jednotlivých kategorií. Vítězové……

Kategorie č.1 – Český světlý ležák, 11% - 12,9% EPM

1.místo – Martin Holan, Pivní skaut 12°, pivovar Kocelvar, Kocelovice – 34 bodů

2.místo – Petr Březina, Lojza 12°, Stalingradský pivovar, Žďár nad Sázavou – 45 bodů

3.místo – Pavel Dvořáček, Jantarový ležák 12°, pivovar Stolanský křeček, Stolany – 49 bodů

Kategorie č.2 – India pale ale, 14% - 18,9%, v jakékoliv barevné variantě

1.místo – Martin Březa, The Empire strikes back 18°, pivovar Grádyš, Čelákovice – 29 bodů

2.místo – Samuel Majerčák, Potmehúd AIPA 17°, pivovar Potmehúd, Praha/Prešov – 47 bodů

3.místo – Peter Pašen, Pre Žďár 14°, pivovar PO City, Praha/Prešov – 49 bodů

Výherci nakonec získali chmel od firmy Brelex a Hop products, dárkové pivní balíčky Kaltenecker a diplom. Za první místo dohromady 1,75 kg chmele a ostatní výherci 1,5 kg chmele. Děkuji www.varimpivo.cz za neplacenou reklamu, děkuji všem ostatním, sponzorům, degustátorům a hlavně účastníkům soutěže .Další dotazy a nejasnosti na emailu – karel.necada@seznam.cz . Vítězové z Prahy si své výhry mohou vyzvednout po předchozí domluvě v Pivovarském klubu v Karlíně.

Těším se na příští ročník festivalu, který rozšíříme o dvě kategorie. Karel Nečada

Dej Bůh štěstí!



Pivovar Chříč povstává z popela

[úterý, 24. červen 2014]


Na Chodsku koutské pivo nefrčí

[úterý, 24. červen 2014]











Strana 1 z 4 » »»
1 2 3 4

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI