Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

březen 2014

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv březen 2014





[Svijany] 09:57 [permalink] [reaguj]



Pivovar Litovel dále rozšiřuje nabídku sezónních speciálních piv, která v pivovaru vaří při zvláštních příležitostech a v omezeném množství. Součástí letošního kalendáře speciálů je nově Zelený ležák Litovel, nefiltrované pivo, výjimečné nejen svojí zelenou barvou, ale také chutí a celkovou charakteristikou.

Barvu, která připomíná mladé chmelové listy, získává z výluhu známých bylin, běžně rostoucích u nás. „Bylinný extrakt dokáže pivo zabarvit jemným tónem svěží zelené. My do piva nepřidáváme umělá barviva, a proto může po určité době barva piva mírně slábnout, což je přirozená vlastnost,“ říká sládek pivovaru Litovel Petr Kostelecký a zdůrazňuje přírodní složení Zeleného ležáku, který v pivovaru uvařili v historii vůbec poprvé.

Jaké byliny jsou v pivu obsaženy zatím prozradit nechce, protože podle něho právě jejich hledání může být pro konzumenta zážitkem. Zastoupení bylin a jejich poměry ovlivňují nejen barvu, ale současně chuť této pivní velikonoční novinky. Jeho tvrdší a přitom dokonale zaokrouhlená chuť, výraznější tóny hořkosti a bylinné aroma z něho dělají výborný digestiv se schopností podpořit trávení a tedy ideální nápoj třeba k velikonočním masovým jídlům. Příjemná je také vysoká pitelnost, vybízející k dalšímu doušku a tím delšímu posezení. Zelený ležák Litovel je nefiltrované 11° pivo s objemem alkoholu 4,6 procent a s vysokým obsahem pivovarských kvasnic, proto je pro něho typický mírný zákal, díky němuž více vynikne barva piva.

Nové velikonoční pivo testovali litovelští pivovarníci několik měsíců, aby správně vyladili jeho charakteristiku. Jako jedni z mála mohou zkoušet novinky ve vlastním minipivovaru, zřízeném pro tyto účely. U příležitosti Velikonoc uvařili celkem 500 hl a novinka vzbudila u provozovatelů gastro zařízení velký ohlas. Potvrzuje to objem objednávek, které podle vyjádření vedení pivovaru už nyní pokrývají více než polovinu vyrobeného množství. Zelený ležák Litovel se bude čepovat ve více než stovce restaurací na Moravě. K ochutnání novinky bude vybízet také web pivovaru a FB, kde budou mít konzumenti možnost tipovat jednotlivé byliny v pivu obsažené.

V pivovaru Litovel uvařili velikonoční pivo [p274]

Pivní boom se zatím Tachovsku vyhýbá

[úterý, 18. březen 2014]





Úderem dnešní čtrnácté hodiny skončila na portálu Aukro.cz několikadenní aukce unikátních uměleckých podtácků Pilsner Urquell s motivy zlatých zimních olympijských her. Celkovou vydraženou částku 11 100 korun získá Centrum Paraple, které značka Pilsner Urquell dlouhodobě podporuje.

Dobročinná aukce pro Centrum Paraple probíhala na portálu Aukro.cz od středy 12. března. Dražila se sada unikátních uměleckých podtácků Pilsner Urquell s motivy zimních olympijských her, na nichž čeští sportovci získali zlaté medaile. Aukce, do které se zapojilo 30 dražitelů, vynesla v dramatickém finále 11 100 Kč a tento výtěžek získá Centrum Paraple.

Ráda bych poděkovala všem, díky nimž jsme mohli tuto aukci uspořádat. Není to naše první společná aukce se značkou Pilsner Urquell a my si této spolupráce velmi vážíme. Vítěznému dražiteli gratulujeme a věříme, že ho podtácky potěší stejně, jako on potěšil mnoho našich klientů svým přispěním na dobrou věc. Vzhledem ke sportovnímu tématu aukce využijeme získané finance na sportovní aktivity vozíčkářů v rámci našeho jarního sportovního kurzu,“ uvedla Štěpánka Antošová, ředitelka Centra Paraple.

Design šesti podtácků inspirovala česká vítezství na zimních olympijských hrách. Každý podtácek navrhl designér z konkrétního města, kde naši sportovci olympijské prvenství vybojovali. Sběratelskou hodnotu kolekce umocňuje podpis zlaté medailistky ze Soči a z Vancouveru, rychlobruslařky Martiny Sáblíkové.

Značka Pilsner Urquell podporuje Centrum Paraple dlouhodobě. Před Vánoci přilákala štědré dražitele aukce deseti designových lahví Pilsner Urquell z dílny Larse Kempera. Společná dražba Plzeňského Prazdroje a serveru iDNES vynesla, symbolicky v předvánočním čase, pro Centrum Paraple hezký dárek - 526 069 Kč.





Moderního kulturního sálu se již brzy dočkají lidé v Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku. Prostory vhodné pro pořádání společenských akcí a plesů vznikají v areálu Kynšperského pivovaru. Pro město je to dobrá zpráva. V Kynšperku totiž žádný velký kulturní sál není, a tak se organizátoři bálů a větších společenských setkání musejí poohlížet po okolních obcích. To už ale nebude nutné. Nově budované prostory pojmou až 270 hostů.

Kulturní sál pro zhruba 200 lidí zřizujeme v patře nad šenkovnou. K velké společenské místnosti budou patřit ještě dva přilehlé salonky. Ten větší pojme téměř 50 lidí a v tom malém se pohodlně usadí dvacítka hostů,“ upřesnil Radek Vomočil, ředitel Kynšperského pivovaru. „Prostory upravujeme tak, aby se tu mohly konat nejrůznější zábavy, plesy, svatby, večírky i školení. Rádi bychom se stali jakýmsi středobodem kulturního dění ve města a nabídnout návštěvníkům odpovídající komfort,“ vyjádřil svoji představu Vomočil s tím, že nový sál by se veřejnosti mohl otevřít již v červnu.

Je pravdou, že kulturní sál v Kynšperku chybí. Alespoň takový, aby se do něho pohodlně vešlo dvě stě lidí. Takové kapacity u nás nejsou. Když se konají plesy v zimní zahradě městského kina, tak pouze v omezené míře do stovky účastníků. Navíc jsou tyto prostory nevyhovující a v zimě je ani nejsme schopni pořádně vytopit,“ uvedl starosta Kynšperka nad Ohří Tomáš Svoboda. „Vybudování společenského sálu proto jako město vítáme. Také místní spolky a sdružení jistě uvítají, že své plesy budou moci organizovat přímo ve městě. Doposud totiž hledaly vhodné prostory jinde,“ doplnil Svoboda.

Výstavba sálu je pokračováním rekonstrukce nejstarší budovy celého areálu. Už dnes sem lidé mohou přijít posedět do stylové pivovarské restaurace v klenutém prostoru bývalé spilky. Velkou zajímavostí je dochovaná 300 let stará cihlová klenba a ručně tesané žulové sloupy. Součástí šenkovny je i zimní zahrada a venkovní terasa. To ale není všechno. Majitelé pivovaru plánují areál obohatit o dětské hřiště a minizoo. Přistoupit také chtějí v přestavbě původního komplexu na moderní hotel s wellnes a relaxačním centrem. Nejprve však musí dojít ke změně územního plánu.

Kynšperský pivovar je také významným zaměstnavatelem. Dnes v něm pracuje přibližně třicítka lidí. „Až bude rekonstrukce areálu završená, včetně výstavby hotelu, může se celkový stav personálu pohybovat kolem 50 až 60 zaměstnanců,“ odhadl ředitel.





Srdečné pozdravy z Ruska

[neděle, 16. březen 2014]







Zprivatizujte Budvar!

[čtvrtek, 13. březen 2014]





Kdo jsme:

Nový minipivovar česko-ekvádorských vlastníků hledá sládka, kterého láká podílet se na zajímavém start-upu v andském městě Latacunga. Pivovar bude fungovat vedle již zavedeného baru propagujícího mezi svými klienty tzv. "cerveza artesanal". Po několika letech jeho provozování jsme dospěli k závěru, že už nám nestačí být pouhým divákem, ale sami chceme být aktivní součástí nového a neuvěřitelně rychle rostoucího ekvádorského trhu točených piv. Vedle, v Jižní Americe, klasického portfolia Pale Ale, Amber Ale, IPA a Stout budeme experimentovat s novými příchutěmi vycházejícími z bohaté ekvádorské flory.

V těchto dnech vaříme první várky pro náš bar pod vedením zkušeného sládka a usilovně rozšiřujeme naší budoucí klientelu. Od konce dubna již chceme spolupracovat s novým sládkem.

Proč hledáme sládka na českém webu? Protože máme rádi Čechy a protože v Ekvádoru a sousedním zemích sládci nejsou

Koho hledáme:

- sládka, který umí vařit různé druhy piva typu Ale a má chuť experimentovat (no lager ambassador)

- má dobrodružnou povahu a je připraven na podmínky nerozvinutého trhu

- má chuť podílet se na novém projektu s jasnou vizí

- ideálně mluví španělsky anebo má chuť se španělsky učit

- domluví a dopíše se anglicky

- zvládne také administrativní část pivovaru

- netrpí závratěmi a baví ho turistika - Latacunga leží v nadmořské výšce 2800 m.n.m. obklopena několika pětitisícovými sopkami

Zájemci piště v angličtině Zuzaně a Josemu na: alesartbrewery@gmail.com






Velikonoční nadílka od Svijan

[úterý, 11. březen 2014]

Pivovar Svijany připravil limitovanou sérii velikonočních multipacků Svijanského Mázu 11%. Edice nabízená ve čtyřech veselých jarních barvách obsahuje 8 piv a v obchodech ji najdete od poloviny března 2014. Doporučená cena je 115 Kč.

Pivovar Svijany patří mezi hrstku pivovarů, které i při rostoucí poptávce a rozšiřující se výrobě tvrdošíjně lpějí na tradičních výrobních postupech. Nejinak vyrobený je i Svijanský Máz 11%, který kvasí v otevřených spilkách a zraje v ležáckých tancích.

Světlý ležák, čtyřikrát chmelený chmelem z vlastních chmelnic ve vyhlášené oblasti Polepských blat, patří dlouhodobě mezi nejprodávanější produkty svijanského pivovaru. Koupit ho můžete v lahvích, plechovkách, pětilitrovém party soudku nebo speciálním patnáctilitrovém sudu určeném pro větší oslavy. Limitovaná edice barevných velikonočních multipacků přichází do obchodů právě v těchto dnech a obsahuje 8 piv za doporučenou cenu 115 Kč.





Barvy teorie a praxe …

[pondělí, 10. březen 2014]







Hledá se pomocný sládek

[pátek, 7. březen 2014]

Slavkovský pivovar s.r.o. přijme pomocného sládka

Požadavky: vyučen v oboru, pracovitý, flexibilní, zodpovědný.

Profesní životopis prosím zasílejte na: horava@slavkovskypivovar.cz



Ano vážení kamarádi, pivomilci zkrátka všichni! Bude tomu již třináct dlouhých lét, co jsme se s nadšením pustili do obnovy zchátralého černokosteleckého pivováru. Za poslední rok se toho událo opravdu mnoho. Jednak jsme 1.1.2014 oficiálně rozpohybovali náš malý pokusný minipivovar Šnajdr v místech původní spilky a především jsme velmi výrazně přiblížili první várku na velkém historickém pivováru. Jediném v České republice a největším v Evropě na přímý otop s ojedinělými historickými technologiemi jako chladícími štoky či sprchovým aparátem.

Právě v sobotu 15.3.2014 od 13.00 pro Vaše zvědavé kukadla otevřeme brány rekonstruované části pivováru, budeme k dispozici pro Vaše kritické otázky, prvně narazíme tmavou třináctku a světlou čtrnáctku pro Vaše mlsné jazyky a jídelní lístek bude opravdu osobitý ve stylu normalizace. Přijďte pobejt, poklábosit a zabékat. Prohlídky budou zdarma, zavíračka dle vzniklé situace, dobré rozpoložení sebou!

Děkujeme za přízeň, jsme s úctou a pivovarským Dej Bůh štěstí, Milan, Tomáš a všichni naši blízcí…

P.S. Na dotěrnou otázku, kdy už budeme konečně vařit na velký varně neodpovídáme, udělejte si úsudek sami po shlédnutí a jsme na otázku dost alergičtí, tak bacha!

Pozvánka zde...


«« « Strana 2 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI