Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

leden 2014

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv leden 2014


Benešovská pivní Melodie dozněla

[pátek, 31. leden 2014]






Byli jsme před Rakouskem…

[středa, 29. leden 2014]


Vstupenky na Slavnosti piva v Táboře rychle ubývají. Na pátek 14. února je zcela vyprodáno. Na ostatní dny jsou vyprodané všechny lístky ke stolům na konkrétní místa. Postupně docházejí také vstupenky na čtvrtek 13. února.

Reprezentační slavnosti piva v Táboře se letos konají pro veřejnost od 12. do 15. února. Hlavním dějištěm svátku všech milovníků piva je opět Hotel Palcát na třídě 9. května v Táboře.Kdo se chystá na slavnosti a lístky ještě nemá, měl by si s nákupem pospíšit. Zatím nejvíce volných míst zbývá na středu 12. února, ale i tam už je k dispozici jen zhruba polovina vstupenek. Také letos se na začátku předprodeje opakoval každoroční scénář, kdy skalní příznivci pivních slavností neváhají čekat na otevření Infocentra na Žižkově náměstí v Táboře bez ohledu na počasí i časné vstávání. Opět si tak zajistili "svá" místa na nejžádanější den slavností, tedy pátek. Na všechny dny se rychle vyprodaly i lístky na konkrétní místa v sále, přísálí a v P Clubu. Zbývající vstupenky jsou vesměs takzvaně bez místenky. Návštěvníci si budou moci vybrat z volných míst u stolů v restauraci, lobby baru a v celém prvním patře. Počet prodávaných vstupenek je omezen počtem míst k sezení.

Vstupenky v předprodeji stojí od 120 do 140 korun podle konkrétního dne. Přímo na slavnostech v táborském Hotelu Palcát pak lidé zaplatí za lístek 150 korun. Infocentrum na Žižkově náměstí v Táboře je jediným předprodejním místem. Otevřeno je od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Předprodej končí 11. února ve 12 hodin.

Návštěvníci XXIV. ročníku Slavností piva v Táboře se mají na co těšit - na výběr bude asi 130 tradičních i málo známých druhů piva. Kromě českých budou k dostání například piva z Belgie, Německa, Holandska, Dánska, Norska, Nizozemí, Irska, Skotska a poprvé i z Maďarska.






Pivovar Ostravar se stal generálním partnerem nejnovějšího turné kapely Kryštof. Koncertní šňůra Kryštof Ostravar Club Tour 2014 odstartuje 13. února v Ostravě a během následujících 7 týdnů zavítá do dalších 19 měst v České republice. Většina koncertů byla vyprodána už několik dní po zahájení předprodeje vstupenek.

Kryštof Ostravar Tour 2014 navazuje na loňské úspěšné turné Inzerát Tour, kterým se kapela Kryštof vrátila na přední příčky hitparád a upevnila si tak svou pozici na špičce české hudební scény. Na sklonku loňského roku získala skupina tři Zlaté slavíky - v kategorii skupina roku, nejoblíbenější píseň a MTV videoklip roku.

Podpora koncertního turné Kryštofů není z naší strany nikterak náhodná,“ říká manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková a pokračuje: „S kapelou Kryštof jsme se pravidelně potkávali od roku 2004, naposledy to bylo při loňských slavnostech Ostravaru. Již delší dobu cítíme, že máme mnoho společného, pocházíme ze stejného regionu a jsme na to patřičně hrdí a také děláme věci stejně poctivě a naplno."

Frontman kapely Richard Krajčo její slova potvrzuje: „Naše kapela se vždy hrdě hlásí k Ostravě. Také Ostravar neodmyslitelně patří k tradiční ostravské kultuře. Vzájemné sympatie vedly k myšlence společně vyrazit na turné Kryštof Ostravar Club Tour. Připadalo nám to jako logické a pro obě strany přínosné propojení.

Jméno ostravského pivovaru se neobjeví pouze v názvu turné. Fanoušci kapely Kryštof si budou moci vychutnat nejen skvělou hudbu, ale i jedinečné pivo Ostravar Premium na všech koncertech Kryštof Ostravar Club Tour ať už na čepu nebo v podobě ochutnávek. ”Ke kvalitní hudbě výborné pivo určitě patří. A naše pivo Ostravar jím jednoznačně je! Vždyť o jeho kvalitu dbáme už 116 let. Díky použití tradiční technologie výroby jeho chuť dokonale vystihuje charakter tohoto regionu. Věřím, že i tento „kousek Ostravy“, který si kapela přibalila s sebou na cesty, návštěvníkům koncertů zachutná a umocní jejich hudební zážitek”, říká Roman Richter, vrchní sládek pivovaru Ostravar.

Protože většina koncertů v rámci Kryštof Ostravar Club Tour 2014 je již zcela vyprodaná, fanoušci Ostravaru a kapely jistě uvítají možnost soutěžit o vstupenky na vybrané koncerty na facebookovém profilu pivovaru: www.facebook.com/OSTRAVAR.

Program Kryštof Ostravar Club Tour 2014

13. 2. Ostrava, 15. 2. Prostějov, 20. 2. Praha, 22. 2. Kadaň, 27. 2. České Budějovice, 28. 2. Sušice, 1. 3. Tábor, 6. 3. Kolín, 7. 3. Šumperk, 8. 3. Zlín, 13. 3. Brno, 14. 3. Dolní Benešov, 15. 3. Frýdek-Místek, 19. 3. Trutnov, 20. 3. Česká Lípa, 21. 3. Litvínov, 26. 3. Ústí nad Labem, 27. 3. Liberec, 28. 3. Herálec







První tankový Radegast v Brně

[pondělí, 27. leden 2014]

Ležák Radegast Premium, italská kuchyně a hokejová extraliga v Pizza Pubu Tusto

Po měsíčním zkušebním provozu byla dnes slavnostně otevřena restaurace Tusto na Nových Sadech v administrativním komplexu Titanium. Rozsáhlé restaurační prostory se vyznačují stylovou jednotou a architektonicky čistým rukopisem, kterému dominují přírodní materiály dřevo a kámen. Restaurace s výkonnou vzduchotechnikou je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část s celkovou kapacitou 180 míst. Otevřeno je sedm dní v týdnu. V letní sezoně budou v provozu dvě letní zahrádky. Jedna v atriu administrativního komplexu, druhá před restaurací.

Jednou z dominant restaurace je prosklený chladicí box s pivními tanky, které chrání světlý ležák Radegast Premium, pivo s plnou hořkou chutí a výrazným chmelovým aroma. Na čepu jsou dále tyto značky: Radegast Originál, plzeňský ležák Pilsner Urquell a nealkoholické pivo Birell. Nechybí ani stále oblíbenější tradiční britský nápoj cider. V restauraci Tusto se čepuje prémiová značka cideru Kingswood, který se vyrábí smícháním moštů z různých odrůd jablek v přesně stanovených poměrech. Jeden z výčepních kohoutů je pak vyčleněn pro pivní speciály Plzeňského Prazdroje, jejichž nabídka se bude měnit.

Restaurace Tusto je první v Brně, která nabízí svým hostům Radegast přímo z pivních tanků. Ale mohu vás ujistit, že rozhodně ne poslední,“ komentuje obchodní sládek nošovického pivovaru Zdeněk Baszczyňski a dodává: „Protože je Radegast i oficiálním pivem hokejové Tisport extraligy a restaurace Tusto leží na dohled brněnské hokejové haly, přidali jsme k pivu i hokejové přenosy.

Radegast, jako oficiální pivo hokejové Tipsport extraligy, přináší do restaurace Tusto nejen jedinečně hořké pivo, ale i jedinečnou hokejovou atmosféru. Na šesti velkoformátových televizích a jednom obřím plátně lze sledovat vybrané živé přenosy hokejové extraligy.

Restaurace Tusto vedle sportovních přenosů a tankového piva Radegast nabízí svým hostům i jedinečnou italskou kuchyni. Šéfkuchař, pan Karel Tománek, žije střídavě na Moravě a v Itálii, kde má rodinu. Na otázku, jak jde dohromady pivo a italská kuchyně, odpověděl: „Velice dobře. Obliba piva v Itálii výrazně v posledních letech stoupá a nezapomeňte, že Italové si vždy ke sledování sportovních přenosů dávají pizzu a pivo!

Gastronomie se opírá o klasickou, poctivou italskou kuchyni. Vlastní těstoviny, pesto či pizza chléb jsou samozřejmostí. Z polotovarů se zde nevaří. V nabídce nechybí ani grilovaná masa. Polední menu obsahuje i některá tradiční čeká jídla. Vedle široké nabídky čepovaných piv si hosté mohou vybrat mezi kvalitními italskými a moravskými víny z velkorysé interiérové vinotéky.

A jaký je přístup majitele restaurace Tusto k podnikání v gastronomii? „Baví mne vytvářet prostředí pro lidi, ve kterém se spojuje dobré jídlo, dobré pití a skvělá atmosféra.


Varnsdorf - Dvě nové železniční zastávky ve Varnsdorfu, tak vypadá aktuální situace na trati do německého Seifhennersdorfu a Grosschönau. V pátek (25.1.2014) byla slavnostně otevřena zastávka Varnsdorf - Pivovar Kocour .







Na Štěpána na Kohuta

[pátek, 24. leden 2014]




Proč pivo vypění

[čtvrtek, 23. leden 2014]


V KD Vltava se 25. ledna 2014 od 19:30 hod. uskuteční druhý ročník Pivního diskoplesu. Historicky první ročník této akce proběhl loni 19. ledna a kvůli značnému ohlasu se pořadatelé rozhodli Pivní diskoples zopakovat. Druhý Pivní diskoples nabídne návštěvníkům velmi široký sortiment piva, pivní koktejly a také občerstvení ve formě teplých i studených pokrmů vhodných k pivu. V nabídce bude asi 25 druhů piva z České republiky i ze zahraničí. Hrát bude DJ Petr Klein a jeho hosté, DJ Vašek a živě vystoupí kapela CITY CB (BAND). Nebude chybět vystoupení Školy orientálního tance Samyah.

Myslíme si, že pivo je nápoj, který se na diskotéku nebo na ples velmi dobře hodí. Pro návštěvníky připravujeme mimořádně širokou nabídku pivních chutí, včetně několika českých čepovaných pivních lahůdek a řady zahraničních specialit. Nabídku doplní zajímavé pivní koktejly a pokrmy vhodné k pivu. S podobně širokou nabídkou piva se na společenské akci v našem městě mohou lidé setkat jen velmi zřídka,“ říká Petr Samec, tiskový mluvčí Pivního diskoplesu.

Ze sortimentu čepovaného piva zvláště upozorňujeme na:

Budweiser Budvar světlý ležák – prémiový světlý ležák, který se vyváží do 65 států. Vaří se tradiční českou technologií z hlávkového žateckého chmele, moravského sladu a hlubinné artéské vody. Vyrábí Budějovický Budvar, n. p.

Dudák světlý speciál – speciální pivo o stupňovitosti 15,2o vařené ze speciálních sladů a žateckého chmele. Vyrábí Měšťanský pivovar Strakonice, a.s.

Flekovský ležák 13 – nefiltrované tmavé pivo vařené ze čtyř druhů sladu. Vyrábí se již 150 let v pražském pivovaru U Fleků.

K11 – polotmavý nefiltrovaný a nepasterovaný ležák o stupňovitosti 11o. Vaří se ze dvou druhů sladu, což mu dodává typickou jantarovou až granátovou barvu. Vyrábí 1. českobudějovický minipivovar Kněžínek.

Oldgott Barique - polotmavý nefiltrovaný ležák, který kvasí v dubových sudech. Má stupňovitost 13° a obsahuje 5,2% alkoholu. Vyrábí pražský minipivovar U Medvídků.

Občerstvení k pivu bude nabízeno na velmi příznivé ceny od 15,- do 50,- Kč. V nabídce bude dršťková polévka, grilovaná vepřová krkovice, konfitované koleno, šmytec, sekaná a opečená klobása.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v pokladně KD Vltava a v Music Center, Nám. Přemysla Otakara II č. 10. Rezervace jsou možné i na telefonech 728 566 222 a 724 086 185. Vstupné k sezení 150,- Kč, k stání 100,- Kč.


Gotické sklepy ukryjí minipivovar

[středa, 22. leden 2014]




Z pivovaru rovnou do Pivní akademie

[pondělí, 20. leden 2014]

Rád bych všechny zájemce o vaření pozval na již čtvrtý výukový kurz vaření piva.

Výuka se uskuteční v Brně, areál Mendelovy univerzity, dne 22. února 2014.

www.beeracademy.cz

Lektorem a garantem je Ing. Petr Kaluža z Měšťanského pivovaru v Poličce.

Obsahová náplň kurzu:

poznáním surovin pro výrobu piva - slad, chmel a voda.

Základní druhy, typy, vliv na kvalitu piva.

Upozornění na problémy při výrobě piva v případě použití nekvalitních surovin.

příprava mladiny, rmutovací postupy, jodová zkouška, sypání na várku, práce s cukroměrem a refraktometrem

hlavní kvašení, správný průběh hlavního kvašení, regulování kvasícího procesu

dokvašování, regulace CO2, vliv CO2 na charakter piva, správné dokvašování

sanitace a hygiena, správné návyky ošetřování technologie, bezpečnostní listy

legislativa spojená s výrobou piva doma, tipy a triky homebrewerů

SW pro výpočty °piva, sypání na várku, objem rmutů, objem vyslazovací vody.

výpočty alfa hořkých kyselin z chmele, chmelení a správné postupy chmelení

Bonusy:

-účastník kurzu má možnost využít speciálního diskuzního fóra, kde mohou -pokládat Petru Kalužovi další otázky související s výrobou piva.

Diskuzní forum je na forum.beeracademy.cz

Přístup k SW aplikacím, které jsou využívány ve světě

Výkres na výrobu profesionálního scezovacího síta

recepty sestavené Petrem Kalužou

čerstvé vitální kvasnice pro první vaření piva

Další informace na telefonu 776 486 945 nebo e-mail davijanda@gmail.com

David Janda

spolupořadatel Moravian Homebrewers Meeting a realizátor Beer academy

Facebook Beer academy

Kurz vaření piva s profi sládkem Beer academy již v únoru


Tmavý porter Holba Strong je prvním speciálem, který hanušovičtí pivovarníci uvařili pro ty, co to rádi silnější. Osmnáctistupňový Holba Strong tak otevírá letošní Kalendář speciálů značky – ty bude možné ochutnávat v gastro zařízeních s Holbou na čepu hned několik měsíců v roce. Jde o piva, vařená v limitovaných sériích při významných příležitostech jako je např. výročí pivovaru, Svátek piva nebo pivovarské slavnosti. Letos pivovar slaví 140 let, takže počítá i s výročním pivem jako dárkem pro příznivce značky.

Holba Strong je vůbec nejsilnějším pivem, které ve své historii pivovar vyrobil. Typově jde o tmavý porter, pivo s typickou charakteristikou, pocházející z anglosaských zemí, kde se dlouhodobě těší značné popularitě. K dalším a pro pivní znalce určitě významným jeho „nej“ patří dlouhá doba kvašení při nízkých teplotách. Spodní kvašení umožní, aby pivo získalo vyšší podíl zbytkového extraktu a to mu dává jedinečný fundament, spojený s plnou chutí a sice vyšší, ale stále ještě lahodnou hořkostí.

V ležáckých sklepích Holba Strong odpočívala celých 100 dní, což potvrzuje, že výroba porteru není žádným sprintem, ale naopak během na dlouhou trať. „Jde o poctivou řemeslnou práci, při které nám sice pomáhají moderní technologie, ale každý krok je třeba bedlivě hlídat,“ vyjadřuje sládek pivovaru Luděk Reichl a zdůrazňuje základní princip čistoty piva, vyrobeného pouze z chmele, sladu, pivovarských kvasnic a vody - v případě Holby horské vody mimořádné kvality. V pivovaru Holba právě nyní stáčí celkem 300 hl tmavého porteru do sudů. Na ty už čekají restaurace, kde se bude Holbou Strong připíjet už od příštího týdne.


Ta Morava je jistě krásná zem

[sobota, 18. leden 2014]

APA konečně na čepu

[sobota, 18. leden 2014]

Rebel opět v regionu

[sobota, 18. leden 2014]

Když se řekne Syrovar…

[sobota, 18. leden 2014]

Natoč mi jednu třicítku….

[sobota, 18. leden 2014]





Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI