Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

prosinec 2013

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv prosinec 2013












Pucování trubek

[pátek, 6. prosinec 2013]

Prosim vás o radu. Mám doma malý výčap.

Jaký pomer kryštalickej sódy k vode mám použit na pucovaní trubek.

Do teraz som použival originál chémiu. Je to volajaký chlórový smrad. Chcem ale skusit sódu. Alebo dajte radu jak sa to pucovalo kedysi?

Dakujem

Chup

[Chup] 08:27 [permalink] [reaguj]



Oslavy Vánoc v pivovaru

[čtvrtek, 5. prosinec 2013]

Letos poprvé budou moci lidé z Hanušovic a okolí přivítat Vánoce společně. Hanušovický pivovar Holba, sdružení K2 Hynčice a město Hanušovice letos přišly se zajímavým nápadem vánočních oslav „Hanušovice sobě“. Místní se tak mohou těšit na příjemná setkání, vánoční zpívání, jarmark s vánočními dobrotami a nebude chybět ani živý betlém nebo dětská vánoční dílna.

Projekt Hanušovice sobě navazuje na tradiční pojetí Vánoc jako času vzájemných setkání, pochopení a taky pomoci. Myšlenku sounáležitosti chceme ve spolupráci s městem dále rozvíjet a věříme, že první společnou oslavu Vánoc obyvatelé Hanušovic a okolí se zájmem přivítají,“ vyjadřuje Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba.

Oslavy zahájí 18. prosince „pivovarský sedánek“. Uskuteční se od 17 hodin v pivovarském muzeu v Hanušovicích a připomene tradiční výrobu piva v dobách, kdy zlatý mok rozvážely koňské povozy, k chlazení spilky i sklepů sloužil led z pivovarských rybníků a sudy se plnily i nakládaly ručně. Dozvíte se, kde se v areálu hanušovického pivovaru zapřahali koně i kam až byli schopni pivo dopravit, co všechno museli stíhat tehdy nepostradatelní bednáři nebo kováři i kdo je pan starý a jakou práci měl dříve a dnes. A protože jde o vánoční sedánek, pro každého je připraven malý dárek v podobě fortelně načepovaného vánočního speciálu Holba Šerák.

O dva dny později v pátek 20. prosince ve čtyři hodiny odpoledne pivovarskou louku u muzea rozezvučí vánoční koledy v podání hanušovických dětí, zazpívají místní zpěváci i oblíbená Bludověnka. Atmosféru Vánoc dále podpoří živý betlém se zvířátky i tradiční jarmark s rukodělnými výrobky, ozdobami, vánočkami, cukrovím a perníčky i medovinou od místních včelařů. Budou se tady péct ryby a grilovat maso i klobásy a v Pivovarské restauraci nabídnou vánoční menu a vánoční Šerák.

Vstupné je dobrovolné a vybrané peníze půjdou na dárky pro opuštěné děti z dětského centra Pavučinka v Šumperku. Nebude chybět ani tradiční pivovarská zabíjačka, kterou pivovar uspořádá pro své zaměstnance.


Beer Here v Pivní rozmanitosti

[čtvrtek, 5. prosinec 2013]




Dojmy z Moravian Homebrewers Meeting

[středa, 4. prosinec 2013]





Vánoční Svijany

[středa, 4. prosinec 2013]

[Svijany] 07:54 [permalink] [reaguj]



Homebrewing, aneb vaříme pivo doma

[středa, 4. prosinec 2013]












Na svatého Kříže shořel pivovar

[neděle, 1. prosinec 2013]


«« « Strana 2 z 2
1 2

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI