Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

listopad 2013

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv listopad 2013




Novou manažerkou značky Staropramen se stala Soňa Bušová, která letos na podzim posílila marketingový tým společnosti Pivovary Staropramen. Přináší s sebou řadu zkušeností z obdobných pozic především v oblasti FMCG.

Soňa Bušová bude ve své nové pozici zodpovědná za kompletní vedení značek Staropramen, Staropramen Cool, Braník a Sládkova Limonáda. Do společnosti Pivovary Staropramen přichází ze společnosti Pfizer, kde působila jako marketingová manažerka pro Českou a Slovenskou republiku. Cenné marketingové zkušenosti pak především získala ve společnostech Danone Group a Kraft Foods, kde působila jako manažerka značky. Je absolventkou VŠE, oboru marketing.

Soňa Bušová bude pracovat pod vedením marketingového ředitele Dimo Dimova a nahradí dosavadní manažerku značky Evu Prajsovou, která se odešla věnovat mateřským povinnostem.






Letošní oslavy 120 let pivovaru Litovel vyvrcholí „Narozeninovými hody“. Uskuteční se v sobotu 9. listopadu v areálu pivovaru Litovel od 10 do 18 hodin a připomenou staré tradice, hodování i řemesla v dobové atmosféře historického jarmarku.

Především hanáckým farmářům a řemeslníkům bude patřit více než třicítka stylových stánků, kde se budou moci návštěvníci mnohému přiučit nebo si vyzkoušet svoji zručnost. Tradiční řemesla tady představí cechy dráteníků, kovářů, tkalců nebo přadlen, takže nebudou chybět ani dřevěné kolovrátky nebo ukázky, jak si fortelně uplést košík z přírodního proutí nebo třeba upaličkovat krajku. Dobovou atmosféru připomene nejen výbava, ale i dobové kroje tovaryšů a jejich mistrů.

Symbolem oslav se stane polotmavý Litovel Gustav, kterému tentokrát požehná sám otec Josef Rosenberg z místní farnosti v Litovli. Přípíjet se bude nejen Gustavem, ale také nejlepším ležákem v republice Litovel Premium a nefiltrovaným Moravanem. Vůbec poprvé nádvoří pivovaru provoní pivní punče, dokonce i nealkoholické pro ty, co přijedou autem z daleka.

120 let pivovaru Litovel připomenou přímo na místě ražené mince se symbolikou pivovaru i humorný příběh dnešního pivaře, který se náhodně ocitá v minulosti a jeho volání po mobilu a jiných vymoženostech. Nebude chybět ani pravá moravská zabíjačka a zabíjačkové hody- škvarky, jelítka, jitrnice, tlačenka polévka, ovar i vepřový guláš. Přijedou i farmaři z Jednova se svými ovčími a kozími sýry, pekaři se škvarkových chlebem i svatebními vdolky, včelaři ze Šternberku s medem a medovým pečivem i ovocnáři se svými přírodními mošty.

Pro zájemce jsou připraveny prohlídky pivovaru, včetně historické expozice, kde k nejoblíbenějším exponátům patří pivovarská lavice pro „gradirování“ piva. Šlo o jednoduchý, osvědčený postup, který dnes baví návštěvníky. Dřevěná lavice se polila pivem, poté se na ni usedlo v kalhotách z kůže, ta byla podmínkou. A pokud jste po chvíli vstávali i s lavicí přilepenou na zadku, bylo pivo v pořádku. Zábavnou atmosféru podpoří Banjo Band Ivana Mládka.


Takřka přesně po roce se v hospodách a obchodech na Moravě, a nově také v Čechách, objeví polotmavý ležák Radegast Temně Hořký. Limitovaná várka už dozrává v nošovických sklepích a poprvé ji budou moci lidé ochutnat 11. listopadu, kdy bude k dispozici v lahvích v obchodech. Od 1. prosince pak bude také v hospodách. Pivo je charakteristické výraznou hořkostí neobvyklou pro polotmavá piva, plnou chutí a řízem. Radegast Temně Hořký oficiálně představí v hospodách po celé ČR hokejisté z extraligových týmů, a také hráči Olomouce a Havířova. Plán akcí, na které jsou zváni všichni fanoušci, bude uveden na www.radegast.cz na konci listopadu. Na stejném místě nebude chybět ani seznam přibližně 1 500 hospod čepujících Radegast Temně Hořký.

Radegast Temně Hořký uvařili loni v Nošovicích jako první polotmavé pivo v historii pivovaru. „Várka měla velký úspěch a dokonce inspirovala i další k vaření polotmavého speciálu. Naši spotřebitelé si přáli další várku Radegastu Temně Hořkého, a tak jsme jejich volání vyslyšeli. V tuto chvílí dozrává v ležáckých tancích pivovaru a od 11. listopadu se bude postupně objevovat na trhu. Věřím, že to bude ideální hořké pivo pro chlapy na dlouhé zimní večery,“ řekl marketingový manažer značky Radegast Karel Kraus.

Radegast Temně Hořký je polotmavý ležák charakteristický výraznou hořkostí, která je typická pro všechna piva Radegast. Vyšší dávky pečlivě vybraných druhů chmele a netradiční kombinace sladů mu dodávají nezaměnitelnou plnou chuť, říz a jantarovou barvu.

Radegast Temně Hořký přijdou do hospod oficiálně představit hráči týmů z nejvyšší soutěže, jejímž je Radegast oficiálním pivem. O akce se svými hráči ale nepřijdou ani příznivci Olomouce a Havířova. Fanoušci se budou moci potkat se svými hvězdami a společně si vychutnat polotmavý ležák od Radegastu. Termíny akcí budou včas uvedeny na www.radegast.cz.





Radek Diestler: Co pivo? Má si kde hrát?

[pondělí, 4. listopad 2013]

Budeme i za deset let první v pití piva?

[pondělí, 4. listopad 2013]



Šumava má své pivo uvařené z borůvek

[pondělí, 4. listopad 2013]


Do Plzně si Bavoři přivezli i své pivo

[pondělí, 4. listopad 2013]

Sterilita českých hospod

[sobota, 2. listopad 2013]

Chtějí hasit žízeň v duchu latiny

[sobota, 2. listopad 2013]

Múzejný pivovar Bratislava

[sobota, 2. listopad 2013]


Nejprve míchal maltu, teď vaří pivo

[sobota, 2. listopad 2013]

[Pacov] 17:55 [permalink] [reaguj]






[Litovel] 17:43 [permalink] [reaguj]


Každá městská čtvrť, každá křižovatka, každé frekventované místo má mít svoji restauraci. Od září tohoto roku ji má i frekventovaná pražská křižovatka ulic Vinohradská a Želivského v bezprostřední blízkosti stanice metra.

Do pozdních nočních hodin se protáhlo slavnostní otevření nové restaurace Želivárna, které se konalo ve čtvrtek 31. 10. Místo, kde se nová restaurace nachází, není třeba složitě popisovat. Název restaurace Želivárna napovídá, kam restaurace patří a ve které části Prahy je doma.

Rozsáhlé přízemní prostory (400 m2) kancelářské budovy se proměnily v atraktivní restauraci s jedinečnou atmosférou. Již první kladné ohlasy hostů naznačují, že volba jednoduchého interiéru, který využívá přírodní materiály, teplé barevné kombinace a členění rozlehlých prostor do několika částí byla správná. Účelné a atraktivní vertikální i horizontální členění prostoru vytváří zákoutí, jež nabízejí hostům jistý stupeň soukromí, ale zároveň zůstávají hosté stále součástí živoucího prostředí restaurace. Vždyť restaurace má být, dle slov majitelů, živým místem pro příjemná setkávání a pro přátelská posezení u dobrého jídla a pití. Celková kapacita restaurace Želivárna činí 199 míst. Restaurace je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část, přičemž ta nekuřácká je větší. O celkovou pohodu hostů se stará výkonná vzduchotechnika, navíc v době oběda se nekouří vůbec. Otevřeno je sedm dní v týdnu od 11.00 do 24.00. Rozsáhlé prostory umožňují pořádat plesy, firemní akce či rodinné oslavy.

Srdcem restaurace je výčep s originální pípou, která je zavěšena ze stropních podhledů. Pivo se tak v Želivarně čepuje doslova ze stropu. Takto netradičně umístěná pípa vytváří jednu z dominant restaurace a láká zvědavé oči hostů. Nabídka piva je bohatá. Na čepu je plzeňský ležák Pilsner Urquell, čepovaný na hladinku přímo z pivních tanků, ale také Velkopopovický Kozel Premium, nefiltrovaný ležák Gambrinus nebo nealkoholické pivo Birell. Milovníci tmavého piva si mohou vychutnat i Černého Velkopopovického Kozla. Specialitou je stále oblíbenější tradiční britský nápoj cider. V Želivárně se čepuje prémiový cider Kingswood, který se vyrábí smícháním moštů z různých odrůd jablek v přesně stanovených poměrech.

Atmosféra restaurace, kvalita piva a jídla – to jsou faktory, které rozhodují o úspěchu či neúspěchu. Zkušenosti majitelů s podnikáním v gastronomii se zúročily právě v Želivárně. Hosté se mohou těšit na vysoce kvalitní služby za přijatelné ceny. Česká kuchyně v Želivárně nabízí osvědčená jídla, připravovaná odborně, s láskou a se vším, co vyžaduje moderní špičková gastronomie. Z jídelního lístku vybíráme a zároveň doporučujeme:silný vývar z hovězí oháňky podávaný se zeleninou restovanou na másle a vaječným svítkem s libečkem, lehce zapečený kozí sýr s pampeliškovým medem a ořechy, podávaný na plátcích pečené červené řepy, bylinková bageta akonfitované kachní stehno do křupava rozpečené, podávané s pečeným kaštanovým knedlíkem a červeným zelím s jablky

Nechybí ani polední nabídka, menu. Skládá se ze čtyř jídel a podává se od 11.00 do 15.00. Polední nabídka je připravována i o víkendových dnech. Na jídelním lístku je však vždy něco nového, protože se připravuje s ohledem na právě probíhající kulinářskou sezonu. Právě příprava jídel s ohledem na roční období či sezonnost surovin, to je hlavní specialita Želivárny. Navíc milovníci dobrého jídla si už mohou dělat chutě na vícechodové pokrmy, jakousi obdobu degustačních menu, kdy si host může vychutnat několik jídel v menších porcích.

A jaký je přístup majitelů k podnikání? „Strašně nám to chutná, nejen jídlo a pití, ale veškerá práce spojená s řízením restaurace. Snažíme se to dělat srdcem, s nadšením, se zájmem a láskou. Věnujeme se poctivě každému detailu. Jsme rádi, že se k nám hosté po první návštěvě vracejí. Želivárna již má i své štamgasty. Dřív byla tato lokalita prázdná, bez života, bez restaurace – a dnes je tady Želivárna. Přijďte i vy, srdečně vás zveme,“ vybízí k návštěvě majitel restaurace.

Restaurace Želivárna

Vinohradská 2396/184

Praha 3

tel.: 778 409 809

info()zelivarna.cz

www.zelivarna.cz

www.facebook.com/zelivarna


Příroda nám není lhostejná...

[pátek, 1. listopad 2013]

...vzkazují hanušovičtí pivovarníci a každý rok na podzim vyrážejí s krumpáči a motykami sadit stromky vysoko v horách. V rámci projektu Holba Jeseníkům zasadili jeho zaměstnanci pivovaru už 4250 stromků na horských hřebenech Jeseníků. Nejstarší sazenice dnes měří kolem metru a potvrzují známé rčení „Komu se nelení, tomu se zelení“.

Iniciativa pivovaru ve spolupráci s Lesní správou Loučná nad Desnou vznikla před 9 lety a každý rok se ji daří úspěšně rozvíjet. Jejím posláním je především omlazování lesních porostů v těžko přístupných oblastech a zachování ekologie horské krajiny Jeseníků.

"Až na samé hřebeny Jeseníků, do lokality mezi Červenohorským sedlem a Vřesovou studánkou vyjeli pivovarníci i letos. Tentokrát do pracně vyhloubených jam sázeli listnáče, konkrétně buk lesní. Ve výšce okolo 1200 m listnaté porosty buku a jeřábu vhodně doplňují smrkové porosty a vytvářejí potřebnou vrstvu humusu. O výsadbě nových porostů informuje značení na turistických stezkách, připomínající zásluhu místního pivovaru a odhodlání jeho zaměstnanců. Po devíti letech už můžeme hovořit o dobře založené tradici, která přináší ovoce také díky vzájemné spolupráci s našim partnerem Lesy ČR,“ vyjadřuje ředitel pivovaru Vladimír Zíka, který se každoročně akce zúčastní.

Pivovar se může pochlubit i dalšími ekologickými počiny. Patří k nim např. revitalizace pivovarských rybníků, vybudování moderní čistírny vod nebo podpora CHKO Jeseníky.



V Belgii uvařili pivo pro Putina

[pátek, 1. listopad 2013]


«« « Strana 3 z 3
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI