Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

srpen 2013

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv srpen 2013










Falkenštejn z Krásné Lípy

[pátek, 2. srpen 2013]






Tradiční 9. Litovelský Otvírák letos otevře brány pivovaru v sobotu 10. srpna. Jde o vyhlášený pivní festival s návštěvností více než 10 tisíc lidí z různých koutů republiky. I letos je čeká pestrá plejáda hudebních skupin a neopakovatelná atmosféra, prosycená litovelským pivem. Příznivci dobrého piva i hudby se mohou těšit na Kamila Střihavku, Turbo, Katarinu Knechtovou a nebude chybět ani „hanácké bigbít“ v podání skupiny Stracené ráj.

Program na hlavním pódiu odstartuje Free Litovel Bobr Bike, podporovaný nealko pivem Litovel Free. Jde o masový cyklo závod za jízdu na kole bez alkoholu. Na start pozvolně naváže Turbo, Katarína Knechtová a jako hlavní bod večerního programu Kamil Střihavka. Pro ty, kteří chtějí nasávat festivalovou atmosféru už od rána, je připravena přehlídka veteránů a prohlídky pivovaru od 9 hodin. V rámci Litovelského Otvíráku jsou exkurze, vedené pivovarskými odborníky bezplatné a budou trvat až do 17 hodin. Zavedou vás nejen do výroby, ale i historie pivovaru. Speciální expozice s celou řadou starého pivovarnického nářadí ukáže, jakým způsobem tady pivo vznikalo už před 120 lety a předvede mnohdy humorné zajímavosti.

Festival se letos rozroste o mladou Escape scénu nových forem a oblíbeným DJ'S. Na nádvoří návštěvníky pobaví kouzelník Šeklin, zahraje divadlo a proběhne celá řada soutěží o lákavé výhry.

Litovelský Otvírák je oslavou poctivého litovelského piva. Zlatý mok Litovel poteče z celkem 70 šenků a na své si přijdou i ti, kteří si rádi vychutnávají pivní lahůdky, které běžně nejsou k mání. „Pro fajnšmekry jsme uvařili speciály, dostupné pouze na akci. Ochutnají třeba ALE s jeho lahodným aroma po tropických plodech, osvěžující WIT bier, nakuřované pivo nebo veleúspěšného Gustava, který poprvé spatřil světlo světa na jaře loňského roku. Jde o limitovanou sérii polotmavého speciálu,“ říká Petr Kostelecký, sládek pivovaru Litovel. Na letošním Otvíráku si mohou návštěvníci poprvé připíjet také ovocnými pivy. Jedná se o hned tři letní novinky Litovel Red Orange s nízkým obsahem alkoholu a nealkoholická piva Litovel Pomelo Free i tmavý Litovel Citron Free. Celkem se bude čepovat 17 druhů piv, mezi nimi například kvasnicový Moravan, Sváteční Speciál 13º nebo Maestro, jediné pivo s lavinovitým efektem u nás.

Akci ukončí noční ohňostroj a skupina Revival Kabát Morava. Vstup je bezplatný, pivovar zajišťuje také autobusovou dopravu do Litovle z nejbližšího okolí. Jízdné je zpoplatněno, zastávky busů jsou uvedeny na plakátech, letácích k akci nebo na www.litovel.cz.










EU: spotřební daň u piva

[čtvrtek, 1. srpen 2013]


«« « Strana 3 z 3
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI