Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

červenec 2013

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv červenec 2013


Do Pivobrany pribudol Štramák

[středa, 31. červenec 2013]

V Třeboni se pivo točilo z kašny

[středa, 31. červenec 2013]

Pivovary mají řadu letních překvapení

[středa, 31. červenec 2013]


Chotěbořský Freš fest se blíží

[úterý, 30. červenec 2013]

Za necelý měsíc se v Chotěboři uskuteční festival Freš fest, který navazuje na čtyřletou tradici slavností Pivovaru Chotěboř. Nově se celá akce uskuteční v areálu parku chotěbořského zámku, předchozí čtyři ročníky se konaly na náměstí. Festival určený pro celou rodinu nabídne hudbu i zábavu pro návštěvníky všech věkových kategorií, včetně těch nejmenších. Vše odstartuje 24. srpna ve 14 hodin.

Freš fest bude větší než předchozí pivovarská odpoledne a má ambici stát se největší hudebně-zábavnou akcí na Chotěbořsku. Z kapel se mohou návštěvníci těšit na Hudbu Praha, Švihadlo, Vltavu, Jaksi Taksi, Tibet, ale zahraje a zazpívá třeba i Jan Budař. Vystupovat budou i regionální skupiny Jada Band, Našrot, stejně jako místní amatérské divadelní scény.

Velký prostor budou mít na Freš festu děti, pro které budou připravena divadla, šermířské ležení, projížďka na pivovarském koňském povozu, skákací hrad, pohádkový les, plnění skautských bobříků, aquazorbing, malování na obličej, ukázka hasičské techniky a spousta dalšího.

Vedle toho si mohou návštěvníci festivalu prohlédnout ukázky lidového umění a řemesel, projít si zámecké muzeum a k tomu všemu si dát občerstvení spolu s chotěbořským pivem. Například mohou ochutnat míchaný nápoj z piva a příchutí limetky s názvem Freš, který je jedním z nejnovějších přírůstků v nabídce Pivovaru Chotěboř.

Vstupenky na festival jsou již v předprodeji v chotěbořském infocentru, pivovarské prodejně a také na několika místech Havlíčkově Brodu – obchodu Tulipán v Horní ulici, Baru Oko, restauraci Černá Ovce a ve firmě ROSS Holding na Jihlavské ulici.

V předprodeji zaplatí návštěvníci jen 99 korun, na místě bude vstupné 150 korun. Děti do 150 centimetrů mají vstup zdarma.



Minipivovar Goliáš Vojčice

[úterý, 30. červenec 2013]




Karviná bude opět vařit vlastní pivo

[úterý, 30. červenec 2013]




Za pouhých 13 dní se bývalé prostory restaurace Kateřina v Chrudimi proměnily ve stylové prostředí pivnice Originál 1869. Stala se již dvanáctou restaurací stejnojmenného restauračního konceptu značky Gambrinus.

Změnu interiéru pivnice předcházela volba hlavní značky piva. O té rozhodli štamgasti. V pivnici bylo na výběr z několika značek od různých pivovarů. Nejvíce byl mezi hosty oblíben ležák Gambrinus, kterého se čepovalo až 80 %. Tato skutečnost vedla majitele k rozhodnutí spojit nový interiér s oblíbenou značkou piva a vsadit na koncept značky Gambrinus, který nese název Originál 1869.

Nové stylové prostředí chrudimské pivnice Originál 1869 ilustruje tradiční výrobu českého piva ze základních pivovarských surovin: českého chmele, ječmene a vody. Interiérové řešení klade důraz na vytvoření tradičního prostředí pivnic s moderními prvky. Základem je masivní dřevěný nábytek, lavice a obložení stěn. Nechybí ani stylizované logo značky Gambrinus na opěradlech židlí či stěnách pivnice.

Bylo mi jasné, že po 6 letech je potřeba obměnit interiér. Udělat něco, co potěší štamgasty a přiláká nové hosty. Když jsem viděl, jakou oblibu má Gambrinus mezi pivy, které jsem čepoval, rozhodl jsem se pro restaurační projekt této značky,“ zdůvodňuje své rozhodnutí Miloš Flégr, provozovatel restaurace.

Hlavním a mezi hosty nejoblíbenějším pivem je zde tankový ležák Gambrinus Premium. Následuje ležák Pilsner Urquell, Gambrinus Originál 10° a Gambrinus Excelent 11°. Milovníci speciálních piv si mohou vychutnat i pšeničný Fénix. Novému konceptu restaurace odpovídá i jídelní a nápojový lístek, který je rozšířený o speciality k pivu. Značné oblibě se mezi hosty těší pečená kolena či žebra. Pro hosty se chystají i pravidelné gastronomické akce, jako jsou zabíjačkové či zvěřinové hody, či tematické akce jednotlivých národních kuchyní.

Dříve jsem pracoval v pivovaru a setkával se při své práci s hostinskými. Vždy mě lákalo postavit se na druhou stranu, za pípu,“ vysvětluje Miloš Flégr své rozhodnutí stát se hostinským a dodává: „Chci získávat hosty kvalitou služeb, jídla, piva a nepodbízet se cenou. Řídím se vlastním úsudkem, přemýšlím nad svým podnikem a pozoruji reakce hostů, konkurenci moc nesleduji.

Pivnice Originál 1869 se 120 místy se nachází ve spodní části restaurace Kateřina. Přiléhá k ní venkovní zahrádka s 50 místy. V horním patře objektu najdete restauraci se 70 místy a nekuřácký salonek se 60 místy, kde se podává i polední menu. Otevřeno je denně.

Pro sledování sportovních pořadů jsou instalovány velkoformátové televizní obrazovky a obří plátno. Nechybí ani kulečníkový stůl. Pivnice pro své hosty pořádá i pivní testy a ochutnávky, sportovní turnaje či taneční zábavy.

Technickou zajímavostí a nástrojem komunikace nejen mezi hosty a obsluhou - ale i hostů mezi sebou - jsou interaktivní stoly, kterým dominují robustní dotykové obrazovky. Jednoduché ovládání dotykem umožňuje hostům listovat v jídelním či nápojovém lístku, číst novinové zprávy nebo hrát předinstalované hry. Systém je připraven k rozšíření o možnosti přímého zadávání objednávek, vzájemné interakce mezi stoly, která probouzí soutěživost, anebo sledování regionálních informací či aktuálních nabídek.

Restaurace zařazené do konceptu restaurací podporujících značku Gambrinus poskytují svým hostům prvotřídní kvalitu piva značky Gambrinus a stylové prostředí, které ilustruje suroviny využívané pro výrobu tradičního českého piva: český chmel, ječmen a voda. Provozovatelé těchto restaurací mohou naopak využít marketingový potenciál nejprodávanější značky českého piva a vsadit na jednotný, atraktivní interiér. Nově nesou jednotné označení Originál 1869, které odkazuje k dlouhé a slavné historii značky Gambrinus.



Kde ve světě nejvíce chutná české pivo?

[pondělí, 29. červenec 2013]








Za Falkenštejnem do pivovaru!

[neděle, 28. červenec 2013]




Top Horeca specialista pro Čechy Pavel Adamec, pro Moravu Aleš Gehringer a obchodní sládek Svatopluk Vrzala se na jaře letošního roku stali prvními českými ambasadory globálního projektu značky Heinekenu s názvem Star Serve.

Školení o správném čepování a servírování této prémiové pivní značky absolvovali přímo v centrále v Amsterdamu. Nyní své zkušenosti zúročují v praxi: během letošního července školili personál několika vybraných provozoven, které svým hostům nabízí pivo Heineken čepované ze sudů. Celkem se do programu zapojí osm podniků v Praze a osm v moravském regionu – Brně, Ostravě, Olomouci a Frýdku - Místku.

Pivo Heineken se čepuje odlišně od tradičního českého ležáku, přičemž na závěr dojde k „seříznutí“ pěny pomocí speciální stěrky, díky čemuž dojde k „zakonzervování“ piva, které tak neztrácí říz a chuť. Postup přípravy, čepování a podávání se dá shrnout do pěti bodů: opláchnout - načepovat - zarovnat - ověřit - servírovat.

Díky školení Star Serve v Amsterdamu umějí naši ambasadoři Heineken nejen nejlépe čepovat, ale současně jako jediní mohou v České republice kvalifikovaně školit personál provozoven. Vše o celém rituálu čepování a kvalitě servisu, ale i historii výroby se v Amsterdamu dozvěděli od nejlepších specialistů v oboru, Francka Everse a Laurense Ravena. Spolu s nimi se školení účastnilo šestnáct kolegů ze zemí celého světa: Malajsie, USA, Portugalska, Španělska, Francie a Maďarska.

Pavel Adamec, Aleš Gehringer a Svatopluk Vrzala své zkušenosti v červenci předali personálu vybraných provozoven v celé České republice. Zda se obsluha těchto konkrétních barů a restaurací naučila Heineken správně čepovat a servírovat hostům (spolu s úsměvem a očním kontaktem), na místě v srpnu při třech návštěvách ověří kontroloři, kteří podle speciálního manuálu celý rituál čepování a servírování piva obodují. S tímto hodnocením budou ambasadoři dále pracovat a barmanské týmy dále motivovat, třeba malými dárky. Úplně nejlepší výčepní tým získá pozvání na mezinárodní finále v čepování Heinekenu, které se na podzim uskuteční v Amsterdamu. Personál dalších kvalitních podniků se může těšit na výlet také do Amsterdamu, kde se vydá po stopách historie pivní značky Heineken. Jednotlivé provozovny mohou dále vyhrát i věcné ceny či finanční hotovost.



Horký vsadil na kvalitu

[pátek, 26. červenec 2013]



Pivní slavnosti v Paláci Silesia

[pátek, 26. červenec 2013]


Znáte všechny české pivovary?

[čtvrtek, 25. červenec 2013]



Rekordní počet návštěvníků Colours v areálu Dolní oblast Vítkovice a přidruženého Festivalu v ulicích, jehož byl Radegast hlavním partnerem, vypilo během všech festivalových dní více než 240 000 piv. Návštěvníkům nabídnul 15 různých druhů piv, včetně letní novinky Radegast Letní Krýgl, a navýšil počet výčepních míst i stanů.

Skvělý program, nádherné počasí, ale taky široká nabídka piv, vyšší počet výčepních míst a kvalitní servis v oblasti čepování piva jsou důvodem rekordního množství vyčepovaného piva na letošních Colours. Velké oblibě se těšila letní novinka Radegast Letní Krýgl, která na pestrobarevný festival ideálně zapadla,“ řekl marketingový manažer značky Radegast Karel Kraus.

Nejvíce se vyčepovalo piva Radegast Originál - 128 678 půllitrů, následovaly varianty Radegast Premium a sezonní novinka Radegast Letní Krýgl. Pivo čepovalo více než 250 výčepních ze 122 kohoutů, a to nejen ze sudů, ale i ze 4 cisteren a 30 pivních tanků. O bezvadný chod výčepů a dostatek piva se staral tým 20 odborníků pivovaru.

Součástí doprovodného programu festivalu byla také zábavní zóna Radegast Adrenalin Park nebo klidová zóna KLEE-DECK, kde si mohli návštěvníci odpočinout a dovědět se více o odpovědné konzumaci alkoholu.

Radegast se stal po zásluze další velkou hvězdou festivalu. Návštěvníci ocenili hlavně dostatek výčepních míst a pestrou nabídku piv. Velký úspěch měl stylový Radegast Pub i praktická pivní mapa nebo viditelné označení pivní nabídky na stanech,“ řekl mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Na festivalu vystoupilo 60 zahraničních kapel z 29 zemí a 46 českých kapel. Na Radegast Czech stagi, nad kterou čtyři dny dohlížel bůh Radegast, zahráli například The Plastic People of the Universe, Umakart nebo Květy. Kromě hudby nabídnul festival také divadlo, filmy, diskuse a workshopy.


0. ročník sportovně-pivního zápolení

Kdy: 28.9.2013 - 6.15

Kde: Černokostelecký zájezdní pivovár, Českobrodská 17, 281 63 Kostelec nad Černými lesy

Princip: Jedná se o adrenalinový orientační pivní závod. Soutěží se ve dvojicích. Každá dvojice musí cestou zkonzumovat pivo z 15litrového sudu, který si nese na zádech s sebou. Kdo dorazí do pivovaru jako první s dopitým sudem vyhrává. Trasa bez bloudění a zacházek bude cca 30 – 35 kilometrů

Cena: Další ročníky a celý název soutěže ponese jméno vítěze nultého ročníku. V neposlední řadě vítězové obdrží putovní pohár, na kterém budou zvěčněna jejich jména, trasa, dosažené promile v krvi...

Soutěžní podmínky: Soutěžící musí být starší 18 let. Na startu všichni soutěžící odevzdají mobilní telefony, navigace, gps a podobné věci a označené uložíme v pivovaru do trezoru (nebo si je nechte doma), dovolen je pouze kompas či buzola.

Každý soutěžící bude mít jen jeden půllitr a nebude si rozčepovávat do mnoha kelímků Je dovolené si vzít s sebou psy či jinou havěť, avšak abstinující

Soutěžící se shromáždí v 6.15 v pivováru a po registraci a společné fotce se nastupuje do autobusu, který účastníky odveze na neznámé místo. Na neznámém místě každá skupina dostane orientační mapu s vyznačením kontrolních stanovišť, narazí se pivo, udělá se druhá skupinová fotka a hurá do pivováru. Na mapě budou vyznačena tři stanoviště, které musí každá skupina projít; pouze na těchto stanovištích je dovoleno konzumovat pivo, neboť ruční pípy budou k zapůjčení jen na těchto stanovištích

Shrnuto a podtrženo: pivo se bude moci konzumovat pouze na pěti místech – na startu, na třech stanovištích a dopíjení v pivováru. Každá skupina se musí v cíli/pivováru prokázat prázdným sudem, odpovídajícími promili v krvi a mapou s třemi razítky na druhé straně jako potvrzení o projití daných stanovišť. Možnost návštěvy každého stanoviště bude časově omezená – tzn. že nebudeme na prvním stanovišti čekat na dvojici, která se bude snažit vypít celý sud na startu do půlnoci; časy budou vyznačeny v mapě

Pivo v 15litrovém sudu musí být minimálně 11% a je nutné si sud s ruční pípou obstarat (pokusíme se co nejvíce sudů zařídit a cena piva včetně půjčovného pípy není součástí startovného)

Každý nastupuje do soutěže na vlastní nebezpečí a doporučuji si neplánovat nijaká zásadní rozhodnutí a práci na den následující

Soutěž je určena pro dva muže na jeden patnáctilitrový sud, každý muž může být nahrazen dvěmi ženami, tzn. že může soutěžit i čtyřčlenné ženské družstvo

Startovné: stanovíme v průběhu srpna podle ceny autobusu, mapy barevné a podle toho, co seženu za pivo a za kolik se mi podaří vypůjčit dostatečné množství píp a v neposlední řadě za osazenstvo stanovišť atd.

Sponzoři ozvěte se, uděláme soutěžní trička. Kdyby někdo z Vás věděl o někom, kdo by zdarma obsadil kontrolní stanoviště, tak piště. Ušetří to náklady na startovné nám všem.

Info a přihlášky na: kvetak@pivovarkostelec.cz, 736623290



[Litovel] 08:58 [permalink] [reaguj]


Zlatý mok tekl v Kounově proudem

[středa, 24. červenec 2013]




Už příští týden se na břehu Hlučínského jezera uskuteční devátý ročník hudebního festivalu Štěrkovna Open Music. Poprvé se na něm v roli generálního partnera představí pivovar Ostravar, který tak pokračuje ve strategii podpory akcí v regionu, ze kterého pochází. Ostravar do Hlučína přiveze 5 různých typů piv na čele s letošní novinkou Ostravarem Nefiltr i hit letošních Slavností pivovaru: pivní fotokoutek.

Jsme rádi, že se nám letos podařilo získat tak kvalitního a zkušeného partnera, navíc s tak silným postavením v tomto regionu“ říká zakladatel a duše hudebního festivalu David Moravec. „Ostravar má s hudebními akcemi tohoto typu bohaté zkušenosti, a proto věřím, že se naši návštěvníci mohou těšit na kvalitní pivní servis.

Tento hudební festival podporujeme od roku 2007 a jeho kvalita i počet návštěvníků každoročně roste,” říká manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková. “Festival vyniká pohodovou atmosférou, což podtrhuje i místo konání v blízkosti hlučínské štěrkovnyy. Jsme rádi, že jako místní patrioti můžeme podpořit tuto akci

Podle Cieciotkové Ostravar nabídne Ostravar návštěvníkům hlučínského hudebního festivalu 5 různých typů piv: prémiový ležák, světlé výčepní pivo, nealko, populární cooly a Ostravar Nefiltr. Cena jednoho půllitru bude začínat na velmi příznivých pětadvaceti korunách.

Ze zkušeností z letošních Slavností u nás v pivovaru můžeme očekávat, že největší zájem bude opět o Ostravar Nefiltr. Během pár hodin se ho vypilo 26 tisíc půllitrů,“ říká Zuzana Cieciotková a dodává, že popularita Nefiltru je dána tím, že se svým charakterem vrací ke kořenům. „Nefiltr je totiž velmi blízký pivu, které ochutnává náš sládek Roman Richter každý den ve sklepích našeho pivovaru.

Vzhledem k očekávané návštěvnosti festivalu rozšíří o víkendu Ostravar na Hlučínském jezeře počet výčepních míst. „Do areálu přivezeme navíc 16 píp,“ upřesňuje Martin Bárta, který má za Ostravar pivní servis na festivalu na starosti.

Kromě piva se bude ostravský pivovar starat také o zábavu návštěvníků. „Na Štěrkovnu přivezeme speciální fotokoutek, aby měli lidé hezkou připomínku, že se letos festivalu zúčastnili. Na našich Slavnostech byl o fotokoutek enormní zájem a fotografové se v něm 8 hodin nezastavili,“ říká závěrem manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.



Za Falkenštejnem do Křinického pivovaru

[úterý, 23. červenec 2013]


Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI