Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

září 2012

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv září 2012












K výrobě nových herních prvků a mobiliáře posloužily stovky kilogramů víček z PET lahví nasbíraných zaměstnanci společnosti Pivovary Staropramen a rodiči a dětmi z mateřské školy.

Mateřská škola v Lechowiczově ulici má na své zahradě po letech čekání moderní, bezpečné a především zábavné dětské hřiště. Vděčí za to společnosti Pivovary Staropramen a jejímu projektu „Sbírej víčka, postavíme…“. Díky němu mohou děti navštěvující tuto školku naplno využívat tři nové houpačky, skluzavku, vláček s vagonky, dva sety fotbalových branek se sítí a personál mateřské školy ocení i šest odpadkových košů. K vybavení zahrady posloužila sesbíraná víčka z PET lahví, část vybavení bylo financováno společností Pivovary Staropramen.

Projekt společnosti Pivovary Staropramen „Sbírej víčka, postavíme …“ byl zahájen v listopadu loňského roku. Cílem prvního ročníku bylo zapojit zaměstnance pivovaru Ostravar a Staropramen, děti z mateřské školky i jejich rodinné příslušníky do aktivity, která povede k vybavení školní zahrady potřebnými herními prvky. Během necelého roku bylo nashromážděno několik stovek kilogramů umělohmotných víček z PET lahví a nápojových kartonů. Ve spolupráci s partnery a dodavateli, kteří plasty zpracovávají, byla víčka přetvořena na zábavné herní prvky a mobiliář dětského hřiště instalovaný v zahradě školky v Lechowiczově ulici v Moravské Ostravě.

Projekt „Sbírej víčka, postavíme …“ doslova nadchl všechny naše zaměstnance , ale i všechny spolupracující firmy, které se na výrobě podílely. Díky nadšení všech zapojených a poměrně jednoduchému záměru sbírat víčka z PET lahví se povedlo rozjet velmi úspěšnou aktivitu, která jedním hřištěm určitě nekončí. V tuto chvíli již běží druhá vlna projektu, která, jak věříme, by mohla být ještě úspěšnější,“ říká Edita Šilhánová, ředitelka právního oddělení a vnějších vztahů společnosti Pivovary Staropramen.

Aktivitu společnosti Pivovary Staropramen oceňuje i vedení městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Na jejím území se nachází pivovar Ostravar, který patří do společnosti Pivovary Staropramen a kde se vaří pivo už od roku 1898. Proto radnice vybrala právě mateřskou školu v Lechowiczově ulici jako vhodnou ke spolupráci. Napjatý rozpočet totiž takovou investici v této školce prakticky vylučoval minimálně do roku 2015. Proto vedení mateřské školy tuto pomoc vítá.

Spolupráce se společností Pivovary Staropramen plní nadmíru naše očekávání. Krásná, prostorná zahrada mateřské školy, která čekala na vybavení hracími prvky již několik let, dostala novou podobu. Radost dětí je nepopsatelná. Mimořádný význam má také to, že se na realizaci projektu mohly podílet i samotné děti a jejich rodiny,“ vysvětluje ředitelka mateřské školy Jindřiška Nejedlá.

Rekonstrukce zahrady mateřské školy Lechowiczova je pro finanční náročnost rozčleněna do pěti etap. Tento projekt společnosti Pivovary Staropramen nám výrazně pomohl při realizaci jedné z nich. Proto děkujeme společnosti Pivovary Staropramen za realizaci projektu, dětem a jejich rodičům, mateřské škole a všem dalším zúčastněným za jejich aktivitu a pomoc.“ doplnil Jiří Havlíček, starosta městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Slavnostní předání nového vybavení zahrady se za přítomnosti generálního ředitele společnosti Pivovary Staropramen Zbyňka Kováře, starosty městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Jiřího Havlíčka, místostarosty Tomáše Kuřece a ředitelky MŠ Ostrava Jindřišky Nejedlé uskuteční 17. září v 10.30 hodin přímo v zahradě školky. Součástí programu bude i drobné občerstvení, vystoupení dětí a výstava kreseb na téma „Naše nové hřiště“.

Na rekonstrukci dětského hřiště spolupracovaly společnosti RAJAN EKO s. r. o. - výrobce produktů, ECO-F a.s. služby v ekologii, likvidace a recyklace odpadů a TRANSFORM a. s. Lázně Bohdaneč - zpracování víček na potřebný materiál.


Kounice prvně U Vodoucha

[pondělí, 17. září 2012]

::alt

První kounické pivo pouze v hostinci U Vodoucha tuto středu 19.9.2012 od 14.00. Na čepu bude 12% světlé kvasnicové

::alt

::alt

::alt

Kostelečtí

[pi] 12:26 [permalink] [comments: 7]


Rekordní počet návštěvníků zavítal v sobotu do Nošovic na jubilejní 10. ročník akce Radegast den. V novém areálu, v těsné blízkosti pivovaru, se po celý den bavilo rekordních více než 30 tisíc lidí, kteří celkem vypili 64 000 piv. Na hudební scéně vystoupilo 9 kapel, z nichž největší aplaus sklidily Chinaski, No Name a Mandrage. Program probíhal na sedmi scénách. Téměř 1350 lidí se vydalo na exkurzi pivovarem, aby se seznámili, jak se jejich oblíbené pivo vaří.

Poprvé v desetileté historii se návštěvníci Radegast dne vydali do nového areálu v těsné blízkosti pivovaru. Již krátce po poledni se areál jubilejního ročníku slavností nošovického pivovaru z větší části zaplnil. Bohatý program slavnosti piva boha Radegasta postupně lákal další tisíce lidí, takže celkový počet návštěvníků překročil rekordních 30 tisíc.

To, že se nové místo osvědčilo, potvrdil manažer značky Radegast Martin Troup: „Prostornější a komfortnější areál Radegast den potřeboval, a to vzhledem k trvalému růstu počtu návštěvníků. Ukázalo se, že to bylo dobré řešení. Lidé byli ještě blíže pivovaru a díky přehlednému rozmístění scén bylo přecházení mezi nimi výrazně pohodlnější. Tuto variantu areálu budeme určitě rozvíjet i v dalších letech.

Kromě bohatého hudebního programu se lidé bavili také na dalších šesti scénách. Užili si především adrenalinové disciplíny nebo let vrtulníkem nad pivovarem Radegast. Úspěšnou novinkou festivalu byla rovněž klidová zóna, kde si mohli návštěvníci odpočinout, dovědět se něco o odpovědné konzumaci alkoholu nebo si nechat změřit službou Promile Info, za jak dlouho mohou usednout za volant.

Do konce života si Radegast den 2012 zapamatuje Jan Žůrek z Bravantic, který ve finále soutěže pro pravé chlapy „Hlas se do služby“ vyhrál 300 tis. Kč.

Velkému zájmu se těšil i program správné péče o pivo s obchodním sládkem pivovaru, kde se mohli zájemci naučit správnému čepování. Téměř 1350 lidí se vypravilo na prohlídkovou trasu pivovarem, aby se seznámili s výrobou správně hořkého piva Radegast.

Celkem vypili příznivci piva Radegast 64 000 piv. Největší zájem byl o nefiltrovaný ležák speciálně uvařený pro tuto akci, který bude k dostání i ve vybraných hospodách až do 13. října (seznam hospod je zveřejněný na www.radegast.cz).




Na praze 13 uspořádali pivní slavnosti

[pondělí, 17. září 2012]








Milovníci piva zaplnili náměstí

[pátek, 14. září 2012]






Pamatujete na Kralupský ležák?

[čtvrtek, 13. září 2012]

Co to má být, to europivo?

[čtvrtek, 13. září 2012]




Mistr bednářské party Plzeňského Prazdroje Josef Hrůza získal ocenění Nositelé tradice lidových řemesel. Titul každoročně uděluje Ministerstvo kultury za péči o kulturní dědictví osobám, které významně pečují o odkaz dávných řemeslných tradic. Bednářství je unikátní řemeslo, které uchovává pivovar Plzeňský Prazdroj jako jedno z posledních míst ve střední Evropě.

Plzeňský pivovar je jedním z posledních, který uchovává tradiční výrobu dřevěných sudů i kádí a prezentuje ji svým návštěvníkům. „Ocenění jednoznačně patří celé naší partě, protože bednařina, a zejména práce na ležáckých kádích a sudech, je sehraný koncert celé party bednářů, kde má každý svoji roli. Jsem rád, že náš plzeňský pivovar tuto krásnou tradici nejen uchovává, ale umožňuje veřejnosti spatřit bednářské řemeslo naživo. Naposled před týdnem při Pilsner Festu v pivovaru, další příležitost vidět výsledek bednářské práce budou mít lidé při říjnových oslavách 170. výročí piva Pilsner Urquell,“ vyjádřil se po převzetí ocenění Josef Hrůza, který se bednařině věnuje přes 40 let a nyní je mistrem bednářské party v plzeňském pivovaru.

Bednářské umění zachovává plzeňský pivovar také z praktických důvodů. Díky údržbě i výrobě kvasných kádí a ležáckých dubových sudů se část piva vyrábí po 170 let ve stále stejných podmínkách. Díky neustálému srovnávání chuti takto vyrobeného piva s pivem vyrobeným v moderních zařízeních mohou sládkové Plzeňského Prazdroje milovníkům plzeňského piva garantovat, že jeho původní chuť zůstává zachována.

Foto

V současné době Prazdroj zaměstnává 7 bednářů, a protože mistři odcházejí na odpočinek, postupně si pivovar vychovává bednáře nové. Po třech letech se tu z bednářských učedníků, většinou s bohatou truhlářskou praxí, stávají mistři bednářského řemesla. Bednáři pečují o sudy a kádě v pivovarských sklepích; pravidelně udržují a opravují ty stávající, vyrábějí nové sudy ležácké, určené pro zrání piva ve sklepích, i menší a malé sudy transportní – tedy ty, ve kterých se pivo dopravovalo dříve do hospod. Dnes se z nich čepuje plzeňský ležák při zvláštních příležitostech. Jednou z nich bude i oslava 170. výročí piva Pilsner Urquell a pivovaru Plzeňský Prazdroje, pro niž bednáři připravili speciální 170litrové sudy, z nichž se bude 5. října na náměstí Republiky čepovat nefiltrované plzeňské pivo zdarma. Sběratelé a příznivci piva Pilsner Urquell si mohou zakoupit plně funkční malé soudky v dárkové prodejně na nádvoří plzeňského pivovaru či v nově otevřené značkové prodejně Pilsner Urquell Galerie v Praze na Kampě, v ulici u Lužického semináře.


Milovníci chmelového moku a příznivci dobré zábavy se mohou těšit na sobotu 15. září do Benešova u Prahy. V areálu pivovaru Ferdinand budou od 12 hodin již po jedenadvacáté probíhat vyhlášené Pivovarské slavnosti. I letos nabídnou všech sedm druhů piv, včetně kvasnicového, a chybět nebude ani bohatý doprovodný program pro dospělé, atrakce pro děti a vystoupení oblíbených českých kapel.

Pivovarské slavnosti v Benešově navštívilo loni cca 2000 lidí, kteří dohromady vypili 5865 piv. Jsem zvědavý, zda se letošním návštěvníkům podaří tento výkon pokořit. I letos na ně čeká všech sedm druhů piv oblíbené značky Ferdinand, proslavené tradiční výrobou,“ uvedl sládek pivovaru Jaroslav Lebeda. Připraveny jsou i soutěže a zájemci se mohou zúčastnit prohlídky pivovaru s doprovodným komentářem. Nachystáno bude rovněž tradiční občerstvení a dobré jídlo, kde nebudou chybět klobásy, grilované maso, guláš a další oblíbené pochutiny.

V doprovodném programu si podle zástupců pivovaru Ferdinand přijdou na své nejen dospělí, ale i malé děti. Zatímco si dospělí budou vychutnávat pestrou pivní nabídku, pro děti bude připraven koutek Domu dětí a mládeže Benešov, kde si budou moci vyzkoušet malování na trička, čepičky, budou připraveny i atrakce jako skákací hrad se skluzavkou, jízda na býkovi ve stylu rodeo a oblíbené malování na obličej. Novinkou bude i přítomnost karikaturisty, který na památku vtipně zvěční všechny zájemce o svůj portrét.

Na pivu si budou moci návštěvníci pivních slavností pochutnávat za hudebního doprovodu hned na dvou podiích, kde vystoupí zástupci folku, blues, tvrdého rocku, ale i brazilské samby. Akcí bude provázet moderátorka Country rádia Veronika Čičková.

Vstupné na slavnosti stojí 50 Kč, děti mají vstup zdarma.

V Praze 11. září 2012

Velké podium

13-14 hodin - Bílá nemoc

15-16 hodin - Adriano Trindade a Los Quomados

17-18 hodin - Odyssea Clasic

21-22 hodin - Doga

Malé podium

14-15 hodin - Štěpán Kojan

16-17 hodin – Týnečanka

18-19 hodin – Čejka Band

20-21 hodin – Kurtizány z 25. Avenue




a novém místě v těsné blízkosti pivovaru vypukne v sobotu 15. září v Nošovicích jubilejní 10. Radegast den. Akce, kterou navštěvuje každoročně přes 20 tis. lidí, nabídne program na 7 scénách. Největšími hudebními hvězdami budou kapely Chinaski, No Name, Mandrage a Charlie Straight. Lákadlem pro milovníky hořkého piva je již tradičně Radegast nefiltrovaný ležák, který nošovičtí sládci uvařili právě pro tento den. Pivo se bude čepovat ze 75 výčepních kohoutů. Chybět nebudou adrenalinové zážitky a výzvy pro pravé chlapy. Jednou z nich je i možnost se proletět nad areálem ve vrtulníku. Program začíná v Nošovicích v 11:00 hod. Pořadatelé zajistili posílení autobusových i vlakových spojů z Ostravy a Frýdku-Místku. Vstup na akci je zdarma.

Nové místo konání Radegast dne umožní pořadatelům zajištění bohatšího programu, větší bezpečnosti a pohodlí pro všechny návštěvníky. „Počet návštěvníků každý rok roste a blížíme se hranici 30 tis. lidí, což řadí Radegast den k jedné z největších akcí v regionu. Proto letos využijeme větší areál. Přibude výčepních míst, parkovacích ploch a pohyb mezi sedmi scénami bude pro návštěvníky pohodlnější,“ přiblížil výhody nového areálu Martin Troup, manažer značky Radegast.

Program odstartuje v 11 hodin a hned ve 12:30 vystoupí skupina Mandrage. První velká hvězda, slovenská kapela No Name, se představí už v 15 hodin. Následovat budou Charlie Straight, VSPH, Děda Mládek Illegal Band, Wohnout a Chinaski, kteří zahrají své hity od 21:45 hod.

Na Radegast den se jezdí také za hořkým Radegast nefiltrovaným ležákem, který vaří nošovičtí sládci právě pro tento den. I letos je ho připraveno dostatek, což potvrzuje manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák: „Nefiltrovaný ležák už ve sklepích dozrává a věřím, že i letos bude návštěvníkům Radegast dne chutnat. Loni vypili celkem 40.900 piv. Navařeno máme výrazně více, takže určitě nehrozí, že by pivo došlo. Kromě nefiltrovaného ležáku budou na čepu i další piva Radegast: Premium, Originál a pro řidiče Birell.“

Lidé si budou moci rozšířit své znalosti o pivu a jeho správném čepování. A to nejen na exkurzní trase pivovarem, ale také přímo na jedné ze scén. Pod vedením obchodního sládka tam bude probíhat škola správného čepování a péče o pivo.

Chybět nebude řada adrenalinových disciplín. „Dostaň se z rokle“ či „Vyzvi přírodní živel“ jsou názvy napovídající tomu, že půjde o nelehké chlapské úkoly. Na Radegast den bezpečně nezapomene vítěz soutěže „Hlas se do služby“, který si domů odnese 300 tis. Kč.

Do Nošovic pojede speciální vlak z Ostravy s odjezdem v 9:00 hod. z hlavního nádraží. Z Frýdku–Místku pak budou jezdit vlaky i autobusy prakticky celý den. Jízdní řády a detailní informace k programu jsou k dispozici na stránkách www.radegast.cz.


Styrol v pšeničném pivu

[úterý, 11. září 2012]




Prodám ležácké tanky 600 L

[pondělí, 10. září 2012]

Prodám ležácké tanky (10ks)o objemu 600 L s příslušenstvím. Cena za 1 ks je 39.000 CZK. Tel. 602739141.

Prodám ležácké tanky 600 L







«« « Strana 2 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI