Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

srpen 2012

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv srpen 2012




[Litovel] 09:08 [permalink] [reaguj]






Zájem turistů o pivovar ve Velkých Popovicích výrazně narůstá, za posledních sedm let se počty příchozích zčtyřnásobily. Také díky novinkám atraktivní trasy přivítal pivovar letos 20 000. návštěvníka již 8. srpna. Češi představují 57 % zájemců o prohlídku a nejčastější zahraniční návštěvou jsou Rusové, kteří tvoří takřka třetinu dosavadního celkového počtu návštěvníků.

I při celkově vyšší návštěvnosti se rozložení příchozích hostů z pohledu národností v posledních letech téměř nemění. Českých návštěvníků je 57 %, více než 40% lidí tedy přijíždí ze zahraničí. Nejvíce cizinců pochází z Ruské federace, kde je Velkopopovický Kozel velice populární,“ vysvětluje Karel Kraus, marketingový manažer Plzeňského Prazdroje. Pivovar pravidelně vítá také turisty z Německa, Velké Británie, Maďarska, severských zemí nebo i exotických krajin, jako např. Austrálie či Nový Zéland.

Domácí návštěvníci přijíždějí nejčastěji ze středních Čech a využívají zejména individuální návštěvy. Další kategorií jsou pražští cyklisté, pro které Velké Popovice představují ideální a oblíbený tip na výlet. Přes 83 % zájemců o prohlídky přijíždí do pivovaru organizovaně.

Jubilejním návštěvníkem se stal Martin Kussior, který tráví letní dovolenou v okolí Popovic a do pivovaru přijel na prohlídku s rodinou. „Při prohlídce pivovaru mě zaujala technicky dokonalá stáčírna a hlavně informace o surovinách a samotné výrobě velkopopovického piva. Musím přiznat, že jsem si doplnil vzdělání a že při dalším setkání s Kozlem k němu budu už přistupovat trochu jinak,“ podělil se o své dojmy z pivovaru jubilejní návštěvník, kterému předali zástupci pivovaru malou pozornost.

Foto

Velkopopovický pivovar na zatraktivnění své prohlídkové trasy komplexně pracuje, i proto se daří nabízet návštěvníkům zajímavé novinky. Letos v květnu pivovar rozšířil prohlídku Po stopách Kozla o unikátní 40 metrů dlouhý tunel vedoucí z ležáckých sklepů přímo do stáčírny a nabídl novou expozici v historické varně z roku 1928. Přímo v autentickém prostředí ležáckých sklepů si pak mohou návštěvníci vychutnat velkopopovická piva z nového jedinečného výčepu.

Raritou a duší pivovaru je živý maskot kozel Olda, který je přirozenou součástí pivovarského parku, ale i řady ceremonií a významných akcí pivovaru. Prvního maskota získal popovický pivovar až z Užhorodu v roce 1939. Jméno Olda získal po svém původním ošetřovateli a všichni jeho následovníci dostávají své první jméno po něm.

Suvenýry s kozlími motivy si mohou zájemci zakoupit v Návštěvnickém centru v Kozlím obchůdku nebo prostřednictvím e-shopu, dalším lákadlem pro návštěvníky pivovaru je Kozlíkův konferenční prostor, venkovní areál pro zážitkové akce a Kozlovna, která byla vedle pivovaru otevřena v roce 2010.

Pro věrné příznivce piva Velkopopovický Kozel neustále připravujeme zajímavé a zábavné akce, díky kterým se mohou dozvědět maximum informací o oblíbené značce, ale především mohou v pivovaru strávit příjemný den. Například už tuto sobotu se milovníci velkopopovického piva a dobrého jídla mohou těšit na grilování v pivovaru,“ uvedl Tomáš Raboch, vedoucí Turistických služeb.

Grilování v pivovaru se uskuteční 11. srpna od 11 do 18 hodin. Chybět nebude Velkopopovický Kozel 11° a odpoledne návštěvníkům zpříjemní i živá hudba s kozlími soutěžemi. Kdo se chystá navštívit novou trasu místního pivovaru, může se na jejím konci těšit na ochutnávku poctivého piva Velkopopovický Kozel přímo v ležáckých sklepích a v nefiltrované podobě.

Foto




Pivaři se valí do Bohumína!

[pátek, 10. srpen 2012]



Letošní 8. ročník tradičního ZUBRFESTU promění 8. září přerovské výstaviště v největší hospodu na Moravě. Hlavním lákadlem se stane nepasterovaný ZUBR Gold, který tady poprvé poteče přímo z tanku. Jím i desítkou dalších druhů piv z produkce moravských pivovarů Zubr, Holba a Litovel se budou zapíjet desítky gulášů.

Ochutnat dobré pivo do Přerova přijedou i Support Lesbiens. Nejen pro své fanoušky se stanou hlavním programovým tahákem, podobně jako Mňága a Žďorp nebo Fleret. Na hlavním pódiu předvedou svoji premiéru i nezkrotní Leopardi z Hudební umělecké školy z Lipníku nad Bečvou. Nezávislou scénu obsadí místní skupiny, na které naváže moderátor akce a DJ Mirek Karásek svým večerním diskotékovým koktejlem. Každý návštěvník letos navíc dostane pivní novinku Escape Free Energy v 0.33 l lahvi jako dárek.

Loni akci navštívilo 7500 lidí a pokud bude přát počasí, mohl by jejich počet ještě narůst.

Na akci pivovar nasadí na 50 výčepních zařízení, ze kterých potečou nejen tradiční piva.

Nebude chybět ani náš skokan roku, ochucený Zubr YUZU. Je tím správným festivalovým pivem a patří mu stále větší popularita. Příznivci dobrého piva se mohou těšit také na nepasterovaný Zubr Gold, čepovaný přímo z tanku,“ říká Petr Hermély z pivovaru ZUBR. K dispozici bude na 1500 míst k sezení v párty stanech a venku. V rámci gulášového klání se do Přerova sjedou kuchařští mistři z celé republiky a přidají se i zahraniční. Zhruba ve 30 polních kuchyních to bude pěkně vřít už od rána, aby mohli návštěvníci hned po poledni ochutnávat desítky gulášů a zapíjet je nejoblíbenějšími pivy na Moravě. Zubr do soutěže postaví vlastní kuchařský tým, jehož pivní guláš se stal favoritem návštěvníků v předchozím ročníku. Vstupenky v hodnotě 90 Kč budou v prodeji přímo na akci.










Plzeňský Prazdroj spustil do plného provozu nové zařízení na částečné odvodnění mláta, které připravuje pro Plzeňskou teplárenskou, a. s. palivo k výrobě zelené elektřiny. Výhřevnost mláta při 40% obsahu sušiny přitom činí 6,6 GJ/t. Spálením 500 tun mláta tak teplárna ušetří 244 tun hnědého uhlí nebo jiného fosilního paliva.

Varny plzeňského pivovaru vyprodukují cca 80 000 tun mláta ročně. Pivovarské mláto vzniká jako vedlejší produkt při výrobě piva, v surovém stavu obsahuje přibližně 80 % vody a v současnosti se používá především jako krmivo v zemědělství. V souladu s cíli v oblasti trvale udržitelného rozvoje se Plzeňský Prazdroj rozhodl instalovat novou technologii na odvodnění mláta odstředivým lisováním a dopravovat do blízké teplárny surovinu připravenou k výrobě energie a páry. K výrobě zelené energie bude určena přibližně polovina ročního objemu mláta.

Lisování a spalování mláta přispěje k dalšímu snižování uhlíkové stopy, kterou se nám podařilo za posledních 5 let snížit o 20 %. Příznivý vliv na životní prostředí má také fakt, že se mláto už nepřepravuje na velké vzdálenosti, ale využívá se v zařízeních Plzeňské teplárenské, která je v přímém sousedství pivovaru. Nová technologie na lisování mláta je další z investic do oblasti trvale udržitelného rozvoje, které se řídí přesně definovanou strategií. Ta definuje deset priorit, z nichž jedna je právě snižování uhlíkové stopy,“ říká Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace v Plzeňském Prazdroji.

Upravené mláto má téměř srovnatelnou výhřevnost jako například lesní biomasa z probírek a prořezávek. Plzeňská teplárenská, a.s. tak vyrobí více páry a následně elektřiny s úsporou fosilních paliv. To má pozitivní dopad na snížení produkce CO2, takzvané uhlíkové stopy. Využívání pivovarského mláta tak přispívá ke snížení emisí skleníkových plynů.

Jak informoval Jiří Holoubek, obchodně–technický ředitel Plzeňské teplárenské,“během několikaměsíčního zkušebního provozu dodal Plzeňský Prazdroj do Plzeňské teplárenské, a.s. více než 500 tun vylisovaného odvodněného mláta. S náběhem plného provozu počítáme začátkem srpna. Vedle dřevní štěpky, triticale, tuhých alternativních paliv a připravovaného miscanthusu opět pokračujeme v mnohaletém trendu Plzeňské teplárny – rozšiřování palivového mixu.











Zvládli vypít 3 700 piv?

[pondělí, 6. srpen 2012]








Stačí zapojit se do ankety Euroregionu Praděd a při svých cestách po Jeseníkách vyplnit anketní lístek. Ty budou po celou dobu prázdnin k dispozici u řidičů cyklobusů a turistbusů, které pravidelně křižují Jeseníky. Vyplněný lístek pak řidiči při výstupu odevzdáte a budete automaticky zařazeni do slosování. Anketa poběží do konce srpna a nabízí skvělou příležitost poznat jedinečný kraj Jeseníků a současně možnost získat zajímavou výhru.

Anketní lístky budou slosovány 7. září v sídle Euroregionu Praděd a vylosovaní výherci budou uvedeni on line na www.europraded.cz, www. holba.cz nebo na www.jeseniky.net.

Na vítěze čekají lákavé odměny, mezi kterými nebude chybět Holba Šerák, zlatý poklad Jeseníků.

1. místo: soudek piva Holba Šerák + batoh Euroregionu Praděd plný překvapení + kniha "Chuť Jeseníků"

2. místo: 5x multipack Holba Šerák + batoh Euroregionu Praděd plný překvapení + turistický průvodce Jeseníky - nejkrásnější trasy

3. místo: 3x multipack Holba Šerák + batoh Euroregionu Praděd plný překvapení + cykloprůvodce Jeseníky

4. - 40. místo: zajímavé ceny, které věnovali partneři ankety.

Navštívit Jeseníky se nyní skutečně vyplatí! Proto přijeďte, poznejte kraj ryzího piva z hor a vychutnejte si jeho krásy.


Sázíte na kvalitu a jedinečnou chuť piva? Pak sáhněte po světlém výčepním pivu ZUBR Gold. Patří mu nejen vítězství v prestižní degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX a titul pivo roku 2012 ale nyní se stal také Regionální potravinou. Po slavnostním udělení certifikátu ministra zemědělství Petra Bendla se může pyšnit dalším puncem kvality.

Navazuje tak na sérii vítězství v degustačních soutěžích, kde se pravidelně stává favoritem. „Jsme rádi, že můžeme v regionu nabídnout kvalitní značku, která je populární především na Přerovsku a Prostějovsku, ale také na Kroměřížsku či v Uherském Hradišti. Při jednání se zákazníky bude značka Regionální potravina dalším argumentem pro to, jak je pivo kvalitní,“ uvedl ředitel pivovaru Zubr Tomáš Pluháček. Zubr se vyznačuje plností a chmelovostí a je příjemně hořké.

K významným letošním trumfům pivovaru dále patří ocenění Pivovar dvacetiletí, udělené v rámci soutěže Zlatý pohár PIVEX- Pivo roku 2012.


Novinky z Vyškova

[sobota, 4. srpen 2012]

1) Znovuzavedení výroby pšeničného piva s podílem živých kvasnic

Další, tentokrát letní speciál Vyškovského pivovaru se představí pod novou značkou CROSS THE WORLD

Konečně je to tady – 2 měsíce slíbený speciál bude konečně k dostání. Navazujeme na nyní již populární a očekávanou tradici výroby piv ze světové studnice pivních stylů, kterou jsme zavedli v loňském roce a v občasných várkách představujeme na české poměry méně obvyklá piva.

Úspěch těchto piv je velký a zaslouží si vlastní novou řadu. Rozhodli jsme se, že značka JUBILER i do budoucna bude věnována dlouholetému oblíbenému speciálu JUBILER 16,80. Nové speciální piva ponesou nově vybudovanou značku CROSS THE WORLD, která navazuje na nedávno pokřtěnou značku CROSS MIX, pod kterou jsme představili první „radlery“ z našeho pivovaru.

Značka CROSS THE WORLD

Pod touto značkou se od nynějška budou objevovat piva, která, tak jak český překlad „křížem světem“ naznačuje, postupně vybereme z klenotnice piv z celého světa a budou v občasných várkách nabízena.

Hefe Weissbier

První pivo v této nové řadě je známo především v Bavorsku, ale co je již méně známo, jde o pivo, které před průmyslovou revolucí převládalo v českých zemích. Dá se tedy říci, že jde o návrat staročeského „bílého piva“, jak se také kdysi u nás nazývalo.

A jelikož je léto, není nad osvěžující variantu tohoto pšeničného piva s obsahem živých kvasnic, tedy o variantu mající 11,2 % epm. a 4,7 % obj. alkoholu. Jak je již u nás zvykem, používáme originální kvasničný kmen svrchních kvasinek a originální německé chmely, které do pšeničného piva patří.

Použité suroviny: pitná voda, pšeničný slad, ječné slady (český, barvící), upravené chmely (Perle, Saphir, Hallertau Mittelfrüh), kvasnice svrchního kvašení pro pšeničná piva, neředěno vodou!

Nepasterováno s obsahem živých kvasnic

Náš Weissbier jako jediný z českých průmyslových pivovarů obsahuje velké množství živých kvasnic, které jsme neznehodnotili pasterací. A to jak v sudech, tak i v lahvích!

V prodeji bude k dispozici v lahvích i sudech ve vybraných provozovnách a v pivovarské pivnici i prodejně ve Vyškově a to od 11. 8. 2012! Premiéra proběhne 11. 8. 2012 na nádvoří pivovaru při konání Farmářských pivovarských trhů.

2) Farmářské trhy v pivovaru

Již v sobotu 11. 8. 2012 se uskuteční Farmářské trhy v pivovaru. Toho času jde ve Vyškově o jediné místo s tradičními farmářskými trhy s domácími produkty. Více v příloze.

3) Předpouťová rocková zábava

Ve Vyškově se koná každoročně pouť druhou srpnovou neděli. A stalo se již tradicí, že večer před poutí je v pivovaru předpouťová zábava. Více v příloze.

4) Den otevřených dveří pivovaru – hlavní pivovarská akce v roce

V neděli 12. 8. 2012 od rána až do noci..

Exkurze po pivovaru zdarma, pivní soutěže, zábava, poučení, kompletní sortiment piv, beermixů, limonád, včetně nefiltrovaných piv a novinek, pivo RAFUN a pšeničné pivo Weissbier.

Malým příspěvkem k ekologii je i možnost zapůjčení sklenic a čepování nápojů do nich. Navíc i toto přispěje ke zkulturnění ochutnávání našich výrobků.

Každým vypitým nápojem přispějí návštěvníci i místní Oblastní charitě Vyškov. Přispět budou moci i při vstupu do pokladničky, nebo zakoupením výrobků klientů Oblastní charity ve Vyškově.

5) Letní kino v pivovaru

6. 8. 2012 - 10. 8. 2012. Ve spolupráci s MKS Vyškov. Slíbené jsou atraktivní filmy: Líbáš jako ďábel, Doba ledová 4, Polski film a další. Více na stránkách MKS Vyškov.

Vyškovské pivo a limo na čepu. Slosovatelné vstupenky o nápoj zdarma.

… okoštujte výjimečnou várku piva


Zíraj na auto, a když jim holky vrazí pivo, na chvíli znehybní,“ popisuje zážitek ze Samson Tour její náčelník Kryštof Kostroun.

Skoro dvacet let starý, ale kompletně zrenovovaný Chevrolet Chevy, rok výroby 93, od podlahy až ke střeše našlapaný pivem, aparaturou, projektorem a dalšíma vychytávkama. Do zbylého prostoru „zlatého obříka“ se vmáčknou ještě dvě sexy holky a řidič, DJ a šéf kabiny v jedné osobě. A může se vyrazit za lidmi. „To je ta nejkrutější kára, jakou jsem kdy v životě viděl,“ i tak reagují někteří mládežníci.

Samson Van má za sebou měsíční tour po Česku a už si začíná užívat slávy. Důvodů pár je. Třeba vzhled a funkčnost. Zlatavý veterán zaujme jen tím, že proburácí kolem vás. Když navíc ještě zastaví a za zvuků taneční muziky vyskáčou Samson holky s vychlazeným radlerem, pivem nebo Pitem, většinou jen zíráte a pak pijete a pijete a…

Po pěti minutách dojezdu na místo jsme schopný fungovat, což znamená, že hraje hudba, je postavený bar a stůl na Beer Pong. Moderátor má zapojený majk, hraje komp a holky mají naplněný tašky s pivem,“ to je stručný popis Kryštofa Kostrouna, který má Samson Van na povel.

A kde všude se o téhle parádní souhře povídá? Van už byl ve vybraných pražských pneuservisech a na benzinkách na D1 ochutnali řidiči kamionů z jeho zásob nealkoholické pivo Pito. Tu čest ale měla třeba i Štvanice, Riegrovy sady, Letná, desítky jihočeských kempů kolem Vltavy a Lužnice, parky, náměstí, hrad Křivoklát a drink dostal i cyklista, kterého Van v kopci předjížděl.

Velkou radost udělá, když tahle brumlající královna zastaví třeba na tenisových kurtech, holky otevřou twisty, popřejou hezkou hru a jedeme dál,“ říká Kryštof Kostroun.

Radlery s twist uzávěry jsou ostatně hitem léta. Právě třetinky tohoto lahodného nápoje jdou na dračku. A teď se navíc výběr Samsonu rozšířil o další dvě příchutě. „Černý rybíz už jsme zkusili testovat v provozu, to znamená, že ho pár dní vozíme ve vanu a hlavně ženám podle prvních ohlasů chutná,“ vysvětluje obchodní ředitel pivovaru Samson David Posekaný.

Samson Tour je ale hlavně o akci, která osvěží nejen tělo, ale i ducha. Takže na závěr ještě jedna příhoda „z natáčení“. V Českém Krumlově posádka Samson Vanu naskákala přímo na řidiče ve stojící zácpě. „Brali to, pili a divili se, kde jsme se tam vzali. Sampling jsme utnuli až potom, co jsme zpozorovali, že Krumlov je průjezdnej a kolonu aut vlastně vytváříme my,“ hlásí z terénu Kryštof Kostroun.


Samson představuje jako první u nás radler s rybízovou příchutí!

Pivovar Samson se rozhodl uprostřed léta vyslyšet volání svých fanoušků. Na facebooku a webových stránkách se množily dotazy na další příchuť. Po úspěšném Grepu a Lemonu bylo jasné, že to chce osvěžující a říznou chuť, kterou na českém trhu zatím nikdo nenabízí. „Z jednoduché komunikace nám vyšlo, že by většina ráda ochutnala černý rybíz. A i já můžu potvrdit, že ta chuť je exkluzivní a nezaměnitelná,“ představuje Černý rybíz obchodní ředitel pivovaru Samson David Posekaný.

Tajemná chuť černého rybízu s jemně hořkým pivem vytváří zdánlivě nesourodý pár, který ale dohromady zapojí snad všechny vaše chuťové receptory. „Baví nás, že vlastně nevíme, jestli jsou tyhle černé bobule sladké nebo trpké. Z našich zkušeností proto po každém napití muselo přijít další,“ říká s úsměvem David Posekaný, který spojení piva a limonády s příchutí černého rybízu doporučuje hlavně v boji proti srpnovým pařákům. „Jen málokterý nápoj tak spolehlivě osvěží,“ dodává zkušeně.

I v Černém rybízu je jen 2,5 % alkoholu a Samson ho nabízí v třetinkových lahvích s twist uzávěrem. Určitě se tak opět dočkáme toho, že ho uvidíme v piknikových koších, na párty, návštěvách, restauračních zahrádkách, u vody, ale třeba i v rukou rekreačních in-line bruslařů, kteří budou chtít spláchnout žízeň. Prostě proto, že s touhle lahvičkou v ruce budete krom jiného vypadat i dobře.

Černý rybíz budeme stejně jako naše první dvě příchutě nabízet i v půllitrových plechovkách, aby větší žíznivci netrpěli,“ dodává obchodní ředitel pivovaru Samson.

Samson tak má v současnosti na trhu celkem čtyři příchutě radlerů, z nichž první dvě – Lemon a Grep – už mají mezi konzumenty i odborníky zvučné jméno. Bodovaly ve spotřebitelských testech velkých deníků, ale také u pivních fajnšmekrů. Muži z Pivní extraligy udělili Grepu titul „Nejlepší radler“ a celkově třetí místo mu patří i v prestižním Testu deníku MF Dnes. „Nejvíc si ale stejně ceníme pozitivních reakcí od běžných lidí,“ dodává David Posekaný.


V novém jablečném radleru Samson je i konopí!

Z mnoha testů radlerů, které proběhly v průběhu letošního léta, vyplynul jednoznačný závěr. Chutnají ty, které nejsou vlezle sladké a v kombinaci s ovocnou šťávou si zachovávají osvěžující hořkost. „Roli hrálo to, že jsme chtěli přijít s něčím chuťově nezaměnitelným, ale i novým a trochu odvážným. Proto jsme smíchali jablečnou limonádu s pivem a přidali špetku aroma z květu konopí,“ říká obchodní ředitel pivovaru Samson David Posekaný.

Při zemi se ale pánové nedrželi, ani i když vymýšleli název pro své nové pivo a bez okolků ho nazvali Špeck. Výslovnost je stejná jako u synonyma pro marihuanový joint. „Radlery jsou piva hlavně pro mladé lidi a my jsme si řekli, že jim uděláme uprostřed léta radost. Uvidíme, jak jim zachutná. Špeck je zatím příchuť pro letošní rok. Taková limitovaná edice,“ prozrazuje David Posekaný.

Špeck je ale tak trochu jiný ve více směrech. Například se vůbec nebude prodávat v plechu a koupíte ho jen v třetinkovém skle s twist uzávěrem. Lahev si tak každý snadno otevře pouhým pootočením zátky. A když k tomu přidáte i nápadnou etiketu, může tohle pivo okázale mířit mezi nejvíc trendy záležitosti letošního léta.

Samson by zároveň rád navázal na své úspěšné radlery, které představil před letošním létem. Citron nezklamal, je to ale hlavně Grep, který sbírá vavříny v mnoha spotřebitelských testech. Muži z Pivní extraligy mu udělili titul „Nejlepší radler“ a celkově třetí místo mu patří i v prestižním Testu deníku MF Dnes.

Musím přiznat, že poslední vývoj našich radlerů je pro nás velice příjemným překvapením. Tak rychlý vzestup jsme sami nečekali. I tohle nám dodalo chuť připravit další novinky,“ prohlašuje obchodní ředitel pivovaru Samson.

Jasným důkazem má být i nový Samson Špeck. Pivo lahodné, chuťově zajímavé, osvěžující a možná i lehce provokativní. Ale není důvod k panice. Špeck samozřejmě splňuje všechny normy předepsané ministerstvem zdravotnictví. Konopí je tam opravdu v menším než malém množství.





Tradiční 8. Litovelský Otvírák letos otevře brány pivovaru 11. srpna. Letošní ročník festivalu dobrého piva a muziky láká na zvučná jména účinkujících i speciální piva. Poprvé na Otvíráku zazpívá jedna z našich nejlepších zpěvaček Bára Basiková nebo vynikající muzikanti kapely Robbie Williams revival se zajímavě aranžovanou muzikou světové hudební hvězdy.

Litovelský Otvírák potěší nejen příznivce dobré muziky, ale především dobrého piva. Speciálně pro tuto příležitost uvařili pivovarníci hned několik speciálů. Patří k nim například polotmavý Gustav, ale i další. Návštěvníci si budou moci připít i takovými pivními lahůdkami jako je ALE, charakteristické svou vůní po tropických plodech nebo osvěžujícím pšeničným pivem, běžně označovaným jako WIT bier.

Pivovar otevře své brány už v 9 hodin ráno, aby umožnil zájemcům podívat se do výroby. Až do odpoledne bude možné zúčastnit se organizovaných exkurzí pod vedením odborníků. Nádvoří pivovaru zaplní 2 pódia s programovým vystoupením po celý den. V poledne navíc od pivovaru odstartuje cyklopeloton Free Litovel Bobr Bike, podporovaný pivovarem, takže si na své přijdou i všichni příznivci cyklosportu. Odpolední program zahájí skupina No Name ve 13 hodin a hodinu poté se návštěvníci mohou těšit na slavnostní naražení soudku s jejich oblíbenou jedenáctkou Litovel Moravan. Pivo Litovel poteče z více 60 výčepních zařízení a nebudou chybět ani ochucená piva, především Escape.

Letošní Otvírák bude skutečným hudebním festivalem, na kterém zahraje celá řada dalších kapel jako např. Gentle Irony Trio, Mad Lovers, RoumBand nebo LUMENbend a v kontrastu s nimi zazní „hanácké bigbít“ oblíbené skupiny Stracené ráj.

O poznání tvrdší pojetí muziky představí AC/DC revival, připomínající své slavné heavy metalové předchůdce. Akci ukončí noční ohňostroj a skupina Bon Jovi revival. Litovelský Otvírák patří k největším akcím v regionu s návštěvností až 10 tisíc lidí. Na akci je bezplatný vstup a pivovar navíc zajišťuje i autobusovou dopravu z Olomouce a okolí. Doprava je zpoplatněna, zastávky busů jsou uvedeny na plakátech, letácích k akci nebo na www.litovel.cz.


«« « Strana 3 z 3
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI