Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

srpen 2012

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv srpen 2012






Plzeňský Prazdroj společně s Intersparem přichází s novým konceptem prodeje a prezentace piva. Speciálně upravené prodejní plochy s pivem v obchodě se představují v hypermarketech INTERSPAR v Praze Štěrboholích a v Mladé Boleslavi na ulici Jičínská. Celkově chystá Prazdroj ve spolupráci s Intersparem realizovat instalaci konceptu v následujících třech měsících ve dvou dalších prodejnách Intersparu. V roce 2013 se objeví nové pivní sekce v dalších pobočkách Intersparu po celé České republice. Nový koncept nabídne pohodlný a kulturní nákup piva, jednoduchou orientaci a informace o pivu obecně, zejména pak o Českém pivu*.

Důležitost prodejů baleného piva vzrůstá a na celém pivním trhu se v obchodech prodá přibližně 55 % celkového objemu piva. Cílem projektu Svět piva je představit nový standard nakupování piva, které poskytne dobrý a přehledný výběr piv, ale také informace o pivu a jeho druzích, o výjimečnosti českého piva a jeho typických vlastnostech, ale také o chráněném zeměpisném označení České pivo.

Víme, že spotřebitelé mají rádi pivo, které považují za český národní nápoj. Snažíme se jim nabídnout nejlepší pivní zážitky a portfolio našich značek prezentujeme v obchodě unikátním způsobem a na správném místě. Nový koncept vytvoří inspirativní prostředí a zjednoduší nakupujícím orientaci i volbu piva v pivní sekci. Věřím, že Svět piva nabídne příjemné zážitky z nakupování a že vylepší pivní kulturu v oblasti baleného piva,“ říká Doug Brodman, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.

Inovace pivní sekce je součástí celkové přestavby jednotlivých prodejen, která přinese právě ve Světě piva daleko propracovanější servis pro zákazníky.

Na společném projektu Svět piva jsme spolupracovali s Prazdrojem proto, že se snažíme neustále zlepšovat služby pro naše zákazníky. Jednu naši prodejnu navštíví měsíčně v průměru deset tisíc lidí. Doufáme, že co nejvíce z nich se podívá v rámci nákupu také do nově zbudovaného Světa piva. Největším oceněním za naši snahu bude, pokud se stane pro nakupující příjemným místem, kde pro ně bude nakupování pohodlné,“ okomentoval koncept Martin Ditmar, generální ředitel společnosti SPAR ČOS s.r.o.

Příprava vývoje celého konceptu Svět piva byla vedena interně Shopper marketingovým týmem, přičemž na vývoji Plzeňský Prazdroj a Interspar spolupracoval s mnoha renomovanými agenturami.

*Piva, která chtějí označení České pivo používat, musí splňovat stanovená kritéria:

- místo výroby ve vymezené zeměpisné oblasti (ČR)

- Česko jako místo původu a složení základních surovin (chmel, slad, voda)

- použitá technologie typická pro výrobu českého piva

- kvalitativní ukazatele hotového piva, jako je extrakt v původní mladině, obsah alkoholu, barva, hořkost, pH, míra prokvašení

-více na www.prazdroj.cz/cp




Pivo

[čtvrtek, 30. srpen 2012]




1. setkání spřátelených pivovarů pod výstižným názvem Naše pivíčko dopadlo, myslíme si, výtečně. Účast byla luxusní, pivo teklo proudem a v dostatečném množství a celková nálada byla skvělá. Je to dáno zejména tím, že akce se zúčastnili lidé inteligentní a s chutí pobavit se a improvizovat.

Nový pivovar v Plzeňském kraji Stará škola Chudenice přivezl výtečná piva a to světlou dvandu Houwárek a polotmavého Bubáka. Pivovar Herold představil téměř celou svou produkci a Radouš čepoval intuitivní ležák Viliema Šejkspíra, pivo momentální nálady a bylinný ležák Dr.Čížka.

Všem vám, přátelé děkujeme za příjemnou atmosféru a slušné chování. Místní živá kapela PERLA s opravdovými umělci svého oboru ve složení PERoutka-LAng s originálním projevem s rockovými artistickými prvky se postarala o jedinečný start této akce s úderem třinácté hodiny.

Já jsem měl v dobré víře zájem původně tuto akci ukončit v hodinu desátou večerní s ohledem na noční klid, ovšem dalo se předvídat, že k tomu nedojde. Toto způsobil v nočních hodinách nově a jednohlasně zvolený vedoucí celého setkání, velmi charismatický pes-pes, který celou tuto akci následně se svou paničkou opustil a nechal tak zábavě již volný průběh.

Vše probíhalo v rockovém a pak již dále nedefinovatelném duchu a je třeba si říct, že ve finále se jedná se o první a neplánované karaoke ve vlastním pojetí v dějinách šťáhlavského pivovarnictví.

Díky a Dávej dál Bože štěstí.

Vili Ilgner, pivovar Radouš Šťáhlavy

[pi] 09:13 [permalink] [comments: 1]



Jméno v pěně na pivu Guinness

[úterý, 28. srpen 2012]

Starobrno pivo na rok zdarma

[úterý, 28. srpen 2012]


Tekuté dedičstvo minipivovarov

[úterý, 28. srpen 2012]






Česká pivní stopa v Rusku

[neděle, 26. srpen 2012]








Pivní den v Libouchci měl úspěch

[neděle, 26. srpen 2012]









Kácovský chrám obžerství

[čtvrtek, 23. srpen 2012]

Do začátku 10. ročníku Radegast dne, který vypukne v Nošovicích 15. září, zbývá necelý měsíc. V ležáckých sklepích pivovaru v Nošovicích už zraje tradiční nefiltrovaný ležák Radegast, který nošovičtí sládci uvařili pro tento den. Na to, zda má hořký ležák tu správnou kvalitu, se přijeli podívat členové kapely Chinaski. Společně s mistrem sklepa a sládkem provedli první kontrolu piva v ležení. Po degustaci mohli konstatovat, že pivo je v pořádku a všichni se na něj mohou těšit. Chinaski budou jednou z hvězd Radegast dne, který proběhne poprvé na novém místě v těsné blízkosti pivovaru. Nový areál má vyšší kapacitu a nabídne návštěvníkům lepší komfort.

Foto

Do ležáckého sklepa v Nošovicích vyrazili členové kapely Chinaski společně se sládkem a mistrem sklepa. Společně provedli první kontrolu ležáku po jeho uložení do ležáckého sklepa. „Bylo velmi zajímavé vidět pivo, které bude ještě několik týdnů zrát. Ochutnali jsme i hotový Radegast přímo ve sklepě a již teď je jasné, že se návštěvníci Radegast dne mají na co těšit. Věřím, že k dobré náladě přispěje také náš koncert,“ řekl frontman kapely Chinaski Michal Malátný.

Chinaski zahrají na Radegast dni v sobotu 15.9. od 21:45 hod. Před nimi se na hudebním pódiu vystřídá řada dalších kapel, mimo jiné No Name, Wohnout, Charlie Straight či Mandrage. Program začíná v Nošovicích v 11:00 hod. Chybět nebudou chlapské výzvy, finále spotřebitelské soutěže o 300 tis. Kč, adrenalinové disciplíny či exkurze pivovarem.

Jubilejní 10. ročník Radegast dne se poprvé uskuteční na zpevněné ploše u pivovaru, přičemž hlavní scéna bude přímo v pivovaru. Nový areál má podstatně vyšší kapacitu a nabídne návštěvníkům lepší komfort při pohybu areálem mezi jednotlivými scénami, při parkování, ale také lepší možnosti občerstvení a o čtvrtinu více výčepů.






Oslavte bohatou sklizeň Dožínkovým pivem! Tento vzkaz posílá všem milovníkům speciálních piv vrchní sládek pivovaru v Krušovicích Tomáš Kosmák, který se svými spolupracovníky toto svrchně kvašené pšeničné Dožínkové uvařil. Prodávat se bude od 23. srpna v celé České republice do vyčerpání zásob. Na Dožínkovém pivu si štamgasti pochutnají už potřetí v řadě.

V pivovaru Krušovice letos vyrobili celkem 900 hektolitrů Dožínkového piva, které má obsah alkoholu 4,7 procenta a dosahuje stupňovitosti 12,4%. Dožínkový speciál je nefiltrovaný, tudíž lehce zakalený díky zbytkům pivovarských kvasnic, které jsou cenným zdrojem vitaminu B.

Při výrobě Dožínkového piva používáme kromě ječného světlého a karamelového sladu také výrazný podíl sladu pšeničného. Pivo je charakteristické svou lehkou chutí, hustou krémovou pěnou a velmi jemnou hořkostí. Příjemně osvěžující ovocná chuť na jazyku doznívá až do překvapivé banánové příchuti s nádechem po hřebíčku,“ přibližuje speciální Dožínkové pivo vrchní sládek Tomáš Kosmák.

Tradici výroby pšeničných piv v Krušovicích oživili před třemi lety. Přitom pšeničná piva se v našich zeměpisných šířkách vařila do poloviny devatenáctého století, než je vytlačily světlé ležáky. Pšeničná piva, tzv. weizenbiery, pocházejí původně z Bavorska a části Rakouska, kde se však jejich výroba nikdy nepřerušila a jsou populární dodnes.

Dožínkové pivo se letos bude prodávat v Čechách i na Moravě. Majitelé a provozovatelé svá restaurační zařízení označí nálepkou, na stoly postaví stojánky, dále budou mít k dispozici plakáty a plakety na pípy. Hosté tak velice snadno poznají, zda se Dožínkové točí i v jejich oblíbené restauraci. Seznam všech podniků v republice, kde se bude Dožínkové pivo čepovat, najdou všichni zájemci na webových stránkách www.dozinkovepivo.cz.

Dožínkové pivo je letos v pořadí čtvrtým speciálem z pivovarů společnosti HEINEKEN Česká republika. Vrchní sládek pivovaru ve Velkém Březně Petr Hauskrecht už letos spotřebitelům nabídl v únoru Pepřové k oslavě masopustu. Velikonoce všichni oslavili Zeleným pivem, které se vaří v pivovaru Starobrno. Z Velkého Března pochází také rubínové Svatojánské pivo. Na podzim se všichni štamgasti mohou těšit na Svatováclavský Doppelbock, na svatého Martina se bude čepovat Svatomartinské pivo a v předvánočním čase Adventní speciál.


O Postřižinské pivo je stále větší zájem. Jeho prodej narostl za sedm měsíců letošního roku o více než šest procent. Jen v červenci se ho prodalo 17 000 hektolitrů a nemalý podíl na tom má novinka nealkoholický Střízlík, který se těší velkému zájmu.

Vyšší prodeje jsme zaznamenali jak v tuzemsku, tak i v zahraničí. Ohromnou popularitu získal zejména náš Postřižinský Střízlík, první nealkoholické pivo, které v historii nymburského pivovaru vyrábíme,“ hrdě říká ředitel pivovaru Pavel Benák. Střízlíka oceňují odborníci i laická veřejnost. Byl vyhlášen letošním nejlepším nealkoholickým pivem České republiky na soutěži v Českých Budějovicích.

Objednávky se pivovaru neustále zvyšují a jedná i o dalších exportních dodávkách. „Nově vyvážíme i na Balkán,“ dodává ředitel Benák. Prodeje postupně rostou a na odbyt jdou všechny druhy balení. Pomáhá tomu i počasí posledních dní.

Příští týden se Pivovar Nymburk zúčastní Žatecké dočesné, což je akce, na níž každoročně probíhají různé chmelové a pivní soutěže i odborné degustace.


Velký test ochucených piv

[úterý, 21. srpen 2012]

Chemický koktejl ochucených piv

[úterý, 21. srpen 2012]


Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI