Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

únor 2012

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv únor 2012


V Pivovaru Vysoký Chlumec na Sedlčansku, který spadá pod společnost Pivovary Lobkowicz, se po několika měsících vývoje zrodilo zcela nové svrchně kvašené pivo nazvané Chlumecký Amber ALE. Piva typu ALE se připravují svrchním kvašením s použitím jiných pivovarských surovin než tradiční český ležák. Na českém trhu jsou doposud spíše vzácností.

Jak již název napovídá, nové pivo patří do kategorie piv typu ALE [čti ejl]. „ALE je úplně jiná pivní kategorie, než na kterou je český pivař zvyklý. Na rozdíl od spodně kvašeného klasického českého piva vzniká ALE svrchním kvašením při vyšší teplotě,“ uvedl Jiří Faměra, vrchní sládek společnosti Pivovary Lobkowicz, který se společně s vysokochlumeckým sládkem Pavlem Kortusem a jeho týmem podílel na vývoji tohoto piva.

Chlumecký Amber ALE je polotmavé svrchně kvašené pivo typu ALE o stupňovitosti 13,2 % a obsahu alkoholu 4,9 % obj. Je charakteristické zářivě jantarovou barvou (odtud název „amber“ – česky „jantar“) a hustou krémovou pěnou. Má plnou sladovou chuť s lehkým chmelovým dozníváním a s nádechem citrusů, medu a rozinek. Připravuje se ze tří druhů sladu – českého, bavorského a caraaroma, čtyř druhů chmele – dvou českých a dvou speciálních amerických, kvašení obstarává speciální kmen pivovarských kvasinek.

První várka již byla stočena do 400 sudů a v současné chvíli je distribuována vybraným zákazníkům. „Kategorie piv ALE je hodně široká a ponechává nám sládkům široký prostor pro seberealizaci. Ve vysokochlumeckém pivovaru máme rozpracované další varianty tohoto druhu piva, nicméně konečná podoba bude velmi záležet na reakcích konzumentů,“ sdělil Faměra.

Technologie výroby piva typu ALE se od výroby českého piva liší, proto byly na sklonku loňského roku v Pivovaru Vysoký Chlumec provedeny technické úpravy. Došlo k dovybavení separátní spilky svrchního kvašení a pivovar získal zařízení na pomnožování kvasinek.

Svrchně kvašené pivo bylo dominantním pivním stylem před průmyslovou revolucí, kdy neexistovalo průmyslové chlazení, a pěnivý mok tak mohl vznikat pouze spontánním nebo svrchním kvašením při vyšších teplotách. Dnes je tento typ piva nazývaný ALE velmi oblíbený zejména v anglosaských zemích. V Čechách je výroba piv typu ALE parketou spíše minipivovarů, Vysoký Chlumec je jedním z mála průmyslových pivovarů, který této pivní kategorii začal věnovat pozornost.

Rozdíly mezi pivem Chlumecký Amber ALE a klasickým českým ležákem:

Chlumecký Amber ALEKlasický český ležák

Způsob kvašení:svrchníspodní

Teplota kvašení:20 °C9 °C

Chmel:čtyři druhy včetně dvou aromatických amerických chmelůčeské odrůdy chmele

Pivovarské kvasinky:svrchní (původ USA) - na konci kvašení stoupají do pěnyspodní (původní české) – na konci kvašení klesají na dno nádob

Stupňovitost:13,2 %11,0 – 12,9 %

Vůně, chuť:bohatší květinová, citrusovásladová, chmelová

Tisková zpráva

Pivovary Lobkowicz vstupují do nového pivního segmentu; uvádějí na trh Amber ALE [p247]

Řešení, jak ekologicky naložit s odpadními pivními etiketami, našli specialisté na oblast udržitelného rozvoje v pivovaru Radegast ve spolupráci s odborníky na kompostování. Odpad, který vznikne při důkladném mytí skleněných lahví před jejich opětovným naplněním, nyní slouží jako vedlejší surovina pro výrobu kompostu. Ročně tak nově putuje 400 tun odpadních etiket do kompostárny, kde se během 90 dnů promění v průmyslový substrát. Ten lze využít například při rekultivaci skládek, úpravě okolí cest a dalších staveb.

Druhotné využívání odpadů je jednou z oblastí trvale udržitelného rozvoje, na kterou jsme se úzce zaměřili. V tuto chvíli již ekologicky nakládáme s drtivou většinou odpadů. Etikety byly jednou z posledních oblastí, kde jsme hledali řešení,“ řekl manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Projekt začal v září roku 2011 vzorkováním, analýzami a zkušebními návozy etiket do kompostárny. Oficiální úřední povolení ke kompostování etiket získala spolupracující kompostárna v prosinci 2011.

Know – how na kompostování etiket je do budoucna využitelné jako ekologické řešení pro řadu potravinářských firem, které dosud vyvážely odpad z čištění lahví na skládku. Kompostování je navíc levnější. Pivovar ročně ušetří asi 200 tis. Kč,“ dodal Kaňák.

Při kompostování tvoří odpadní etikety 30 %, dalšími složkami jsou odvodněné kaly z čistíren odpadních vod, odpadní zeleň a tekuté odpady. Zrání kompostu probíhá ve speciálních prostorech 90 dnů. Teplota uvnitř kompostu dosahuje až 80 stupňů.

Výsledkem řízeného procesu za přísného dohledu odborníků ze specializované firmy je rekultivační substrát, který je certifikovaný u Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského.

Tisková zpráva


Farmářské trhy jsou už za dveřmi

[středa, 29. únor 2012]



[Svijany] 15:40 [permalink] [reaguj]


Piva společnosti Pivovary Lobkowicz opět bodovala. V prestižní degustační soutěži ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2012 se stalo nejlepší jedenáctkou roku 2012 pivo Klášter Ležák 11°, pivo Lobkowicz Premium Nealko získalo bronzovou medaili a pivo Páter z Pivovaru Černá Hora obdrželo Certifikát kvality.

PIVEX je dlouhodobě vnímán jako jedna z nejprestižnějších degustačních soutěží u nás, ocenění proto beru jako velký úspěch a uznání dlouhodobě vysoké kvality našich piv. Tu potvrdily také výsledky únorových Slavností piva v Táboře, kde ležák Klášter Premium získal Zlatou pivní pečeť a piva Klášter Světlé výčepní a Merlin Stříbrnou pivní pečeť,“ uvedl vrchní sládek společnosti Pivovary Lobkowicz Jiří Faměra.

Soutěže se zúčastnilo celkem 45 pivních značek z 18 pivovarů a jejím odborným garantem byl Výzkumný ústav pivovarský a sladařský v Praze (VÚPS). Vzorky byly degustovány ve dvou na sobě nezávislých kolech, což podle organizátorů vyloučí statistické chyby a uspějí jen piva dlouhodobě kvalitní. Anonymní hodnocení prováděli odborní degustátoři ze soutěžících pivovarů, dále z VÚPS a dalších odborných institucí. Degustátoři hodnotili především chuť piva, jeho plnost, vůni, říz, hořkost i další eventuální chuťové vlastnosti či jiné příznaky (např. v barevnosti, jasnosti apod.). V obou kolech soutěže byly u všech vzorků piv prováděny také laboratorní rozbory a senzorická hodnocení VÚPS Praha.

Výsledky jubilejního 20. ročníku degustační soutěže ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2012, který se konal v rámci potravinářského veletrhu SALIMA, byly oficiálně vyhlášeny včera večer v Kongresovém centru hotelu Voroněž v Brně.

Tisková zpráva





Pivovarští odborníci pasovali Litovel Free na vítěze 20. ročníku degustační soutěže Zlatý pohár PIVEX 2012. Litovel Free se tak stává nejlepším nealko pivem u nás a patří mu titul Pivo roku 2012. Pivo Litovel bodovalo také v kategorii tmavých piv. Litovel Schwarzbier získal zlato i titul Pivo roku, Litovel Dark se umístil hned za ním a patří mu stříbrná medaile. Degustátoři dále ocenili plnou chuť, hořkost a výborný říz oblíbené jedenáctky Litovel Moravan a udělili jí certifikát kvality.

Litovel je typickým představitelem piva českého typu. Osobitou vyváženou chuť, hořkost a výborný říz mu přináší hanácký slad a vybrané odrůdy českého chmele, stejně jako výrobní technologie, kterou pivovar zachovává od svého založení. Klasický výrobní postup jako konkurenční výhodu potvrzuje také ředitel pivovaru Lumír Hyneček. „Naše pivo si získává stále více konzumentů právě díky své jedinečné charakteristice, a proto je vyhledávané nejen doma, ale i v zahraničí,“ vyjádřil Lumír Hyneček. Například vítězný Litovel Schwarzbier patří k nejoblíbenějším tmavým pivům v Německu, kam se vyváží několik tisíc hl ročně. Ředitel potvrzuje také každoročně se zvyšující odbyt nealkoholického piva. Ročně ho pivovar prodá kolem 10 tisíc hl, což představuje zhruba 5 procent produkce. Růst poptávky souvisí s měnícím se životním stylem, ale také se zvašující se kvalitou. "Nealko pivo u nás vzniká technologií zkráceného kvašení. Ta omezuje vznik alkoholu na minimum, takže se v těle odbourává ihned po napití," říká Lumír Hyneček a poukazuje na nutnost potlačení mladinové příchuti nealko piva a vyladění chuťových vlastností. Litovel Free je oblíbený i proto, že dnes je jeho chuť velmi blízká běžnému pivu.

Preferují ho běžní konzumenti piva při sportu nebo za volantem a současně je stále oblíbenější alternativou slazeným nápojům pro všechny ostatní. Jde o přírodní nápoj bez přidaných sladidel, zato s obsahem řady vitamínů a tělu prospěšných látek. Litovel Free je na trhu v lahvích i sudech.

Loni pivovar vystavil 180 tisíc hektolitrů piva, což v meziročním srovnání představuje 10 procentní nárůst. Rostl nejen odbyt doma, ale i v zahraničí, zejména v Německu a Velké Británii, kde je pivovar Litovel stabilním importérem tradičního českého piva. Vlajkovou lodí značky je Litovel Moravan s roční produkcí kolem 70 tisíc hl, po něm následuje Litovel Classic, Litovel Premium, Litovel Free, Maestro s lavinovým efektem a tmavá piva Litovel Schwarzbier a Dark.

Tisková zpráva


Zubr Gold se stal vítězem v kategorii světlých výčepních piv a současně porazil všechna piva v degustační soutěži Zlatý Pohár Pivex hodnocená. Vítěznou pozici vybojoval i přerovský Zubr Premium a také on se stal Pivem roku v kategorii ležáků. Obě piva tak vytvořila SUPERIOR kolekci oceněnou odborníky, tedy nejlepší ležák a nejlepší světlé výčepní pivo u nás.

Legendární úspěch Zubra v soutěži Zlatý pohár PIVEX – Pivo roku 2012 potvrzují i další medaile. Nealkoholickému pivu Zubr Free pivovarští odborníci udělili stříbro, Zubru Dark bronzovou medaili a Zubr Classic získal certifikát kvality.

Jedná se o mimořádný úspěch jedné značky, který v historii odborných degustačních soutěží u nás zatím nemá obdobu. „Zubr sice dlouhodobě patří k nejlépe hodnoceným pivům, ale letošní úspěch je skutečně legendární. Potvrzuje stabilně vysokou kvalitu a jedinečnou chuť našeho piva a je věrohodným poselstvím pro konzumenty. Loni byl šampionem náš ležák a letos se podařilo na úspěch nejen navázat, ale dokonce ho ještě rozšířit,“ s neskrývanou radostí komentuje získaná ocenění sládková pivovaru Nataša Rousková.

Hlavním kriteriem hodnocení piv v soutěži byla především chuť, vůně, říz a hořkost, ale i vzhled piva a celkový dojem po napití, tedy vlastnosti, které jsou pro konzumenta nejdůležitější. Díky těmto vlastnostech nepatří Zubru primát jen co do ocenění, ale výborně si stojí také u konzumentů. To potvrzuje jeho rostoucí obliba nejen v doma, ale i v zahraničí. „Stále držíme tradiční výrobu a proto má naše pivo osobitou charakteristiku. Konzumenti dnes preferují chuťově různorodá piva. Jednoduše nechtějí taková, která chuťově splývají,“ vidí jako jednu z příčin úspěchu manažer marketingu pivovaru Zubr Petr Hermély.

ZUBR se stal pivovarem 20letí

Jubilejní 20. ročník Zlatý pohár PIVEX letos hodnotil nejen piva, ale vyhlásil také nejlepší pivovar. Stal se jím přerovský pivovar ZUBR, který získal nejlepší ocenění pro svá piva za celou historii soutěže a nyní je držitelem Zlatého Super Poháru PIVEX. Pivovar tak potvrdil špičkovou a stabilní kvalitu v průřezu celé své produkce bez ohledu na stupňovitost a současně jedinečnou chuť svých piv. Ročně pivovar vyrobí 250 tisíc hl piva, které prodá především v ČR, kde mu v domácích regionech patří nadpoloviční většina trhu. Na export jde zhruba pětina procent produkce, především na Slovensko, do Polska, Slovinska, Itálie, severských zemí i USA. Pivovar zaměstnává 150 stálých zaměstnanců a patří k nejvýznamnějším podnikům v regionu s obratem téměř 0,5 miliardy korun. Do zkvalitňování produkce ročně investuje desítky milionu korun, což má pozitivní dopad na rozvoj podnikání u nás. Pivovar Zubr je donátorem dobročinných projektů a významně se podílí na kulturním a sportovním dění v Přerově. Je hlavním sponzorem přerovského hokeje HC Zubr.

20. ročník soutěže ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2012 hodnotil vzorky piv ve 4 kategoriích: světlé ležáky (18 piv) světlá výčepní piva (14 piv), nealkoholická piva (7 piv) a tmavá piva (6 piv) a dvě speciální kategorie pro piva vyrobená v minipivovarech. Degustátoři hodnotili na 50 piv z produkce 16 pivovarů.

Odborná porota složená ze sládků a pivovarských odborníků z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského posuzovala základní vlastnosti piva jako je chuť a její plnost, vůni, říz, hořkost, barva i čirost. Hodnocení probíhalo anonymně a pod notářským dohledem ve dvou kolech na sobě nezávislých. Dvojí hodnocení zaručuje maximální objektivitu a má odhalit vyrovnanost značky, aby nemohlo dojít k náhodnému zkreslení. Odborným garantem soutěže je Výzkumný ústav pivovarnický a sladařský v Praze, kde jako součást hodnocení probíhá laboratorní rozbor všech vzorků. To všechno činí z Pivexu vysoce objektivní, nezávislou degustační soutěž a dává váhu výsledkům a získaným oceněním.

Tisková zpráva


Na hokejový večer se zlatou příchutí se mohou těšit všichni fanoušci olomouckého hokeje. Posedět u vychlazeného Radegastu s nimi totiž půjde Jiří Dopita a sebou přinese i slavnou zlatou olympijskou medaili z Nagana. Setkání se uskuteční v pivnici Radegastovna na Janského ulici ve středu 29. února v 18 hod.

Fanoušci mohou s jednou z největších osobností českého hokeje zavzpomínat na zlaté úspěchy nejen na olympiádě a mistrovství světa, ale i v mateřské Olomouci. Jiří Dopita přislíbil, že fanouškům ukáže tři zlaté medaile a bude mezi nimi i ta extraligová, kterou vyhrál v dresu Mory.

Fanoušci si odnesou speciální kartu s fotografií Jiřího Dopity a jeho podpisem, mohou se s ním vyfotit a získat některý z předmětů z hokejové kolekce Radegast. Zároveň budou moci diskutovat o hokeji a položit jakoukoliv otázku,“ přiblížil setkání Marek Málek, manažer značky Radegast.

Hokejové zážitky Jiřího Dopity mohou fanoušci zapít pivem, které jim v Radegastovně načepují zdarma. Podmínkou je, aby přinesli kupóny, které obdrželi při domácích zápasech Mory v základní části nebo play off. Ty jim umožní dát si k jednomu pivu druhé zdarma, a to včetně speciálu Radegast Extra Hořký.

Tisková zpráva

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1070



Samson redesignoval web

[pondělí, 27. únor 2012]




Koho bolí hlava z Budvaru

[pondělí, 27. únor 2012]




Český národní nápoj

[pondělí, 27. únor 2012]








Pivovarnická společnost Pivovary Lobkowicz spustila na svých webových stránkách originální online aplikaci, která uživatelům umožňuje jednoduchou orientaci mezi základními druhy piv ve světě. Zároveň poskytuje přehlednou charakteristiku piv, která společnost v daných kategoriích nabízí.

Aplikace je umístěna na http://www.pivovary-lobkowicz.cz/nase-nabidka a má podobu „pivního stromu“. „Pivní strom poskytuje milovníkům piva online orientaci v bohaté nabídce našich piv a začleňuje ji do kontextu světových pivních stylů,“ uvedl Jiří Faměra, vrchní sládek společnosti Pivovary Lobkowicz. Právě tato společnost sdružující sedm regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě nabízí nejširší sortiment zlatavého moku v tuzemsku – standardně se jedná o padesátku značek, kterou několikrát v průběhu roku doplňují ještě tzv. „superspeciály“ připravované pouze ke speciálním příležitostem.

Aplikace zároveň slouží jako přehledný katalog sudových piv, které Pivovary Lobkowicz na českém trhu nabízejí. Zákazník se tak může jednoduše zorientovat v široké nabídce piv této společnosti seřazených jednak podle základních kategorií/větví stromu, jednak podle vlastních vyhledávacích filtrů.

Tisková zpráva

Pivovary Lobkowicz spustily  unikátního online průvodce pivními styly [p394]

Veletrh Holiday World patří dlouhodobě mezi nejvýznamnější a nejprestižnější veletržní události cestovního ruchu ve střední Evropě. Každoročně se stává místem setkávání odborníků v oboru, představuje jeho trendy a aktuální přehlídku služeb a nabídek pro veřejnost.

Foto

Region World slouží k prezentaci tuzemských regionů a prakticky všechny krajské úřady a další instituce připravují svou účast. Každoročně se zde představí i mnohé regionální agentury a letos opět také většina slovenských regionů.

Stejně jako v minulých letech i letos proběhla účast Pardubického pivovaru na veletrhu ve spolupráci s Destinační společností Východní Čechy.

Více informací naleznete na www.holidayworld.cz a http://www.vychodni-cechy.org/

Zdroj: Pardubický pivovar

http://www.pernstejn.cz/pivo-pernstejn-zavitalo-na-veletrh-holiday-world-2012-do-prahy.htm


V pátek 10. února proběhl v DK Dukla každoroční reprezentační ples Pardubického pivovaru. Návštěvníci plesu mohli ochutnat jak tři druhy piva značky Pernštejn za zvýhodněnou cenu, tak i točenou limonádu z vlastní produkce. Samozřejmě nechyběl ani klenot pivovaru, černé pivo Porter. Vzhledem k vyhlášení Národního památkového ústavu, který označil rok 2012 za tzv. „Pernštejnský rok“ bylo na plese k dostání pivo Pernštejn Vilém 11°. V duchu Pernštejnského roku se tak ponesou i další akce Pardubického pivovaru v letošním roce.

Foto

Pro návštěvníky plesu byl připraven pestrý program v podobě tanečních vystoupení v podání TK Life Pardubice a skupiny T-Bass. V závěru večera vystoupila i skupina orientálních tanečnic Samirah, která všechny přítomné zcela okouzlila. Samozřejmostí plesu byla již tradičně bohatá tombola. V letošním roce kromě pivních cen mohli příznivci drobného hazardu vyhrát masné či pekárenské výrobky nebo třeba poukaz na jazykový kurz či školu smyku.

Foto

Ples již tradičně zahájil ředitel pivovaru Jan Kvasnička, který krátce zhodnotil úspěchy pivovaru v uplynulém roce a popřál všem přítomným příjemnou zábavu.

Pro příští rok je ples předběžně naplánován také na jeden z únorových víkendů. Příznivce plesu i pivovaru rádi přivítáme i na některé z jiných akcí pořádané pivovarem.

Zdroj: Pardubický pivovar

http://www.pernstejn.cz/ples-pardubickeho-pivovaru-je-za-nami.htm


Vyměním pivní láhve

[úterý, 21. únor 2012]

Na půdě mám ukladněny asi 3 basy starších typů lahví z uzavřeného pivovaru Jarošov, všechny nejsou zrovna sběratelsky vhodné, protože už něco zažily, ale dají se tam vybrat pěkné kousky. Bohužel vršky k nim nemám.

Sám jsem sběratelem pivních půllitrů, takže kdyby měl někdo ze sběratelů současných lahví zájem, tak bych je vyměnil za půllitry.

Mail: Odin007(zavináč)seznam(tečka)cz

Vyměním pivní láhve

Zvýšit výstav pivovaru – to bude zásadní strategie nového šéfa obchodního oddělení Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, Michala Šimka.

Ten nastoupil na místo Milana Janírka, který brodský pivovar opustil na podzim loňského roku.

Foto

Michal Šimek má dvanáctileté zkušenosti z oblasti obchodu. Osm let pracoval v oboru informačních technologií. Působil v Praze.

Obchodník většinou po pěti až sedmi letech praxe v jednom oboru začíná stagnovat. Nabídku pracovat pro Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod jsem přijal proto, abych se mohl posunout dál,“ vysvětlil důvod, proč se rozhodl přejít do úplně jiné obchodnické sféry.

Jedním dechem říká, že něco jiného je prodávat „mrtvé“ věci a něco jiného nabízet produkt, který se musí vyrobit.

Havlíčkobrodský pivovar zná velmi dobře, jelikož bydlí ve Žďáru nad Sázavou, což je zhruba 30 kilometrů od bývalého okresního města. „A v konečném důsledku je příjemné zase se vrátit k rodině a ke svému zázemí,“ nepopírá Michal Šimek.

Zvýšení výstavu pivovaru je jedním z mála cílů, které si Michal Šimek na novém postu dal. „Chci dále posilnit a zefektivnit marketing a zároveň zachovat jeho ekonomickou únosnost,“ dodal.

Michalu Šimkovi je 38 let. Ve volném čase si rád zahraje hokej a jezdí na kole. V zimě lyžuje. Hodně pozornosti a energie mu zabere i rodinný miláček, pes Enzzo.

Zdroj: Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod

http://www.hbrebel.cz/cz/novinky/havlickobrodsky-pivovar-ma-noveho-sefa-obchodu.html


Potěšení svatého Norberta

[úterý, 21. únor 2012]





Původní článek byl stažen, protože se zřejmě nezakládal na pravdě. Viz diskusní příspěvek Michala Rouče...

Pozn.: PI

Celý článek jste mohli naleznout zde...





Budvar: Pivovar, nebo spíš banka?

[pondělí, 20. únor 2012]




Ostravský pivovar představil detailní informace o výročním narozeninovém pivu včetně loga tohoto nového piva, které začne prodávat již 1. března 2012

Pivovar Ostravar dnes zveřejnil bližší informace ke svému nejnovějšímu projektu výročního piva, které uvařil v souvislosti s letošním 115. výročím založení pivovaru. Pivo se bude jmenovat OSTRAVAR STO15° a bude se symbolicky jednat o patnáctistupňový polotmavý speciál. Poprvé ho budou moci spotřebitelé ochutnat na začátku března a vzhledem k limitované edici bude na trhu zhruba dva měsíce.

Záměr uvařit výroční pivo ohlásil ostravský pivovar ve druhé polovině ledna. „Naše narozeninové pivo chceme věnovat především všem místním partám, které projevují naší značce neuvěřitelnou věrnost,“ řekla v lednu manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

Naposledy Ostravar uvařil výroční pivo před deseti lety. Tehdy bylo spotřebitelům k dispozici pouhý jeden den – v samotný den narozenin 24. října. „Letos jsme chtěli dát příležitost ochutnat náš speciál co největšímu množství našich příznivců, proto bude na trhu zhruba do konce dubna,“ vysvětlila Cieciotková.

K výrobě nového piva, které Ostravar uvařil v limitované edici 3 tisíc hektolitrů, použil tým vrchního sládka Richarda Kornase zcela originální recepturu vyzcházející z tradic a zkušeností ostravských pivovarníků. „Naše nové pivo patří do kategorie speciálních piv. Jedná se o silnější polotmavé pivo s vyšší plností a výraznějším chmelovým aroma. Pečlivě jsme vybrali a namíchali dva slady a zkombinovali jsme nejlepší odrůdy aromatických chmelů. Pivo pomaleji kvasilo v otevřených kádích spilky a nyní dokváší a zraje v ležáckých tancích našeho sklepa. Použitím vybraných surovin a naší léty osvědčené technologie výroby získá náš výroční speciál ojedinělý charakter chutě a vůně,“ prozradil o přípravě piva vrchní sládek Richard Kornas. „S jistotou již můžu prohlásit, že se naši příznivci mohou těšit na skutečné mistrovské dílo našich pivovarníků,“ dodal Kornas.

Datum první stáčky výročního piva je naplánován na konec února. Ostravar na první ochutnávku dne 28. října pozve do svého pivovaru na Hornopolní ulici místní party, které uspějí v právě probíhající aktivitě na webový stránkách www.ostravar.cz a profilu pivovaru na Facebooku. „Každý, kdo by chtěl přijít a zažít atmosféru první ochutnávky tohoto piva s vrchním sládkem pivovaru, měl by právě v těchto dnech sledovat náš web nebo profil na Facebooku,“ uvedla Zuzana Cieciotková.

Příznivci Ostravaru si budou moci dát výroční STO15° v hospodách již od začátku března. Během dalších dvou týdnů se pak výroční pivo dostane do regálů obchodů. Podle Cieciotkové zde bude STOpatnáctka k dispozici v lahvích o objemu 0,5 litrů přibližně do dubna. „Může se však vyprodat i dříve,“ upozorňuje manažerka značky Ostravar. „Vše bude záležet na zájmu našich spotřebitelů ochutnat naše nové výroční pivo. Nikdo by neměl s ochutnáním příliš váhat,“, dodává s úsměvem Cieciotková.

Po projektu výročního piva se bude ostravský pivovar plně soustředit přípravy na hudební festival Colours of Ostrava, jehož je druhým rokem partnerem.

Tisková zpráva

Ke 115. narozeninám nabídne Ostravar silnou STO15° [p296]


Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI