Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

květen 2007

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv květen 2007


Budějovický Budvar vyhrál nad svým americkým konkurentem Anheuser-Busch další vleklý spor. Český pivovar smí v Maďarsku prodávat své výrobky s označením původu Budějovické pivo a Českobudějovické pivo. S konečnou platností o tom rozhodl tamní nejvyšší soud.

Senát navíc potvrdil ochranu obou označení i v dalších třech jazycích. Chráněny tak budou nejen české originály, ale i mutace v němčině, angličtině a francouzštině.

"Dosáhli jsme významného úspěchu při obraně našich práv. Rozhodnutí posílilo i obchodní pozici našeho piva, které prodáváme pod názvem Budweiser Budvar," uvedla právnička Budějovického Budvaru Helena Lejtnarová.

Maďarsko je pro budějovický pivovar jedním z deseti nejdůležitějších exportních trhů. Budějovický pivovar v zemi prodává převážně světlý ležák Budweiser Budvar. (iDnes)


Velkopopovický Kozel přichází s novým franšízingovým konceptem pro vybrané provozovny, které nabízejí pivo této značky. Nové „Kozlovny“ se budou vyznačovat interiérem navozujícím tradiční hospodskou atmosféru, berou však v potaz současné požadavky na vybavenost. První z nich se nyní otvírá v Bystřici nad Pernštejnem. V nadcházejících letech by mělo být na různých místech v České republice každý rok otevřeno přibližně pět nových Kozloven.

Jsme si dobře vědomi toho, že interiérem jako takovým vše teprve začíná. Kozlovny budou odlišné jak svým specifickým interiérovým provedením, tak speciálními aktivitami, které hostům zpříjemní návštěvu,“ uvedl Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

„Pro nadcházející roky počítáme s otevřením přibližně pěti nových Kozloven za rok. Výběr provozoven, které budou do projektu zařazeny, se řídí kritérii, jako je velikost provozovny, její umístění a celkově region, ve kterém působí, a v neposlední řadě také její zkušenost se značkou Velkopopovický Kozel. Náklady na úpravy se různí dle velikosti plochy, nutnosti úprav a podobně. Přesná cenová kalkulace je možná až po přesném zaměření provozovny a po vypracování projektové dokumentace. Způsob pokrytí nákladů řešíme vždy individuálně s každým potenciálním zájemcem. Co se týče tempa úprav, podle našich odhadů a dosavadních zkušeností je na důslednou rekonstrukci provozovny zapotřebí v průměru přibližně 4 měsíce,“ řekl Martin Kuděla, manažer značky Velkopopovický Kozel.

„Hlavním záměrem byla vyšší atraktivita naší provozovny i pro nové hosty a v neposlední řadě také pro mladší věkovou kategorii. Velkopopovický Kozel je v této oblasti oblíbený a naším cílem je vytvořit pro jeho stoupence tradiční příjemnou pivnici s restaurací, která současně odpovídá moderním požadavkům,“ dodává Bohumil Kobza, majitel Kozlovny v Bystřici nad Pernštejnem, první nové Kozlovny v České republice.

Úprava interiéru Kozlovny zahrnuje využití dřeva, kovu, mosazi, přírodních barev jako je béžová a terakota, k navození příjemné a útulné atmosféry. Interiérové prvky jsou doplněny Kozlími speciálními stylovými motivy, jako jsou kopyta, růžky, kožené prvky, majestátní socha kozla dominující hospodě atd. Co se týče nabídky, bude pro návštěvníky v nových Kozlovnách připraven široký výběr variant čepovaného Velkopopovického Kozla: Velkopopovický Kozel Světlý (výčepní), Velkopopovický Kozel 11° Medium a Premium (ležáky), a Velkopopovický Kozel Černý. Speciální sortiment jídel a chuťovek k pivu vychází z tradiční národní i regionální české kuchyně a přináší její moderní varianty. Připravují se drobná folková vystoupení navazující na letní folkovou šňůru Léto s Kozlem a budou zde také probíhat pravidelné návštěvy promotýmů a soutěže o dárky od Velkopopovického Kozla. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Zapojte se do ankety, která dá jméno unikátnímu pivnímu speciálu, který pivovar Velké Popovice připraví pro návštěvníky letošního, již 15. ročníku Dne Kozla. Program tohoto tradičního setkání příznivců Velkopopovického Kozla v areálu pivovaru Velké Popovice, které letos proběhne 16. června, bude tentokrát ve znamení Gurmánských hodů. Nechte se inspirovat tímto tématem a na jeho motivy zasílejte své tipy na vhodný název pivního speciálu připraveného výlučně pro tuto akci, a pokud váš návrh zvítězí, vyhrajete 50 l sud piva Velkopopovický Kozel Premium. Odměněno bude i dalších 10 vybraných. Uzávěrka ankety je 25. května 2007.

„Pivovar Velké Popovice má již bohatou tradici v přípravě speciálních piv. V minulosti to bývala silná tmavá piva pod značkou Kozel, dnes je to unikátní polotmavý a tmavý Master a v posledních dvou letech se stalo již tradicí, že velkopopovičtí mistři sládci připravují exkluzivní piva, která můžete ochutnat pouze u příležitosti konání červnového Dne Kozla. V předchozích letech si návštěvníci mohli pochutnat na exkluzivních pivních speciálech Velkopopovický Kozel Florian nebo Sládek, vždy s unikátním složením a připravené pouze pro tuto příležitost. I pro letošní Den Kozla na téma gurmánské hody připravíme speciál – a rozhodli jsme se, že požádáme veřejnost o pomoc se jménem, které by se k tomuto tématu nejlépe hodilo,“ říká Pavel Šemík, manažer pivovaru Velké Popovice.

Autor vítězného názvu bude odměněn 50 l sudem Velkopopovického Kozla Premium, deset dalších vybraných účastníků ankety získá 20 lahví Velkopopovického Kozla Premium.

Své tipy na název pivního speciálu pro letošní Den Kozla – „Gurmánské hody" – prosím zasílejte nejpozději do pátku 25. května (včetně) na adresu pivovaru, na jeho bráně bude navíc umístěna speciální schránka na Vaše anketní lístky. Můžete je také zasílat elektronicky na níže uvedenou e-mailovou adresu. Ať již využijete kterýkoli způsob, své příspěvky do ankety nezapomeňte označit heslem „Anketa – pivní speciál“.

***

Adresa pro zasílání anketních lístků:

Pivovar Velké Popovice

Ringhofferova 1

251 69 Velké Popovice

e-mail: info@kozel.cz

Heslo: Anketa – pivní speciál

(Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Kozel truhlářem

[pátek, 11. květen 2007]

Od května přichází značka Velkopopovický Kozel s novou televizní reklamou. Nahrazuje tak předchozí reklamu „Uzenář“, která byla vysílána od srpna roku 2006. Protože přichází nová letní sezona, je nezbytně nutné, upoutat spotřebitele novou kampaní.

Velkopopovický Kozel má ve své komunikační ideji cíl vyjadřovat ocenění za poctivě odvedenou práci a odměňovat za ni skvělým Velkopopovickým pivem. Nová televizní kampaň tento komunikační koncept dále rozvíjí, protože jak ukázaly testy, tak i reálné vyhodnocení reklamy „Uzenář“, je tato kreativní myšlenka dobře přijímána cílovou skupinou a je jedinečná právě pro značku Velkopopovický Kozel.

Nová kampaň, která dále rozvíjí tento koncept, má pracovní název „Truhlář“. Odehrává se v nádherné stolařské dílně a sympatické maloměstské hospodě, které navozují vlídnou atmosféru malého města. Protože konzumace piva je spojena hlavně s letním obdobím, je celý reklamní spot zalit zelení a prosluněnými letními záběry.

„Truhlář“ pochází z dílny reklamní agentury Ogilvy&Mather. Produkci reklamy zajišťovala produkční společnost Filmservis. Režie je ujal jeden z nejlepších českých reklamních režisérů pan Jiří Hanych, který již opakovaně pracuje pro značku Velkopopovický Kozel. A za kameru usedli vynikající kameramani Tomáš Sysel a Martin Šec.

Nový televizní spot bude v televizi nasazen od 2.5.2007. Bude vysílán na televizích Nova, Prima a ČT1.

Zajímavosti z natáčení:

Od zadání do schválení uběhlo 135 dnů

Natáčelo se 3 dny

Na samotném natáčení pracovalo kolem 70 lidí, zahrnující herce, štáb režiséra a kameramana, kompars, produkční štáb, architekty, make up artisty a food stylisty, osvětlovače či elektrotechniky…. (Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje)


Už v sobotu se koná další Den otevřených dveří v areálu Pivovaru Klášter. Pro návštěvníky je připraven bohatý program, ale především velice zajímavé exkurze v pivovarských provozech. „Zájemcům nabízíme zdarma exkurzi s průvodcem. Lze tak nahlédnout do varny, spilky i ležáckých sklepů, tedy velice atraktivních pivovarských provozů,“ uvedl Josef Špryňar, obchodní ředitel společnosti Ecoholding, která pivovar provozuje. Do areálu pivovaru začnou pořadatelé návštěvníky pouštět v 11 hodin, předpokládaný konec je v 17 hodin. Pro zájemce je připravena kyvadlová autobusová doprava z Mnichova Hradiště. K tanci i poslechu budou vyhrávat oblíbené skupiny Tuplák a Seven. „Bude se také soutěžit. Třeba v pití piva na čas, ale i v méně tradičním pojídání bramboráků,“ podotkl ředitel Špryňar. Připraveny jsou ukázky veteránských automobilů i motocyklů pražské skupiny Black Dogs. Čepovat se bude veškeré pivo vyráběné v Klášteře včetně kvasnicového. (Boleslavský deník)


Braník s novým TV spotem

[čtvrtek, 10. květen 2007]

Tento týden odstartovalo vysílání nového televizního spotu na značku Braník, tentokrát zaměřeného na jeho čepovanou podobu. Autorem kreativního návrhu je agentura Jazz Communications, natáčení se v produkci Film Service Production ujal režisér Petr Čtvrtníček.

Děj nového reklamního spotu popisuje vztah muže k Braníku, vše prostřednictvím písničky "Mám svý pivo, mám", která vznikla přepracováním známého hitu K. Černocha.

„Braník patří dlouhodobě k nejprodávanějším pivům u nás s množstvím loajálních spotřebitelů, kteří mají ke své oblíbené značce svůj vztah,“ uvádí Pavel Barvík, brand manager značky Braník. „Spot s „pivním vyznáním“ je tak na místě, “ dodává s úsměvem.

I v nové kampani pak Braník pokračuje ve svém konceptu "Draze jen chutná", který začal komunikovat v loňské televizní kampani. Dosažené prodejní výsledky značky v uplynulém roce upevnily pozici Braníku jako druhého nejžádanějšího lahvového piva u nás. Foto zde ... (Tisková zpráva Pivovarů Staropramen)


Staropramen mládne a vítězí!

[čtvrtek, 10. květen 2007]

Spotřebitelé zvolili nejlepší novinkou v kategorii Pivo výrobkovou řadu Staropramen

Společnost Atoz Event vyhlásila výsledky 7. ročníku programu „Volba spotřebitelů 2007 - Nejlepší novinka“, který oceňuje novinky a inovace na českém trhu rychloobrátkového zboží. Staropramen získal první místo v kategorii Pivo díky modernímu redesignu svého portfolia.

Po loňském úspěchu značky Staropramen, která získala nejvyšší ocenění v soutěži Pivo České republiky 2006, slaví Staropramen další úspěch. Tentokrát jej ocenili spotřebitelé v programu „Volba spotřebitelů - Nejlepší novinka“ v kategorii Pivo – inovace značky. „Omládnutí“ značky Staropramen se projevilo v novém tvaru láhve, zvýrazněném zelenou barvou, a moderním designu etiket s netradičním vertikálním logem.

„Toto vítězství nás obzvláště těší, protože jsou vítězné výrobky voleny konečným spotřebitelem,“ říká Daniel Musialek, brand manažer značky Staropramen. „Vážíme si toho, že spotřebitelé pozitivně vnímají, jak se Staropramen mění – mládne a přibližuje se jim,“ dodává Musialek.

Výše uvedené změny vyplývají z nové koncepce komunikace značky Staropramen. Ta se kromě inovací v designu prezentuje také např. podporou akcí, jako je Pražský mezinárodní maratón nebo taneční párty Sensation White. Další novinky značky Staropramen budou teprve představeny.

„Volba spotřebitelů - Nejlepší novinka“ probíhá každoročně na reprezentativním panelu dvou tisíců domácností. Letošní sedmý ročník byl označen jako rekordní, neboť se zaregistrovalo 61 společností s 80 výrobky a výrobkovými řadami. (Tisková zpráva Pivovarů Staropramen)


Staropramen zaostřil na pražský outdoor

[čtvrtek, 10. květen 2007]

„Anděl ze Smíchova“ nebo „Praha 10°“ jsou jen některé titulky z posterů značky Staropramen, které od 1. května zdobí pražské ulice. Zcela v duchu své nové kampaně „Kdy jsi naposledy udělal něco jinak?“ připravil Staropramen osm unikátních návrhů obřích venkovních ploch.

„Každý z těchto návrhů si určitým způsobem pohrává s lokalitou, kde se zrovna nachází. Mezi headliny se proto objevují věty jako „Jeď na Kulaťák“ nebo „Běž si sednout na Pankrác“, doprovázené fotografiemi orosených půllitrů,“ říká Martin Jahoda z oddělení marketingu Pivovarů Staropramen.

Po odhalení dvou obřích půllitrů na Hlávkově mostě ukazuje Staropramen touto outdoorovou kampaní, že nepřestává v Praze „dělat věci jinak“, jak sám říká ve svém reklamním sdělení. (Tisková zpráva Pivovarů Staropramen)


Speciály ze Strahova

[čtvrtek, 10. květen 2007]

Klášterní pivovar Strahov patří mezi nejmenší a zároveň nejstarší pivovary v Čechách. Historie pivovaru je doložena nejpozději v roce 1400, kdy byl pronajat měšťanu Petrovi za čtyři kopy českých grošů. Pivovar vždy patřil ke klášteru řádu premonstrátů, který byl založen už roku 1140. V průběhu času byl několikrát zničen, během husitských válek, během třicetileté války, zde měli Švédové ložírování. Dnešní podobu budovy získaly při přestavbě v roce 1629, o které rozhodl opat Kašpar Questenberk. Pivovar byl definitivně zavřen na počátku 20. století, kdy musel ustoupit rozvoji velkých průmyslových pivovarů. V roce 2000 dostala tyto budovy do pronájmu soukromá společnost a zrekonstruovala je na pivovar a restauraci.

V současné době vyrábí šest druhů piva Sv. Norbert nazvaného podle zakladatele řádu premonstrátů. Dva druhy - a sice jantarovou 13% a černou 14% vaří celoročně. Dále produkuje čtyři druhy sezonních piv. V prosinci se vaří speciální 18% vánoční pivo - velice silné, obsahuje až 9 % alc. Na jaře je to opak k silnému vánočnímu pivu - velikonoční světlý ležák, který je vařen na oslavu přicházejícího jara a oslavu největšího svátku v klášteře - Velikonoc. Poté pokračuje přes léto s pšeničným speciálem a konečně na podzim je to speciální tmavý ležák (16%) - vařený z čerstvě sklizeného chmele. Všechna piva jsou vařena podle tradičních receptur a z přírodních, výhradně českých surovin. (iHNed)


Chuť banánová, višňová, kávová, borůvková, mandlová... Ne, nepostáváme se nad vaničkami se zmrzlinou v dobře zásobené cukrárně, ale čteme si položky v dosavadním sortimentu ochucených piv v Pivovarském domě v Ječné ulici v Praze.

Také chuť kopřivová, limetková, eukalyptová, pivní sekt. I barvou se tyto pivní kuriozity liší od místního klasického světlého a tmavého ležáku - a lákají hlavně dámy.

Věci se skutečně dávají do pohybu. Jinak bychom asi v metropoli nenarazili na X-Beer 33 z minipivovaru U Medvídků, tuzemský příspěvek do spontánní soutěže všetečných sládků o nejsilnější pivo na světě.

Marně bychom hledali třeba pšeničné pivo vařené podle starobavorského receptu a kvašené pomocí bavorských svrchních kvasnic v libeňském Richtrově Pivovaru u Bulovky.

Ječmen na pivo, pšenice na koláče, oves pro koně.

Na vzniku českého pivního konzervatismu se paradoxně podepsal i proslavený sládek František Ondřej Poupě (1753-1805), významný pivovarský reformátor a inovátor.

Do vaření piva zavedl vědecké postupy (naučil například sládky používat teploměr) a jeho zásluhou se pověst českého pivovarnictví rozlétla po světě.

Nicméně jeho zásada vtělená do okřídlené věty "ječmen na pivo, pšenice na koláče, oves pro koně" natolik podpořila dominantní postavení ječného sladu, že ostatní suroviny byly na téměř dvě století z českého pivovarnictví až na výjimky vytlačeny.

A tak pšeničná piva, v některých zemích poměrně běžná, začali pivní hledači vychutnávat ze štíhlých kónických sklenic teprve v posledním desetiletí.

Pivovarský dům v Ječné ulici vaří pšeničný kvasnicový ležák, na točené pšeničné z Březnice lze příležitostně narazit například v Pivní galerii v Holešovicích. Z šesté pípy Pivovarského klubu v Karlíně teče každodenně pšeničný speciál z Pivovaru Náchod.

Stranou nezůstává ani žito

Z žita uvařil Pivovarský dům specialitu před dvěma lety. A koňům "ujídáme" z pytle třeba díky podílu nesladovaného ovsa v English Pale Ale, polotmavé novince Pivovaru Náchod, jež je k mání dokonce i v pražských supermarketech.

Co se zahraničních pivních značek týče, ty po dlouhá desetiletí v nabídce zcela chyběly. Že se situace mění, pozná i nezainteresovaný člověk při pohledu na vývěsní štíty značného počtu běžných restaurací.

Avšak kromě tmavého stoutu Guinness, vehementně šířeného irskými národními "pivozvěsty" takřka po celém světě, jde většinou opět o pivo plzeňského typu.

Jinak je tomu v pražských specializovaných podnicích a obchodech. Vedle nejrozšířenějších českých značek nabízejí v lahvích či soudcích nejen kompletní sortiment piva z tuzemských malých a středních pivovarů, ale milovníky rozmanitých stylů a chutí piva potěší i desítkami pivních rarit ze zahraničí.

Mnozí místní konzumenti chmeloviny by neobvyklou chuť těchto zahraničních specialit stěží ocenili. Znalců ale přibývá, a tak se před měsícem v karlínském Pivovarském klubu například zásilka lahvového "uzeného" piva z německého Bamberku nestačila ohřát v regálu, případně orosit v chladicím boxu. A je to přitom pivo velice svérázné příchuti, kterou mu dodává slad sušený v kouři bukového dřeva.

"V naší hospodě točí dva druhy piva. Desítku... a ta buď je, nebo není". Tento sarkasmus koloval v českých zemích počátkem osmdesátých let. Spolu s řadou anekdot a bonmotů odrážejících dobový marasmus přestal být aktuální.

Nabídka pivních lákadel rok od roku košatí, což vede mnohé k poznání, že české pivo dovede být výtečné, ale není na světě samo. (Gurmán)

[Praha] 12:22 [permalink] [reaguj]


Pondělí až pátek 8 - 14 hod. Cena prohlídky: 50 Kč / osoba s ochutnávkou

Kontakt: Ing. Jaroslav Horehleď, 732 908 631, sladek@pivovar-janacek.cz.

Minimální počet osob ve skupině je 10 maximální 40. Termín prohlídky je nutno domluvit minimálně týden předem.


Bon Zašová neprovádí.


Návštěvní doba: pondělí - čtvrtek:

9-15 hod. pro objednané

první středa v měsíci (září - březen) 15.30 pro volně příchozí

první čtvrtek v měsíci (duben - srpen) 15.30 pro volně příchozí

Cena exkurze: 60 Kč dospělí, 30 Kč děti, studenti, vojáci, důchodci

Více zde ...


Více zde ...


V podstatě bez jakýchkoliv podmínek. V případě většího počtu návštěvníků, se je nutno ohlásit předem, aby byl někdo k dispozici. Dva, tři lidi provede i obsluha hospody.


Exkurzi je lépe objednat, ale i náhodný host má šanci pivovar vidět i bez objednávky.


Buďto přímo na místě, pokud se vaří pivo tj. většinou st-pa, nebo po dohodě tlf. prakticky kdykoliv.


Ale staví pivovar nový, kde se s touto možností počítá. Termín kolaudace plánují na příští rok.


Exkurze pro skupiny v pracovních dnech od pondělí do čtvrtka v době od 9 do 14 hodin (lze dohodnout i jiný čas).

Jednotlivci mají možnost se připojit ke skupinám. V každém případě je třeba si přesný termín a detaily dohodnout alespoň 14 dní předem telefonicky.

Aktuální cena exkurze platné v roce 2005 je 40 Kč za osobu.

Objednávky a dotazy: Lešingrová Věra, Pivovar Holba, a.s., Pivovarská 261, 788 33 Hanušovice, telefon: 583 300 880, e-mail: lesingrova@holba.cz.


Exkurze pivovaru provádí prozatím pro hosty v rámci konzumace v restauraci

Prohlídka je pouze informativní se základním výkladem a taktéž závisí na "volném" člověku, který provádí, ne vždy se najde, vše je na domluvě.


Prostory pivovárku jsou těsně spjaty s obytnými místnostmi.


Exkurze v pivovaru Oslavany je možná

[úterý, 8. květen 2007]

Po domluvě na tel. 605 250 784 - Brudíková Dana.

V pracovních dnech v dopoledních hodinách je možnost prohlídky přímo s panem sládkem.

O víkendu jen větší skupiny, nad 20 osob, jen po tel. domluvě.

Vstup je za 30,-Kč.


Exkurze v pivovaru Vyškov je možná

[úterý, 8. květen 2007]

Podmínka je nejlépe 14 dnů předem zablokovat si termín a čas.

Poplatek za exkurzi je 50 Kč, prohlídka a ochutnávka ve sklepě z ležáckého tanku. Délka je cca 60-90 min.

Exkurzi si můžete objednat na mailové adrese nebo na telefonu 607 523 085.


Chcete-li si objednat exkurzi v Pivovaru Černá Hora, prosím vyplňte tento formulář a zašlete jej na tyto dva e-maily - propagace@pivovarch.cz; sladovna@pivovarch.cz.


Sice je v pivovaru dělají díky předchozím špatným zkušenostem neradi, ale individuální návštěvy zcela vylučují.

Exkurze pro skupiny jsou pouze od 10 do 40 návštěvníků.

Cena za prohlídku činí 50,- Kč.


Organizovaně jen skupinám, a to těm, které jsou zde ubytované nebo pořádají školení.

Jen tak, když někdo přijede, ne.

Někdy provádí i náhodně, když má host na restauraci zájem a čas to dovolí.


Minimálně týden před požadovaným termínem se musí exkurze ohlásit

Exkurze je možné domluvit na pondělí až pátek od 7.30 do 14.00 hod

Cena exkurze: děti do 10 let zdarma, studenti, důchodci, mládež 50 Kč, dospělí 100 Kč, exkurze s dárkem (4x pivo + rekl. předmět) 150 Kč

Více zde ...


Po předchozí domluvě s paní Čejkovou tel. 569 495 252 nebo 569 495 222.

Za osobu se vybírá 100 Kč a v ceně je ochutnávka piva v ležáckém sklepě.

Po prohlídce doporučují navštívit Pivovarskou restauraci, která se nachází přímo v pivovaru.


Pondělí až pátek 8 - 13 hod

Ceník prohlídek:

Bez ochutnávky = 50,-/osoba

S ochutnávkou = 100,-/osoba

Objednávka prohlídky:

Minimální počet osob na prohlídku: 10, maximálně 20 osob v jedné skupině

Nahlášení exkurze minimálně 1 týden dopředu

Objednávka exkurze na:

prohlidka@bernard.cz nebo na tel. 565 532 511

Více zde ...


Na základě objednání na telefonu: 565 323 020, 602 140 244 nebo přes objednávkový formulář.

Podmínkou je pouze dosáhnutí minimálního počtu prováděných osob - min. 5 členné skupiny.

Ceny:

Prohlídka - 50 Kč/osoba

Prohlídka spojená s ochutnávkou a pohoštěním - 100 Kč/osoba.

Více a formulář zde ...


Exkurze je možná po včasné dohodě na tel. 465 611 918.


Exkurze prozatím není možná.


Vlastní exkurze provozy pivovaru trvá přibližně 45 minut - 60 minut. Lze dohodnout exkurzi s krátkou ochutnávkou piva v ležáckém sklepě, případně s posezením v prostorách areálu pivovaru.

Cena se pohybuje od 30,- Kč do 100,- Kč / osobu, dle dohody a poskytnutých služeb (délky posezení a tím i objemu ochutnávky).

Vše lze dohodnout na tel.: 469311471, 469311609 (pí. Vedrová), případně na e-mail pivo@rychtar.cz.

Optimální čas pro exkurze jsou pracovní dny Po - Pá : 8,00 - 14,00 hod, mimo uvedené nutná dohoda předem.


Vstupné je od 5-ti do 15 dospělých osob (přes 18 let) za cenu Kč 200,-/osobu vč. DPH a ochutnávky nefiltrovaného piva. V případě více osob se skupina rozdělí.

Kulturně historický výklad spojený s technologií pro 30 léta minulého století, od prvé zmínky roku 1517 a fyzicky od roku 1865 (rok založení) až po dnešek trvá cca 1 hodinu a půl.

Vstupné se platí před započetím exkurze a je na potvrzenku. Slevy z ceny exkurze se neposkytují, platí každá dospělá osoba. Děti a osoby mladší 18 let se ze zásady neprovádí, když ano, pak se jedná obvykle o exkurzi potravinářské školy za částku Kč 100,-/osobu s DPH bez ochutnávky jakéhokoliv piva, která je vedena pedagogem/y, taková návštěva se musí předem posoudit.

Rodinné výlety s dětmi se zásadně pivovarem neprovádí.

Exkurzi si lze zásadně sjednat v čase od 10,oo do 17,oo hodin na libovolný den v týdnu.


Skupinovým zájemcům nabízíme možnost exkurze - prohlídky výrobního areálu Sladovny a Pivovaru. Je možno shlédnout provoz Sladovny v její původní řemeslné podobě, dále potom provoz Pivovaru, kde uvidíte prostory klasické výroby piva, jako je varna, spilka, sklep.

Formulář zde ...


Pouze po řádné domluvě, která musí být s patřičným předstihem.


S ochutnávkou 1 piva stojí 55,- Kč na osobu, s ochutnávkou 2 piv /0,4l sv. + 0,4l tm. je za 90,- Kč na osobu/.

Výklad trvá cca 20 minut a provádí se v českém a německém jazyce. Je lepší si předem exkurzi objednat.


Ale po přestěhování do prostor bývalého pivovaru je situace možná jiná?


Duben a říjen v sobotu, v neděli, o svátcích 11:00 - 18:00, květen až září denně mimo pondělí 11:00 - 18:00.

Dobové interiéry sladovny, bednárny, varny, laboratoře, chmelnice, ležáckých sklepů, spilky a ledárny. Originální pivovarnické muzeum.


Cena 70,- Kč na osobu (min.8 osob), s ochutnávkou ( 2x 0,5l v zasedací místnosti) pak 120,- Kč na osobu.

Prohlídka pivovaru spojená s pronájmem zasedací místnosti a konzumací piva dle vlastního výběru a občerstvení (dle dohody), cena dle dohody.


S průvodcem se standardně pořádají pro skupiny o počtu minimálně 10 osob

Pondělí – pátek: 8:00 – 13:30 hod

Cena: dospělí: 80,– Kč, studenti: 60,– Kč, děti do 10-ti let v doprovodu rodičů zdarma

Více zde ...


Během hodinové prohlídky pivovaru navštívíte jeho provozy a dozvíte se vše podstatné o historii a výrobě piva v Náchodě. Exkurzi lze zakončit ochutnávkou piv ve stylovém prostředí vagónu z první republiky, či posezením v moderním návštěvnickém centru, které má kapacitu 120 míst nebo ve venkovním posezení s kapacitou 40 míst. Kromě ochutnávky točeného a lahvového piva je zde možné nabídnout (po předchozí dohodě) také teplou či studenou kuchyni.

Více zde ...


Součást exkurze sklárny

Více zde ...


Exkurze do pivovaru Svijany je možná

[úterý, 8. květen 2007]

Od pondělí do čtvrtka v pracovní době od 9,00 hodin - 14,30 hodin.

Exkurze trvá cca 1 hodinu, nejmenší skupina 10-ti osob, maximum 40 osob. Při exkurzi je možná i ochutnávka piva.

Poplatek 50,- Kč/os., důchodci 30,- Kč, studenti 10,- Kč. Provádí se pouze jedna exkurze denně. Přihlášky na telefonu 485 177 141.


Prohlídka všech hlavních provozů pivovaru s výkladem průvodce. Ukázka klasické technologie vaření českého piva. Ochutnávka velkobřezenského piva přímo v pivovaru. Prodej značkového skla a suvenýrů.

Otevřeno: Pro jednotlivce každou sobotu ve 14,30 z vrátnice pivovaru.

Pro skupiny nad 10 osob kdykoliv po dohodě na telefonech 475 228 331, 604 505 323.


Jelikož se jedná o malé zařízení doba prohlídky i s výkladem o vaření trvá asi tak 10 min. Je vázána na přítomnost sládka, proto je lepší domluva na telefonu 353 618 522.


Prozatím však jen pro předem objednané skupiny nad 6 osob. Od července by měli ale probíhat prohlídky každou sobotu a neděli v určité hodiny.

Cena vstupného s ochutnávkou piva je 50,- Kč. Tel. číslo pro objednávky prohlídky 720 214 295.


Exkurze do pivovaru Plzeň je možná

[úterý, 8. květen 2007]

Prohlídka je spojena s ochutnávkou nefiltrovaného piva Pilsner Urquell v původních sklepích (pro návštěvníky starší 18 let).

Čas prohlídek pro individuální návštěvníky bez předběžného objednání: Po-Ne od 12.30, 14.00 a 16.00 hodin.undefinedundefined

Více zde ...


S výkladem, dle provozních možností, 20 Kč/os.


Exkurze do pivovaru spojené s prohlídkou pivovarského provozu a podrobným výkladem z historie pivovaru a o tradičním postupu vaření chodského piva.

Každý den ve 14 hodin, pro skupiny pak s možností individuální domluvy.

Prohlídka trvá 45 minut a můžete se jí zúčastnit za symbolickou cenu 50 Kč za osobu, Děti do 10 let mají prohlídku zdarma.

Rezervace na telefonním čísle 374 798 122.


«« « Strana 2 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI